Wie waren Debra Jo Rupp en Kurtwood Smith voor die show uit de jaren 70?

Inhoudsopgave:

Wie waren Debra Jo Rupp en Kurtwood Smith voor die show uit de jaren 70?
Wie waren Debra Jo Rupp en Kurtwood Smith voor die show uit de jaren 70?
Anonim

Een hoeksteen van That '70s Show was de chemie op het scherm tussen Kitty en Red Forman, die Debra Jo Rupp en Kurtwood Smith speelden. Fans hielden ervan hoe goed het paar een paar tot leven bracht dat zo verliefd leek dat het eigenlijk was alsof ze 20 jaar getrouwd waren. Het paar had een heel natuurlijke dynamiek met elkaar en heeft er zeker toe bijgedragen dat de show zo populair is geworden als vandaag de dag nog steeds is.

Dus toen fans hoorden dat ze zouden terugkeren voor That '90s Show, waren ze in extase. Debra Jo Rupp en Kurtwood Smith waren in staat om hun personages tot leven te brengen en zo'n schijnbaar natuurlijke dynamiek te creëren dankzij hun jarenlange acteerwerk. Vóór That '70s Show hadden beiden al zeer indrukwekkende cv's als acteurs ontwikkeld, en ze blijven die cv's uitbreiden, ook al zal That '70s Show altijd hun meest iconische rollen zijn.

9 Debra Jo Rupp begon als toneelactrice

Debra Jo Rupp begon haar acteercarrière eind jaren 70. Ze deed een handvol commercials en soapseries, maar uiteindelijk merkte ze dat ze als toneelactrice werkte. Ze speelde verschillende off-broadway-toneelstukken, zoals The Time of The Cuckoo en Frankie and Johnny in the Clair de Lune, wat haar lovende kritieken opleverde.

8 Kurtwood Smith begon met acteren in 1980

Kurtwood Smith's carrière begon rond dezelfde tijd als die van Rupp, eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Zoals veel acteurs werkte hij zich op van bijrollen naar bijrollen. Zijn eerste film was Roadie, met in de hoofdrol Meat Loaf, wat ook zijn eerste speelfilmrol was. Kort na Roadie deed Smith een handvol andere rollen voordat hij meer sprekende rollen kreeg in films als Going Berzerk en Flashpoint.

7 Debra Jo Rupp brak in 1988 in op film

Debra Jo Rupp's filmdebuut was in Big, de Tom Hanks-film geregisseerd door Penny Marshall. Rupp speelde de timide secretaris van de schurk van de film, gespeeld door John Heard. Vanaf dat moment werkte ze consequent op zowel televisie als in films.

6 Kurtwood Smith had kleine rollen in verschillende shows en films tot RoboCop

Terwijl zijn filmcarrière op gang kwam, werkte Smith ook voor de televisie en is hij te zien in afleveringen van The A-Team, The Paper Chase en Lou Grant, een kortstondige show met in de hoofdrol Ed Asner die een cultklassieker. Maar in 1987 brak Smith door toen hij de schurk Clarence Boddicker speelde in de eerste Robocop-film. Fans van de film kennen hem misschien als de man die zegt: "Btches, LEAVE!" maar de naam van zijn personage was Clarence, voor de goede orde.

5 Debra Jo Rupp begon te verschijnen in verschillende sitcoms en drama's

Na Big had Rupp nog een optreden op Broadway in de 1990-versie van Cat on a Hot Tin Roof. Maar het was haar televisiecarrière die explodeerde. Rupp is te vinden in afleveringen van verschillende klassieke sitcoms uit de jaren 90 en een paar drama's. Een paar opvallende titels zijn Newhart, Blossom, LA Law, ER, Seinfeld en Caroline In The City. Maar een kleine rol in een sitcom zou haar carrière echt een kans geven.

4 Kurtwood Smith zat in een Star Trek-film

Smith kreeg ook veel werk op televisie. Hij was in The X-Files, Star Trek Deep Space Nine en tal van shows waar het moderne publiek waarschijnlijk niet bekend mee is omdat ze van zeer korte duur waren. Maar Trekkies weten al dat Smith kort na Robocop lid werd van de Star Trek-franchise met een prominente rol in Star Trek VI als Federation-president. Hij kwam ook terug als Clarence in Robocop III.

3 Debra Jo Rupp begon aandacht te trekken nadat hij op vrienden verscheen

Weet je nog die eerder genoemde sitcom die de carrière van Debra Jo Rupp een boost gaf? Het waren Vrienden. Fans van de show zullen haar herkennen als Alice Knight Buffay, de oudere vrouw die met Phoebe's broer trouwt. Een terugkerende rol in zo'n populaire show zou de carrière van elke acteur helpen. Het zou niet lang duren na haar rol in Friends dat ze auditie deed voor de sitcom die haar veranderde in de ster die ze nu is.

2 Kurtwood Smith speelde een controversieel personage in een tijd om te doden

Van de vele rollen die Smith speelde, was er één in een film die bij de release met veel controverses te maken kreeg. Smith speelde een Klu Klux Klan-leider in de film A Time To Kill, een juridische thriller gebaseerd op de gelijknamige roman van John Grisham. Het verhaal is zeer verontrustend omdat het gaat over racisme, verkrachting, pedofilie en morele vragen over wraak en zelfverdediging.

1 Smith en Rupp landden die show uit de jaren 70 in 1998 en de rest is geschiedenis

Uiteindelijk leidde hun zoektocht naar werk ertoe dat ze allebei auditie deden voor rollen in een sitcom van Fox. Het verhaal is duidelijk en eenvoudig. Ze deden auditie, de showrunners pakten hun chemie op en ze kregen allebei hun rol. De pilot-aflevering werd uitgezonden in 1998 en vanaf dat moment waren ze Kitty en Red Forman, en voor fans van That '70s Show is dat wie ze altijd zullen zijn.

Aanbevolen: