Is Mickey Rourke weer uit Hollywood gestapt?

Inhoudsopgave:

Is Mickey Rourke weer uit Hollywood gestapt?
Is Mickey Rourke weer uit Hollywood gestapt?
Anonim

Mickey Rourke staat erom bekend om verschillende redenen in en uit de Hollywood-schijnwerpers te stappen. Hoewel hij in de late jaren zeventig en tachtig een gezonde carrière voor zichzelf in televisie en film vond, heeft hij vaak afstand gedaan van acteren om boksen of een andere persoonlijke onderneming na te streven. Rourke is van bokser naar acteur gegaan, daarna van acteur naar bokser en weer terug naar acteur.

Rourke is net zo beroemd om zijn acteerwerk en boksen als om zijn melodramatische persoonlijke interacties, zijn liefde voor honden en om het feit dat hij een voortdurende vete heeft met voormalig president Donald Trump. Leuk weetje, Rourke's vete met Trump is vanwege het feit dat hij verbitterd is over een rechtszaak die Trump heeft aangespannen tegen zowel Rourke als wijlen rapper Tupac Shakur. Ja echt, onder de lange lijst van juridische kluwens van de voormalige president is een heen en weer met een dode hiphopartiest en een ex-bokser die acteur is geworden. Rourke droeg ooit een prijs die hij won op aan een van zijn overleden honden en 'al mijn honden'. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van Rourke's excentrieke gedrag en leven.

De laatste tijd is Rourke steeds minder te zien in spraakmakende, selectiekaderrollen. Zijn naam heeft niet dezelfde trekking als in 2010. Het is echter belangrijk op te merken dat Rourke nog steeds aan het werk is. Omdat Rourke meerdere keren een stap terug heeft gedaan als acteur, zou het voor niemand een verrassing moeten zijn als Rourke daadwerkelijk een stap terug doet

6 Mickey Rourke's bokscarrière

Voor zijn acteercarrière wijdde Rourke zijn energie voornamelijk aan sport. Als amateurbokser bouwde hij een record van 27 overwinningen op. Nadat hij in de jaren 70 en 80 succes had geboekt als acteur in projecten als Angel Heart en 9 ½ week, een zeer erotische film die Rourke een korte status als sekssymbool opleverde, vertraagde Rourke zijn acteren in 1990 en maakte hij een officiële terugkeer naar boksen in 1991. Rourke zou blijven vechten tot ongeveer 1994 na het winnen van 8 wedstrijden.

5 Frank Millers 'Sin City'

Rourke's carrière kreeg een grote hit toen hij in 1994 stopte met boksen en de rollen die hij belandde, weerspiegelden dat. Tijdens het boksen maakte hij de fout om projecten door te geven die werden geleid door mensen als Francis Ford Coppola en Quentin Tarintino. Tegen het einde van de jaren negentig kon je Rourke alleen vinden in koopjesbakken, direct-naar-videofilms en televisiefilms. Rourke's acteercarrière begon echter weer van de grond te komen rond de vroege jaren 2000 toen hij een paar ondersteunende rollen kreeg in films geregisseerd door grote namen als Tony Scott en Robert Rodriquez. In 2005 werd Rourke gecast als Marv in de verfilming van Frank Miller's Sin City.

4 Zijn grote comeback met 'The Wrestler'

Rourke maakte grote indruk toen hij met Requiem For A Dream-regisseur Darren Aronovsky werkte aan zijn project The Wrestler uit 2008. Het was een daverend succes, zowel aan de kassa als met meerdere nominaties voor awards. Nadat The Wrestler veel lof kreeg en meerdere prijzen begon te winnen, werd Rourke weer veel gevraagd zoals in de jaren 80. In 2010 speelde hij tegenover Robert Downey Jr, een andere favoriet uit Hollywood, in Ironman 2 als de slechterik Whiplash. De excentrieke ex-bokser was nu weer een kassamagneet.

3 Zijn carrière sinds 'Iron Man 2'

Kort nadat hij een Marvel-schurk speelde, had hij een korte rol in een van The Expendables-films en in 2014 zou hij zijn rol als Marv opnieuw opnemen voor het vervolg Sin City: A Dame to Kill For. In 2014 keerde hij ook even terug naar het boksen en nam hij deel aan een benefietwedstrijd. Het gevecht wordt niet weerspiegeld in zijn officiële boksrecord omdat tentoonstellingswedstrijden, zoals een liefdadigheidswedstrijd, door de boksautoriteiten niet worden geteld als officiële overwinningen of verliezen. Rourke heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in een terugkeer in de ring, maar dat heeft hij sinds 2014 niet meer gedaan.

2 Zijn carrière sinds 'Sin City 2'

Hoewel Rourke technisch nog steeds werkt, waren zijn recente films niet de kaskrakers die zijn uitvoeringen voor Aronofsky of Marvel waren. Titels op zijn IMDb-pagina sinds Sin City A Dame to Kill For zijn onder meer Tiger, Berlin I Love You en Man Of God, waar hij alleen wordt gecrediteerd als 'paralyzed man'.

1 Waar is hij nu?

Rourke heeft onlangs een aantal hoofden gedraaid, zoals hij is, toen hij optrad als de Gremlin in de hitshow The Masked Singer. Rourke schokte het publiek toen hij zijn masker afzette voordat het publiek de kans kreeg om te stemmen, en beweerde dat het te moeilijk was om in het pak te ademen. Onnodig te zeggen dat hij niet doorging naar de volgende ronde, ondanks zijn behoorlijke uitvoering van Ben King's "Stand By Me". Rourke heeft een paar nieuwe films op komst, maar nogmaals, het zijn geen titels die waarschijnlijk de opwinding zullen opwekken die een Marvel-film doet. Tussen het stoppen van een populaire realityshow voordat hij zichzelf een kans geeft om te winnen en een groeiend cv van films die elk minder enthousiast zijn dan de vorige, moet je je afvragen of deze vertraging Rourke's laatste zal zijn.

Aanbevolen: