Grey's Anatomy'-ster Eric Dane verscheen ooit in deze Marvel-film

Inhoudsopgave:

Grey's Anatomy'-ster Eric Dane verscheen ooit in deze Marvel-film
Grey's Anatomy'-ster Eric Dane verscheen ooit in deze Marvel-film
Anonim

Grey's Anatomy is een van de meest populaire shows ooit gemaakt, en in plaats van grote sterren te casten en erop te leunen om kijkers te lokken vanaf de pilot-aflevering, kon de serie kleinere namen nemen om een fantastisch script te ondersteunen, die de show hielp om het kleine scherm te veroveren en meer dan tien jaar met ijzeren vuist te regeren. Het succes van de show zorgde natuurlijk voor sterren van de hoofdrolspelers.

Eric Dane heeft een geweldige carrière gehad in Hollywood, en het was zijn tijd bij Grey's die hem uiteindelijk op de kaart zette bij het reguliere publiek. Wat sommigen zich echter misschien niet herinneren, is dat Dane ooit in een superheldenfilm speelde.

Laten we eens kijken in welke superheldenfilm Dane verscheen.

Eric Dane heeft een indrukwekkende carrière gehad

Eric Dane Het laatste schip
Eric Dane Het laatste schip

Als je kijkt naar het oeuvre dat Eric Dane heeft samengesteld sinds hij in 1991 zijn Hollywood-debuut maakte, is het gemakkelijk in te zien waarom velen in het vak hem als uitzonderlijk succesvol beschouwen. De acteur heeft zeker zijn kansen benut, en hoewel het hem wat tijd kostte om het in het bedrijf te maken, keek de man nooit meer achterom toen hij eenmaal op gang was gekomen.

Gedurende de jaren 90 was Dane voornamelijk gefocust op televisiewerk, wat ertoe leidde dat hij in het decennium te zien was in shows als Saved by the Bell, The Wonder Years, Married…with Children en Roseanne. Dit is een indrukwekkende lijst van credits, maar ze waren allemaal in eenmalige optredens. De acteur zou ook behoorlijk wat werk vinden in televisiefilms.

Toen de jaren 2000 rond waren, begon Dane betere optredens te krijgen, waaronder terugkerende optredens in Gideon's Crossing en Charmed, waarvan de laatste negen afleveringen meedeed. Dane maakte een paar films, maar nogmaals, zijn focus lag nog steeds op het kleine scherm. Net zoals hij in de jaren 90 had gedaan, maakte de acteur in de jaren 2000 een paar televisiefilms, waardoor netwerken kennis namen van zijn capaciteiten.

In 2006, na 15 jaar in het vak, zou Dane een enorme doorbraak op het kleine scherm krijgen die zijn plaats in de televisiegeschiedenis zou versterken.

Hij werd een ster in 'Grey's Anatomy'

Eric Dane Grey's Anatomy
Eric Dane Grey's Anatomy

Grey's Anatomy is een van de grootste en meest succesvolle shows aller tijden, en Dane verscheen voor het eerst in de show in 2006. Hij paste perfect bij het personage van Mark Sloan, en hij was een instant hit voor de serie. Het was al populair, maar Dane die naar een hoofdrol in de serie gleed, gaf het een ander personage waar de fans verliefd op konden worden.

Van 2006 tot 2012 was Dane een steunpilaar van Grey's Anatomy en verscheen hij in meer dan 100 afleveringen. De acteur deed het redelijk goed voor zichzelf toen hij Mark Sloan speelde, en hij liet een blijvende indruk achter op de fans. Tot op de dag van vandaag blijft Mark een van de meest populaire personages in de geschiedenis van de serie, en dit is te danken aan het briljante werk dat Dane in elke aflevering heeft gemaakt.

Grey's zou uiteindelijk plaats maken voor Dane in andere projecten zoals Private Practice, The Last Ship en Euphoria op het kleine scherm. De acteur kreeg ook werk in de film in projecten als Marley & Me, Valentijnsdag en Burlesque. Het is 15 jaar geleden dat Dane uitbrak op Grey's, en op dit moment is er gewoon niets meer te bereiken.

Dankzij het werk dat hij heeft ingeleverd, kan het gemakkelijk zijn om enkele van de rollen die hij in het verleden had, te vergeten, waaronder een in een populaire superheldenfilm.

Hij verscheen als meerdere mannen in 'X-Men: The Last Stand'

Eric Dane X-Men
Eric Dane X-Men

In 2006, hetzelfde jaar dat hij zijn debuut maakte in Grey's Anatomy, verscheen Eric Dane als Multiple Man in de film X-Men: The Last Stand. Die film was het trilogieproject voor de originele X-Men-films, en het is interessant om terug te kijken en een jongere Eric Dane te zien verschijnen naast andere mutanten.

Hoewel de film niet zo geliefd was als zijn voorgangers, was hij toch een succes aan de kassa, met een brutowinst van meer dan $ 450 miljoen. Dit was een leuke onderbreking voor Dane, wiens tijd op Grey's slechts een paar maanden ouder was dan zijn X-Men-optreden. Na jaren van werken was de acteur binnen een paar maanden plotseling in een hitshow en een kaskraker, wat ongelooflijk moest aanvoelen.

Eric Dane wordt misschien niet herinnerd voor zijn tijd met het spelen van Multiple Man in X-Men: The Last Stand, maar zijn tijd als personage speelt zeker een rol in de erfenis die hij voor zichzelf heeft opgebouwd in Hollywood.

Aanbevolen: