Little Mix's Jesy Nelson spreekt vermeende 'Blackfishing' aan in de muziekvideo 'Boyz

Little Mix's Jesy Nelson spreekt vermeende 'Blackfishing' aan in de muziekvideo 'Boyz
Little Mix's Jesy Nelson spreekt vermeende 'Blackfishing' aan in de muziekvideo 'Boyz
Anonim

Jesy Nelson's debuutsingle, "Boyz", heeft een solide start gemaakt en is in minder dan 24 uur na de release omhooggeschoten naar nummer 1 op de wereldwijde iTunes-hitlijst.

Maar met al zijn succes beginnen mensen kritiek te krijgen op beweringen dat het voormalige Little Mix-bandlid in haar nieuwste videoclip aan het "zwart vissen" was.

Sommige mensen op Twitter lijken te denken dat Nelson er in het visuele alles behalve haar eigen natuurlijke huidskleur uitzag, vooral toen ze naast Nicki Minaj stond - die van Trinidadiaanse afkomst is, waardoor veel gebruikers van sociale media voor een raadsel stonden.

Blackfishing is een term die wordt gebruikt wanneer iemand zijn uiterlijk verandert om de indruk te wekken dat hij zwart of raciaal dubbelzinnig is.

In een nieuw interview met Vulture zegt de 30-jarige dat ze nooit heeft geprobeerd iets anders te zijn dan zichzelf, en benadrukt dat ze gewoon een grote fan is van zwarte muziek en de cultuur.

“Ik ben me er heel goed van bewust dat ik een blanke Britse vrouw ben; Ik heb nooit gezegd dat ik dat niet was', zei ze. “Ik bedoel, ik hou van de zwarte cultuur. Ik hou van zwarte muziek. Dat is alles wat ik weet, daar ben ik mee opgegroeid.”

Het is onduidelijk of het interview werd gedaan voor of nadat de muziekvideo was uitgekomen, maar hoe dan ook, Nelson lijkt zich er meer dan van bewust dat mensen denken dat ze donkerder probeert te zijn dan ze in werkelijkheid is.

Voor haar is ze zichzelf onschuldig aan het spraytan, maar ze probeert nooit zwart te lijken.

“Ik neem al die opmerkingen serieus. Ik zou nooit opzettelijk iets doen om mezelf er raciaal dubbelzinnig uit te laten zien, dus daarom was ik aanvankelijk geschokt dat de term tegen mij was gericht, voegde ze eraan toe.

De 'Touch'-zangeres kondigde in december 2020 haar vertrek uit Little Mix aan en benadrukte dat de spanning van het spelen in een meidenband zwaar op haar geestelijke gezondheid had gewogen en dat ze er wanhopig naar uit wilde.

Haar voormalige bandleden, Jade Thirlwall, Leigh-Anne Pinnock en Perrie Edwards zijn zonder haar verder gegaan - en Nelson geeft toe dat ze sinds haar vertrek met geen van de meisjes heeft gesproken.

Aanbevolen: