Hoeveel geld heeft Mark Hamill verdiend met stemacteren

Inhoudsopgave:

Hoeveel geld heeft Mark Hamill verdiend met stemacteren
Hoeveel geld heeft Mark Hamill verdiend met stemacteren
Anonim

Mark Hamill, ook bekend als Luke Skywalker, werd een van, zo niet de meest prominente stemacteurs in Hollywood na de eerste Star Wars-trilogie. Sinds 1977 heeft Mark Hamill zijn stem uitgeleend aan bijna 300 projecten, waaronder films, televisieseries en videogames.

Hamills stem is iconisch geworden in sommige van de franchises waarin hij heeft opgetreden, vooral wanneer hij optreedt voor een Batman-film of -serie. De bekroonde serie debuteerde met zijn iconische optreden als de Joker in Batman: The Animated Series en bevatte niet alleen de stemtalenten van Hamill, maar ook het muzikale talent van Danny Elfman. Sinds de eerste Batman-serie in 1992 is Hamill tientallen keren teruggekeerd om de Joker in te spreken in meerdere shows en videogames, waaronder een recente verfilming van de controversiële Batman-klassieker The Killing Joke, geschreven door Watchmen-auteur Alan Moore. Fans beschouwen Hamills versie van de Joker als een van de beste vertolkingen en fans beoordelen zijn optreden vaak net zo hoog als de versies van Jack Nicholson of Heath Ledger van de Joker.

In 1977 verdiende Hamill iets minder dan $ 700.000 voor Star Wars. Vandaag claimt Mark Hamill een nettowaarde van ongeveer $ 18 miljoen. Hier zijn enkele van zijn meest prominente en meest winstgevende stemuitvoeringen.

8 ‘Wizards’ - 1977

Hoewel zijn beloning voor de film niet bekend is gemaakt, begon Hamills uitstapje naar stemacteren in hetzelfde jaar dat de eerste Star Wars-film werd uitgebracht. Hij leende zijn stem aan de film Wizards van de Palestijnse filmmaker Ralph Bakshi, die slechts een paar maanden voor Star Wars uitkwam. Het succes van Star Wars overschaduwde duidelijk elk succes dat Wizards zouden zien. Met beide projecten werd echter een basis gelegd voor de rest van Hamills carrière. Later datzelfde jaar zou Hamill optreden in twee tekenfilmseries van Hanna-Barbera, Jeanie en Fred Flinstone and Friends. Jaren later zou Hamill personages uitspreken in ten minste drie andere Hanna-Barbera-klassiekers, het meest prominent in Johnny Bravo.

7 ‘Batman: The Animated Series’ - 1992

Na het einde van de Star Wars-trilogie in 1983, speelde Hamill in verschillende camerarollen op zowel televisie als film, en stapte uiteindelijk weg om zich meer op stemacteren te concentreren. Het zou hem zijn die zich aanmeldt als de Joker voor de nieuwe Batman-serie die hem zou versterken tot de stemartiest die hij nu is. Samen met de originele animatieserie speelde Hamill de Joker in verschillende geanimeerde direct-naar-video Batman-films zoals Batman: Mask of Phantasm, Superman en Justice League-films en televisieseries, en in de videogame The Adventures of Batman and Robin uit 1995.

6 ‘Scooby-Doo’ - tot op de dag van vandaag

Hamill speelde Snakebite Scruggs in de Scooby-Doo-film Scooby-Doo op Zombie Island, het beroemde Scooby-Doo-avontuur waarin "de monsters echt waren!" Sindsdien trad hij op in verschillende uitvoeringen van Scooby-Doo, in tv-shows en rechtstreeks naar videofilms. Titels zijn onder meer Scooby-Doo and the Alien Invaders, Night of the Living Doo, What's New Scooby-Doo en Be Cool, Scooby-Doo.

5 ‘Johnny Bravo’ - 1997

Hamill is verschenen in verschillende klassieke Cartoon Network-series, maar een die hij het meest heeft geholpen met zijn vocale talenten, was Johnny Bravo. Hamill verscheen in minstens 10 afleveringen van Johnny Bravo, die 7 jaar werd uitgezonden. Hij trad ook op in Dexter's Lab en Cow and Chicken.

4 ‘Avatar: The Last Airbender’ - 2005

Naast Cartoon Network is Hamills stem ook te horen in een Nickelodeon-klassieker. In Avatar: The Last Airbender speelde Hamill Lord Ozai. Avatar: The Last Airbender was de best beoordeelde animatieserie van zijn demografie toen het in première ging. Het wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke shows in de geschiedenis van Nickelodeon. De show werd drie seizoenen uitgezonden en er werden meer dan 60 afleveringen gefilmd.

3 ‘Reguliere Show’ - 2009

Met honderden credits voor stemacteurs op zijn naam kan één lijst Hamills indrukwekkende carrière geen recht doen. De vorige rollen zijn slechts een fractie van het werk van Hamill, maar dat gezegd hebbende, geen enkele lijst van Hamills werk is compleet zonder zijn bijdragen aan Regular Show te noemen, een andere Cartoon Network-klassieker en misschien wel een van Hamills beste werkstukken. Hamill amuseerde het publiek als Skips, de wijze aap-mensch die springt als hij loopt. Maar naast deze hoofdpersoon, die geliefd is bij het publiek van de reguliere show, sprak Hamill meer dan 2 dozijn andere personages voor de show in in totaal 163 afleveringen.

2 Videogames - Sinds 1995

Als een eervolle vermelding moet men de uitgebreide lijst met videogames erkennen waar de stem van Hamill te horen is. Naast de eerder genoemde Batman en Robin-game uit 1995, heeft Hamill zijn stem uitgeleend aan Call of Duty, Lego Star Wars, Lego Marvel's Avengers, Batman Arkham Asylum, Kingdom Hearts Birth By Sleep en talloze anderen.

1 Zijn totale nettowaarde en gemiddeld loon vanaf 2021

Hoewel zijn beloning per project niet bekend is gemaakt, schatten schattingen het vermogen van Mark Hamill op ongeveer $ 18 miljoen. Gemiddeld verdient hij meer dan $ 200.000 per maand en bijna $ 3 miljoen per jaar. Als je bedenkt hoe consequent Hamill werkt en hoe hij klaar lijkt om door te blijven werken, zijn dit waarschijnlijk eerlijke schattingen. Star Wars heeft Hamill misschien tot een icoon gemaakt, maar zijn stem heeft hem een carrière gegeven.

Aanbevolen: