Wie is Shan Smith, de dominee die domineert op 'Survivor'?

Inhoudsopgave:

Wie is Shan Smith, de dominee die domineert op 'Survivor'?
Wie is Shan Smith, de dominee die domineert op 'Survivor'?
Anonim

Survivor-fans zijn dol op seizoen 41 van de show, en de eersteklas cast is een van de redenen. Van de 19 schipbreukelingen heeft niemand zo'n grote indruk gemaakt als Shan Smith, de sluwe, charismatische predikant die de stemmen op de Ua-stam heeft gezaaid en haar solide positie heeft behouden terwijl de stammen zijn ontbonden. Het meest opvallende was misschien haar dominantie van de JD-stem, waar ze een jonge Survivor-student overtuigde om haar zijn voordeel te geven en vervolgens de anderen van de Ua-stam orkestreerde om hem te verblinden.

Shans plan verliep vlekkeloos, zoals het lijkt wanneer de slimme en ondernemende 34-jarige aan het roer staat. Ze is een hechte band gebleven met Ricard Foyé die de fusie aangaat, hoewel fans vermoeden dat de spanningen binnenkort zullen oplaaien en we zullen zien dat hun vriendschap een rivaliteit wordt. Hoe het ook afloopt, Shan Smith heeft dit seizoen al voor een aantal echt vermakelijke tv gezorgd, en we zijn verheugd om te zien hoe ze het helemaal tot het einde neemt - of in vlammen opgaat. Hier is alles wat we weten over de sluwe, charmante mededinger die misschien alles aankan.

8 Ja, ze is echt een dominee

Shan Smith heeft misschien een duivelse trek in de show, maar in haar gewone leven, ja, ze is eigenlijk een predikant bij Emmanuel Brinklow SDA net buiten Washington, D. C. Ze heeft een doctoraat in Bijbels Hebreeuws/Aramees en een Masters in Divinity, die ze ook gebruikt als ze workshops en intensives geeft over het lezen van de Bijbel. Een cursus die is gekoppeld aan haar Instagram beschrijft een programma met de naam "Hoe de Bijbel te lezen als een baas."

7 …Maar ze is geen stok in de modder

Alleen omdat ze een vroom leven leidt, wil nog niet zeggen dat ze niet wild en raar is. Shan heeft hilarische TikTok- en Instagram-accounts waar ze komische content postte lang voordat ze in aanmerking kwam voor Survivor. Haar personages en situationele humor zorgen voor een geweldige scrollervaring.

6 Ze zat in een bende

Fans hadden al contact met Shan Smith in de eerste paar afleveringen, maar toen ze zich openstelde voor mededeelnemer Liana Wallace over haar jeugd, voelden ze zich nog meer tot haar aangetrokken. Shans moeder was verslaafd aan drugs toen ze opgroeide en was er niet veel voor haar dochter. Helaas raakte Shan betrokken bij een paar louche mensen en belandde hij in een bende. "Ik was dakloos, ik leefde op straat", zei ze over deze tijd in haar leven.

5 Ze bracht tijd door in de pleegzorg

Met niemand om voor haar te zorgen tijdens de afwezigheid van haar moeder, belandde Shan in het pleegzorgsysteem. Ze heeft niet erg openlijk over details verteld, maar het was ongetwijfeld een moeilijke tijd in haar leven, waarin ze het contact met haar moeder verloor en niet veel ouderfiguren had.

4 Ze heeft sindsdien veel therapie gedaan

Shan is trots op het harde werk dat ze in therapie heeft gedaan om de moeilijke dingen in haar vroege leven te boven te komen. Ze spreekt openhartig over dat werk: "De prestatie waar ik het MEEST trots op ben, is het harde werk in therapie doen en mijn demonen confronteren, de pijn en de gevoelens van onrecht verwerken, en vervolgens bereid zijn een relatie op te bouwen met degenen die me in de steek toen ik klein was."

3 Haar achtergrond zou haar ticket kunnen zijn om 'Survivor' te winnen

Toen ze dakloos was en op straat leefde, leerde Shan Smith veel vaardigheden die haar misschien een Survivor-winnaar zouden maken. "Als je in die omgeving bent, kom je een heleboel verschillende mensen tegen", zei ze. "Je wordt geconfronteerd met een aantal omstandigheden die de meeste mensen waarschijnlijk niet in hun leven tegenkomen, en je leert echt mensen te lezen - zowel politie als mensen die op straat leven en zeggen dat je vrienden bent." Dat verklaart zeker haar scherpe instincten en scherpe oog voor strategie en allianties op Survivor.

2 Ze verloor haar moeder op tragische wijze

Shan Smith verloor het contact met haar moeder toen ze in een pleeggezin zat, maar ze kwamen later in haar leven weer bij elkaar en haar moeder was op een veel betere weg, nuchter geworden en een aantal positieve veranderingen voor zichzelf aangebracht. Maar net toen ze hun relatie aan het helen waren, stierf Shan's moeder. Hoewel dit triest is, zei Shan in de show dat ze dankbaar is dat ze die tijd met haar moeder mocht hebben voordat ze stierf. "Ze gaf me het beste leven dat ze kende en hield van me met alle liefde die ze in haar had. Ze is mijn beeld van schoonheid en kracht", zei Shan.

1 Ze voelde zich verbonden met Jeff Probst en 'Survivor' lang voordat ze op de show ging

Shan Smith heeft verteld dat ze Jeff Probst als een ouderfiguur beschouwde toen ze opgroeide en Survivor keek. "Ik had niet echt veel ouderlijke stemmen in mijn leven", zei ze. "Jeff Probst werd een soort ouderschapsstem. Toen hij de spelers aanmoedigde om diep te graven, waren dat de boodschappen die ik met me meedroeg. Dat bracht me uiteindelijk door middel van middelbare school, universiteit, grad school en doctoraatswerk. Dus de show heeft echt een grote impact op mij gehad, niet alleen overleven, maar ook winnen en bloeien in het leven." We hopen dat ze zowel in Survivor als in het leven zal winnen!

Aanbevolen: