De echte reden waarom Howard Stern volgens hem een geweldige interviewer voor beroemdheden is

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Howard Stern volgens hem een geweldige interviewer voor beroemdheden is
De echte reden waarom Howard Stern volgens hem een geweldige interviewer voor beroemdheden is
Anonim

Wie is de beste interviewer aller tijden? Welnu, voor velen is het antwoord op die vraag buitengewoon eenvoudig. Het is natuurlijk Howard Stern. Terwijl Howard zijn carrière begon als een shock-jock die zo ongeveer alles deed en zei om de pot te roeren, is de man zowel als persoon als als entertainer geëvolueerd. Deze evolutie is een van de redenen waarom sommige van zijn old school fans zich tegen hem keren, maar het is ook de reden dat Howard zo dominant blijft in de popcultuur. Er gaat bijna geen week voorbij dat Howard niet in het nieuws komt. Ofwel is het omdat hij nog steeds totaal niet bang is om zijn mening te uiten in een tijd waarin mensen meer dan ooit zelfcensureren, of, vaker wel dan niet, iets dat hij zijn beroemde gast liet zeggen, brak de krantenkoppen.

Hoewel Joe Rogan populairder is onder Millenials en Gen Z, slaagt de controversiële podcasthost er niet in om de carrières van zijn gasten te veranderen zoals Howard dat doet. Dit komt omdat Howard zijn vaak afgematte fanbase kan veranderen in fans van iedereen, van Jon Bon Jovi tot Billie Eilish. Bovendien is Howard er een meester in om zijn gasten zich genoeg op hun gemak te laten voelen om dingen eruit te flappen die ze niet eens aan hun therapeut zouden vertellen. Dus, hoe werd hij zo goed als interviewer voor beroemdheden? Hier is Howards antwoord op die vraag…

Howard Stern is een geweldige interviewer voor beroemdheden omdat hij een lage aandachtsspanne heeft

Howard heeft zowat elke grote beroemdheid geïnterviewd tijdens zijn bijna 40-jarige carrière bij de radio. Terwijl zijn interviews uit de jaren negentig vooral een puinhoop waren, begon hij halverwege de jaren 2000 een groot talent te worden in de wereld van interviewen. Dit komt omdat Howard destijds therapie begon te ondergaan en ook overging op satellietradio, waar zijn shtick van het boos maken van de censoren en de machthebbers geen zin meer had. Maar alleen omdat iemand uren van introspectie in therapie heeft doorgebracht en een creatieve verandering doormaakt, betekent niet dat ze onmiddellijk in staat zijn om met Donald Trump, Sir Paul McCartney, Chris Rock of Robert Downey Jr. om de tafel te gaan en ze te laten morsen hun donkerste geheimen.

Tijdens een interview met Rolling Stone terwijl hij zijn uitstekende boek met interviews met beroemdheden uit 2019 promootte, legde Howard uit dat het zijn vreemde nieuwsgierigheid is die hem uiteindelijk tot een geweldige interviewer maakt. Het is echter vermengd met het feit dat hij een lage aandachtsspanne heeft.

"De grootste kritiek op mijn interviews is dat ik mensen afsnijd. Ik denk dat mijn grootste troef is dat ik mensen afsnijd. Het klinkt als een contradictie, maar het feit is dat je niet kunt toestaan dat mensen blijven doordrammen, " legde Howard uit aan Rolling Stone. "Jij bent de orkestleider. Jij bent degene die zegt: 'Mijn publiek wil iets nieuws. Ik moet het fris houden.' Ik wil niet dat mijn gasten bombarderen. Mijn analyse is dat een goede interviewer niet alleen de juiste vragen stelt, maar een soort inherent gevoel heeft van wat interessant is voor dit massale publiek. En ik weet niet of je dat ergens kunt leren."

Hoewel Howard zeker enige kritiek krijgt omdat hij zijn gasten afsnijdt of zelfs over hen uitspreekt, lijkt het er niet op dat dit komt door zijn narcisme, zoals sommige critici hebben gesuggereerd. Zoals bijna alles in de show van Howard, is dit een zorgvuldig doordachte creatieve keuze.

En, jongen, werkt het ooit.

Howards relatie met zijn ouders droeg bij aan zijn interviewvaardigheden

Ray en Ben Stern (ook bekend als de ouders van Howard) hebben een enorme bijdrage geleverd aan The Howard Stern Show. Ze zijn niet alleen te zien geweest in enkele van de meest geliefde, huiveringwekkende en ronduit hilarische stukjes (of ze nu echt bellen of Howard doet hun indrukken), maar ze hebben zelfs geholpen bij het ontwikkelen van Howards interviewvaardigheden.

"Mijn theorie daarover is dat ik vroeger in de woonkamer van mijn ouders zat en dat ze me zouden bellen om indrukken te maken. Vroeger maakte ik impressies van alle moeders in de buurt. Ik zou ze aan het rollen krijgen van het lachen. Maar soms - en dit is vreselijk om een kind aan te doen - zei mijn vader letterlijk: 'Stop! Je gaat te lang door. Verkort het! Maak het interessant!' Om de aandacht van mijn eigen ouders te krijgen, moest ik het verhaal aanscherpen. Dus ik ben vreselijk paranoïde over te lang doordraven, "zei Howard tegen Rolling Stone voordat hij zei dat hij goed is in het persoonlijk lezen van mensen vanwege zijn ervaringen met zijn moeder.

"Het vermogen om mensen te interviewen en je onderwerp te lezen, komt doordat mijn moeder veel van me eist met één ding: dat ik haar stemming moet kunnen lezen en weten wat ze wilde. Ik kon in de ogen van mijn moeder kijken en weet alles. Toen ze verdrietig was, toen ze boos was, wat ze dacht. Ik ben getraind om mijn moeder gelukkig te maken. En ik zweer het je, als ik daar op de radio zit, mis ik geen truc omdat Ik zal het bestuderen, ik tel hoe vaak je met je ogen knippert. Je knippert trouwens veel. Ik kijk alles."

Aanbevolen: