Jesy Nelson vertelt hoe pesters, waaronder Katie Hopkins, ertoe leidden dat ze Little Mix verliet

Jesy Nelson vertelt hoe pesters, waaronder Katie Hopkins, ertoe leidden dat ze Little Mix verliet
Jesy Nelson vertelt hoe pesters, waaronder Katie Hopkins, ertoe leidden dat ze Little Mix verliet
Anonim

Jesy Nelson kondigde in december 2020 aan dat ze was gestopt met de muziekgroep Little Mix. Nu vertelt ze precies wat leidde tot haar beslissing om de succesvolle meidengroep te verlaten.

In een recent interview met The Guardian onthulde Nelson haar geestelijke gezondheidsproblemen en hoe pesten tijdens haar tijd in de schijnwerpers haar tol eiste. Ze herinnerde zich verschillende negatieve opmerkingen die ze had gelezen over haar fysieke verschijning (met name haar gezicht en gewicht) en vertelde The Guardian:

"Als je nog nooit problemen met je gezicht hebt gehad en je realiseert je dat mensen deze dingen over je zeggen…je denkt dat als iedereen het zegt, het waar moet zijn."

Maar het was een tweet van Katy Hopkins na een optreden dat tot haar breekpunt leidde. De journalist twitterde destijds: "Packet Mix heeft nog steeds een chubbier in hun gelederen." Fans waren woedend over deze tweet, vooral nadat Nelson het had genoemd in haar documentaire, Odd One Out.

Hoewel fans haar verdedigden, zei Nelson dat ze er geen zin meer in had. Ze herinnerde zich dat ze dacht: "Ik heb mezelf een week lang uitgehongerd en ik word nog steeds dik genoemd … dit gaat nooit weg." Daarna belandde ze in een depressie. Ze vertelde The Guardian dat de druk om in de groep te zijn ertoe leidde dat ze paniekaanvallen kreeg. Het werd zo erg dat Nelson op een gegeven moment zelfmoord overwoog.

Ze kondigde in december 2020 aan dat ze de groep zou verlaten en zei in haar meest recente interview over het vertrek: "Ik denk dat er een moment in het leven komt dat je egoïstisch moet zijn en voor jezelf moet zorgen, en het raakte me mentaal echt."

Destijds stonden fans haar bij, betuigden hun steun in tweets en hoopten op haar terugkeer op een dag.

Nelson verklaarde ook dat ze graag shows zou zien, zoals The X-Factor en andere spraakmakende tv-competities, die hun deelnemers beter voorbereiden op de stress en druk die met roem gepaard gaan.

In 2011 werd Little Mix de eerste groep die de op televisie uitgezonden zangwedstrijd The X-Factor won. De groep groeide uit tot een van de bestverkochte groepen van het afgelopen decennium en verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen albums en singles. Ze wonnen ook verschillende Brit Awards en MTV Europe Music Awards.

Als jij of iemand die je kent worstelt met psychische problemen, bekijk dan deze lijst met bronnen voor hulp.

Aanbevolen: