Hoeveel geld heeft Tom Cruise verdiend met de 'Mission Impossible'-franchise?

Inhoudsopgave:

Hoeveel geld heeft Tom Cruise verdiend met de 'Mission Impossible'-franchise?
Hoeveel geld heeft Tom Cruise verdiend met de 'Mission Impossible'-franchise?
Anonim

Mission Impossible is een van de grootste filmfranchises in Hollywood, met een brutowinst van meer dan $ 9,1 miljard met zes films tot nu toe, met nog eens twee films die naar verwachting in 2022 en 2023 in de bioscopen zullen verschijnen.

Het succes van deze actievolle films heeft ervoor gezorgd dat hoofdrolspeler Tom Cruise comfortabel zit met zijn lucratieve deals van Paramount Pictures, die de acteur tot acht cijfers heeft betaald, inclusief backend-punten die zijn salaris hebben gezien driedubbel voor sommige MI-films.

Vanwege hoe goed de Mission Impossible-franchise over de hele wereld is ontvangen, zal Tom, zolang mensen blijven kijken, een van de best betaalde acteurs in de filmindustrie blijven - maar hoeveel is hij geweest maken sinds de eerste aflevering in 1996 in de bioscoop?

Tom Cruise in een scène uit de 'Mission Impossible'-franchise
Tom Cruise in een scène uit de 'Mission Impossible'-franchise

Tom Cruise’s ‘Mission Impossible’-salaris

Voordat hij zich aanmeldde voor Mission Impossible, had Tom al bewezen de kassa te domineren met zijn blockbuster-hits, waaronder Top Gun, Days of Thunder, Rain Man, Far And Away, A Few Good Man en The Firm.

Daarom bood Paramount maar al te graag de vader van drie $ 70 miljoen aan - wat vrij ongebruikelijk was aangezien dit de eerste film in de franchise was. Als het niet zo goed had gepresteerd als het deed, met een productiebudget van $ 80 miljoen, had de Hollywood-studio veel geld kunnen verliezen.

Gelukkig leverde de film meer dan $ 450 miljoen op, dus Paramount heeft misschien een risico genomen, maar het leek erop dat ze er al zeker van waren dat ze, door Tom aan boord te hebben, ongetwijfeld een aantal ongelooflijke cijfers zouden doen die zijn verleden zouden wegnemen succes in overweging.

Voor de tweede en derde aflevering in 2000 en 2006 verdiende Tom elk $75 miljoen, inclusief 30% van de bruto box office. In 2011 kreeg Tom voor MI Ghost Protocol een kleine loonsverlaging toen hij een deal tekende ter waarde van $ 70 miljoen, voordat hij $ 25 miljoen verdiende voor 2015's Rogue Nation plus zijn gebruikelijke back-end deal.

Tom speelt niet alleen in de Mission Impossible-films, maar hij is ook een van de producenten, dus het is redelijk om aan te nemen dat de rol hem heeft geholpen om zulke hoogbetaalde salarissen te krijgen, bovenop het feit dat zijn films hebben altijd de neiging om nummers te doen aan de kassa.

2018's Mission Impossible - Fallout, die zijn grootste openingsweek had van alle MI-films met $ 220 miljoen wereldwijd, zag Tom naar huis gaan een nettosalaris van $ 28 miljoen.

Zijn back-endwinst is nooit onthuld voor dit specifieke project, maar met de film die meer dan $ 730 miljoen opbrengt, is het redelijk om aan te nemen dat de 58-jarige bijna $ 100 miljoen verdiende voor de film.

Vier van Toms top vijf grootste films zijn MI-films, voor het geval je het nog niet wist.

Een vervolg op MI Fallout zal naar verwachting volgend jaar in de bioscopen verschijnen, waarbij Tom's co-ster Simon Pegg Metro vertelt dat wanneer de hoofdrolspeler van deze franchise besluit om weg te lopen, Paramount hoogstwaarschijnlijk een einde zal maken aan de Mission Impossible films voorgoed.

In tegenstelling tot de James Bond-serie, waar om de 10 jaar een nieuwe agent de rol overneemt, gelooft Pegg dat Toms personage Ethan Hunt onvervangbaar is en dat verder gaan zonder hem uiteindelijk de franchise zou kunnen schaden.

“Het interessante aan ‘Fallout’ is dat het idee dat iemand anders Ethan Hunt speelt nu ondenkbaar is. In dat opzicht is hij niet zoals Bond. Tom is nu groter dan het personage. Of in ieder geval op hetzelfde niveau als het personage, 'zei hij.

“Dus het idee dat iemand anders binnenkomt en Ethan speelt, lijkt gewoon belachelijk. Het verhaal van Ethan Hunt gaat door tot Tom met pensioen gaat. God weet wanneer dat zal zijn. En als zodanig gaat Ethan met pensioen. Als ze doorgaan met de films, zal het met een andere agent zijn."

“Maar God weet wie zijn schoenen zou kunnen vullen. Ik denk dat het stopt als hij besluit te stoppen.'

Tom heeft het erg druk gehad met het werken aan zijn aanstaande projecten, waaronder Top Gun: Maverick, Live Die Repeat en Luna Park, naast het filmen van MI 7 en 8 back-to-back over de hele wereld - in de midden in een wereldwijde pandemie.

De enige andere acteur die net zoveel geld kan verdienen als de inwoner van New York voor zijn hitfilms, is Robert Downey Jr, die tot $ 80 miljoen mee naar huis nam voor zijn betrokkenheid als Iron Man in het Marvel Cinematic Universe.

Het zal interessant zijn om te zien of Tom door zal gaan met de MI-films, aangezien hij 60 zal zijn tegen de tijd dat de achtste aflevering in de bioscopen komt.

Kijk je uit naar de komende MI-film volgend jaar, en denk je dat de franchise zonder Tom kan overleven?

Aanbevolen: