10 feiten over de tijd van Mickey Rourke in de MCU

Inhoudsopgave:

10 feiten over de tijd van Mickey Rourke in de MCU
10 feiten over de tijd van Mickey Rourke in de MCU
Anonim

Met de première en het waanzinnige succes van de Disney+ hitshow WandaVision, die draait om MCU-personages Vision en de Scarlet Witch (en slechts één reden is om opnieuw enthousiast te worden over het Marvel Comic Universe), zijn mensen begrijpelijkerwijs opnieuw- kijken naar enkele van de oudere Marvel-films zoals The Avengers en Thor. En dan is het logisch dat fans ook terug zouden gaan en de Iron Man-films zouden ervaren, waaronder een uitstekende uitvoering van acteur Mickey Rourke in Iron Man 2.

De acteur, die voor het eerst op het toneel verscheen in de provocerende film Nine and a Half Weeks, speelde de schurk Ivan Vanko, waarvoor de ervaren acteur serieus voorbereidend werk moest doen.

Hier zijn 10 dingen die fans niet wisten over Rourke's tijd in de MCU.

10 Hij bracht maanden door met krachttraining

Mickey Rourke in zijn Iron Man 2-kostuum
Mickey Rourke in zijn Iron Man 2-kostuum

Rourke heeft naar verluidt maandenlang getraind voor de rol door uren op de loopband door te brengen, samen met krachttraining. Hij zou zelfs zware vesten dragen terwijl hij fysiek trainde voor de rol om zijn lichaam te laten wennen aan het gewicht van het zware pantser van zijn kostuum (andere Marvel-acteurs hebben hun beproevingen en beproevingen gedeeld als het gaat om de MCU, zoals Spiderman zelf).

9 Het zweeppak was veel te zwaar

Afbeelding
Afbeelding

Rourke heeft officieel verklaard dat hij zichzelf martelde als het ging om het zweeppak dat hij moest dragen voor zijn karakter. “Mijn Iron Man-pak woog 23 pond en het was een marteling om te dragen. Het was een soort half pak, met de helft van mijn huid zichtbaar, met veel Russische tatoeages. Het was moeilijk om aan te trekken, moeilijk om te dragen en een kwelling om op te stijgen, zei hij tijdens een interview.

8 De kenmerken van Whiplash werden voorgesteld door Rourke zelf

Mickey Rourke
Mickey Rourke

Volgens IMDb werden enkele kenmerken van Whiplash, zoals de tatoeages van het personage en het idee dat hij de helft van de rol in het Russisch zou spelen, door Rourke zelf gesuggereerd. Laat maar zien hoe Rourke meestal "out of the box" denkt als het op zijn acteerwerk aankomt.

7 Hij betaalde voor de vogel en gouden tanden uit zijn eigen zak

Mickey Rourke
Mickey Rourke

Het lijkt vrij onwerkelijk dat Rourke uit eigen zak zou betalen voor de $ 20.000 set gouden tanden die zijn karaktersporten, maar hij deed het echt. Niet alleen dat, maar Rourke kocht ook een witte kaketoe die leek op degene waarmee hij begon. Dat gaat boven en buiten voor zijn karakter.

6 Hij moest muziek hebben om het ritme van de zweep te krijgen

Mickey Rourke
Mickey Rourke

Blijkbaar kon Rourke tijdens het filmen van de vechtscène in Monaco het ritme van de zweep niet precies onder de knie krijgen, dus moesten de producers Gnarls Barkley's hit "Crazy" op een hoog volume spelen om de acteur zover te krijgen het ritme van de zweep omlaag.

5 Whiplash moest overleven in het originele Iron Man 2 einde

Micket Rourke met hoodie en witte vogel terwijl hij aan het telefoneren is
Micket Rourke met hoodie en witte vogel terwijl hij aan het telefoneren is

Omdat Rourke de rol zo goed speelde, werd Ivan oorspronkelijk verondersteld te overleven en terug te keren naar Tony Stark en Marvel had de hele zaak gepland (over de MCU gesproken, fans zijn enthousiast over de nieuwe Loki-film). Ja, dat betekent dat Whiplash het heeft overleefd … helaas weten we allemaal hoe dat uiteindelijk is verlopen.

4 Is Rourke boos op Marvel?

Mickey en zijn hond
Mickey en zijn hond

Eerlijk gezegd, ja, hij is niet blij met Marvel, hoewel dit een grote comeback-film voor de acteur bleek te zijn. Er was een reden waarom Rourke niet terugkwam om meer films te maken, ook al was de MCU enorm populair dankzij de Iron Man-franchise. En ja, fans zouden heel blij zijn geweest als Rourke weer de gemene rol op zich had genomen.

3 De meeste van zijn scènes waren geknipt

Iron Man 2
Iron Man 2

Een van de redenen waarom Rourke zo verbitterd was over Marvel, was omdat zijn rol als Whiplash werd "afgekapt" en niet eindigde zoals hij het personage in de laatste film speelde. Hierdoor zou Rourke uitgehaald hebben naar de studio en zeggen dat ze "gewoon hersenloze stripfilms wilden maken" en niet geïnteresseerd waren in diepgang.

2 Hij bezocht een Russische gevangenis om de rol te onderzoeken

Mickey Rourke
Mickey Rourke

Om volledig in de mindset van zijn karakter te komen, bracht Rourke enige tijd door in een Russische gevangenis om "te leren van de lichaamstaal, houding en waarden van de geharde criminelen die hij moest nabootsen", voor de rol.

1 Kon hij goed opschieten met Robert Downey Jr.?

Iron Man 2
Iron Man 2

Hoewel het leek alsof ze met elkaar konden opschieten tijdens het persen voor de film, konden zowel Rourke als Iron Man zelf blijkbaar niet met elkaar overweg, Robert Downey Jr. de verfilming van het beroemde vervolg. Rourke zei dat Downey "zichzelf moet vernederen", hoewel Hollywood de acteur "een miljoen kansen" had gegeven.

Aanbevolen: