Lady Gaga verscheen ooit in deze populaire tv-show

Inhoudsopgave:

Lady Gaga verscheen ooit in deze populaire tv-show
Lady Gaga verscheen ooit in deze populaire tv-show
Anonim

Sinds het behalen van commercieel succes in 2008 na het debuut van haar hit 'Just Dance', is Lady Gaga een begrip. Ze heeft zichzelf gevestigd als een legende na het uitbrengen van een verzameling bestverkochte albums, het maken van verschillende wereldtournees en het instellen van eindeloze modetrends. Gaga staat ook bekend om het bezoeken van plaatsen waar geen enkele beroemdheid eerder is geweest in naam van de mode, zoals het dragen van een jurk die volledig van vlees is gemaakt naar de VMA's in 2010.

Maar voordat Gaga beroemd werd, had ze een heel ander leven dat de meeste fans zich niet kunnen voorstellen. Ze studeerde muziek en acteren, trad op tijdens open-mic-avonden, speelde in musicals op haar middelbare school en verscheen zelfs als gastster in een populaire tv-show op 15-jarige leeftijd. Blijf lezen om erachter te komen in welk tv-programma Gaga verscheen en welke andere acteerrollen ze sindsdien heeft vervuld.

Lady Gaga's leven als tiener

Toen Lady Gaga een tiener was, waren er al hints dat ze ooit een van de grootste sterren ter wereld zou worden. Om te beginnen vertelde ze iedereen dat ze een superster zou worden. Maar het was ook duidelijk in haar levensstijl.

Ze begon piano te spelen toen ze nog maar vier jaar oud was en bleef de rest van haar jeugd oefenen. Ze ging naar een Creative Arts Camp en begon met optredens op open-mic-avonden toen ze nog in haar tienerjaren was. Daarnaast trad ze op in muzikale producties op Regis High School. Later studeerde ze muziek aan de Tisch School of the Arts van de New York University.

Haar acteertraining

Hoewel muziek duidelijk de focus van Gaga was, studeerde de singer-songwriter ook formeel acteren in haar tienerjaren. Tien jaar lang studeerde ze method acting aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute.

"Ongetwijfeld is het de gevaarlijkste vorm van acteren, waarbij je omarmt om het personage te worden en je omarmt een beroep te doen op zintuiglijke herinneringen uit je leven", zei Gaga over haar training in methode-acteren (via Lee Strasberg). “Het is krachtig en brengt je impliciet terug naar een plek die je je als kind herinnert. Het is erg sterk.”

Gaga's acteertraining heeft zijn vruchten afgeworpen. Hoewel ze tevergeefs auditie deed voor verschillende tv-shows in New York City, kreeg ze wel een opmerkelijke rol in een van de grootste shows van die tijd, The Sopranos.

Haar rol in 'The Sopranos'

Gaga verscheen in 2001 in The Sopranos toen ze 15 jaar oud was. Hoewel haar personage niet werd genoemd, was ze kort te zien in een aflevering genaamd The Telltale Moozadell. In de aflevering, Tony Soprano's zoon A. J. komt in de problemen als hij met een stel vrienden het schoolzwembad vernielt. Gaga speelde een van die vrienden en keek toe hoe haar klasgenoten meubels in het water gooiden.

Voor de rol is Gaga bijna onherkenbaar, met donkerder haar en een korte trui. Ze heeft geen regels, maar ze wordt getoond terwijl ze rookt en flirt met haar mannelijke vrienden.

Haar verschijning op 'kookpunten'

Voordat ze beroemd was, verscheen Gaga ook in het tv-programma Boiling Points, dat werd uitgezonden op MTV. De realityshow daagt deelnemers uit om frustrerende situaties te verdragen zonder hun kalmte te verliezen, en als ze dat kunnen, krijgen ze een geldbeloning.

Helaas heeft Gaga geen geld gewonnen toen ze een deelnemer was. In haar aflevering zat ze in een restaurant te eten toen ze wegging om te bellen. Toen ze terugkwam, was haar eten klaar. De serveerster gaf haar houding om weg te gaan zonder haar eten af te maken, en toen ze vroeg om haar eten terug te brengen, zat er afval op.

Zoals iedereen zou verwachten, verloor Gaga haar kalmte bij de serveerster en verloor ze haar kans om het geld te winnen.

Major acteersucces

Wat acteren betreft, heeft Gaga een lange weg afgelegd sinds haar optredens in The Sopranos en MTV's Boiling Points. In 2018 speelde Gaga samen met Bradley Cooper in A Star Is Born, een van de populairste films van het jaar. De film leverde Gaga ook haar eerste Oscar op voor haar originele nummer 'Shallow' dat ze in de film speelt.

Gaga heeft ook indruk gemaakt op critici voor de andere grote acteerrollen die ze in de loop der jaren op zich heeft genomen, waaronder The Countess/Scáthach in American Horror Story, waarin ze in 2016 verscheen. Meer recentelijk maakte Gaga furore met de hoofdrol als Patrizia Reggiani in House of Gucci, waarvoor fans verwachten dat ze een Academy Award wint.

Overige acteercredits

Gedurende haar carrière is Gaga ook verschenen in andere film- en tv-projecten die niet zo'n grote krantenkoppen hebben gehaald als A Star Is Born. In 2014 verscheen ze als zichzelf in Muppets Most Wanted, en maakte nog een gastoptreden als La Chameleón in Machete Kills uit 2013.

Aanbevolen: