Wat is er echt gebeurd tussen Little Mix en Jesy Nelson?

Inhoudsopgave:

Wat is er echt gebeurd tussen Little Mix en Jesy Nelson?
Wat is er echt gebeurd tussen Little Mix en Jesy Nelson?
Anonim

Little Mix kreeg wereldwijde aandacht toen ze de allereerste groepsact werden die The X Factor UK won. De groep, die bestond uit Perrie Edwards, Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall en Jesy Nelson, werd in 2011 begeleid door Tulisa Contostavlos.

Ondanks het verkopen van miljoenen platen, het touren over de hele wereld en het winnen van fans over de hele wereld, ging Little Mix in december 2020 van een meidengroep van vier naar drie toen Jesy Nelson officieel afscheid nam. Nelson beweerde dat de roem een te hoge prijs voor haar geestelijke gezondheid had, maar slechts enkele maanden na haar vertrek uit Little Mix keerde Jesy terug naar de muziekscene als solist.

De zangeres bracht haar nieuwste nummer en videoclip uit, 'Boyz', maar haar nieuwe look werd al snel uitgeroepen tot blackfishing. Dit veroorzaakte nogal wat media-razernij, die alleen maar in het ergste geval veranderde toen Little Mix en Jesy elkaar ontvolgden op Instagram, waardoor iedereen zich afvroeg: wat is er echt aan de hand?

Jesy Nelson verlaat Little Mix

Jesy Nelson sloot zich aan bij de meidengroep, Little Mix, na haar tijd in de hitserie The X Factor. Na te zijn begeleid door collega-jurylid Tulisa Contostavlos, werd Little Mix de allereerste groep die ooit de competitieserie won, waardoor ze wereldwijde bekendheid en succes kregen. De groep heeft sindsdien maar liefst 6 studioalbums uitgebracht, waarvan DNA de eerste was in 2012.

Toen vorig jaar hun meest recente album, Confetti, werd aangekondigd, begonnen de zaken tussen de dames te ontrafelen, voornamelijk met Jesy Nelson. Na jaren van publieke controle op haar uiterlijk, ging de geestelijke gezondheid van de zangeres snel achteruit. Fans begonnen de scheiding tussen Jesy en de rest van de dames op te merken, wat later werd bevestigd toen Nelson aankondigde dat ze de groep voorgoed zou verlaten.

Het nieuws kwam als een schok voor Little Mix-fans, van wie velen Jesy Nelson aanbaden. Hoewel ze jarenlang veel stress van het publiek had ondergaan, was het een paniekaanval die ze doorstond tijdens het filmen van hun videoclip voor hun hit 'Sweet Melody' die leidde tot haar besluit om officieel te vertrekken.

The Blackfishing Controversy

Ondanks het duidelijk maken dat in de openbaarheid zijn veel te veel was voor Jesy Nelson om mee om te gaan, keerde ze slechts enkele maanden na het vertrek uit Little Mix terug in de schijnwerpers. Haar beslissing om te vertrekken kwam terug in december 2020 en Jesy keerde afgelopen zomer terug als solo-act. Fans waren in de war over haar beslissing om terug te keren in de schijnwerpers, gezien de stress die ze eerder had doorstaan.

Nou, het lijkt erop dat haar terugkeer een grote controverse veroorzaakte toen Jesy Nelson haar nieuwste nummer 'Boyz' begon te promoten, waarvan velen haar uitriepen voor 'blackfishing'. Jesy's blik leidde tot wat wenkbrauwen opgetrokken toen fans zich begonnen af te vragen waarom haar huid zo donker was. Jesy, die in feite een blanke Britse vrouw is, lijkt een gemengd ras en raciaal dubbelzinnig te zijn, zoals velen hebben opgemerkt, echter ze beweert dat dat nooit haar bedoeling was.

Tijdens een Instagram Live deelde Jesy: Ik wil persoonlijk zeggen dat het nooit mijn bedoeling was om mensen van kleur te beledigen met deze video en mijn lied omdat, zoals ik al zei, ik opgroeide als een jong meisje, dit is de muziek waar ik naar luisterde', zei Nelson. Fans kochten er echter niets van en beweerden dat dit niet de eerste keer is dat ze wordt geroepen voor het krullen van haar haar, het gebruik van cornrows, het overlijnen van haar lippen en het overmatig bruinen van haar huid.

Nicki Minaj, die te zien is op het nummer 'Boyz', kwam Jesy ook verdedigen, maar gezien de constante controverse waarin Nicki zich bevindt, delen fans dat haar woord niet te vertrouwen is. Nelson ging verder met te zeggen dat haar uiterlijk is geïnspireerd door de muziek en artiesten waar ze naar luisterde toen ze opgroeide."Dit zijn de video's die ik heb bekeken en waarvan ik dacht dat ze de beste waren. Voor mij persoonlijk was de jaren 90/2000 hiphop, R&B-muziek het beste muziektijdperk. Dat wilde ik gewoon vieren. Ik wilde gewoon dat muziektijdperk vieren, omdat ik daar van hou", zei Jesy.

Zijn Little Mix en Jesy Nelson nog steeds vrienden?

Nu de controverse zijn hoogtepunt heeft bereikt, had Little Mix-lid Leigh-Anne Pinnock, een zwarte vrouw, Jesy vorig jaar gewaarschuwd dat het donker worden van haar huid beledigend was voor zwarte mensen. Jesy onthulde ook tijdens een Instagram Live met Nicki Minaj dat Leigh-Anne haar een bericht had gestuurd over de kwestie, waarbij ze duidelijk maakte dat Nelson door haar voormalige bandlid en vriend was verteld dat haar uiterlijk een rode vlag was.

Aangezien Jesy's vertrek uit Little Mix de boot deed schudden, is het geen verrassing dat na het zwartvisschandaal, Little Mix Jesy Nelson officieel heeft ontvolgd. Hoewel het onduidelijk is of ze vrienden zijn, is het duidelijk dat ze lang niet zo hecht zijn als ze ooit waren, vooral nadat Nelson onthulde dat ze haar bandleden niet meer had gesproken sinds ze Little Mix verliet.

Aanbevolen: