5 Geweldige dingen die Jay-Z en Beyonce voor de wereld hebben gedaan (& 5 niet zo geweldige dingen)

Inhoudsopgave:

5 Geweldige dingen die Jay-Z en Beyonce voor de wereld hebben gedaan (& 5 niet zo geweldige dingen)
5 Geweldige dingen die Jay-Z en Beyonce voor de wereld hebben gedaan (& 5 niet zo geweldige dingen)
Anonim

Gezien de invloed en rijkdom van de familie Carter, zou je gemakkelijk kunnen zeggen dat Jay-Z en Beyoncé echt de equivalenten zijn van een Amerikaanse koninklijke familie. Fans over de hele wereld noemen de zangeres "Formation" immers een koningin, een sentiment dat ook zeker op haar Instagram-account wordt weerspiegeld. Het lijdt geen twijfel dat deze twee zeker de wereld hebben gevormd waarin we vandaag leven. Jay-Z heeft een grote invloed op de hiphopindustrie met zijn platenlabel en Beyoncé sleept talloze onderscheidingen mee naar huis elke keer dat ze een album uitbrengt.n

Het machtspaar wordt beschouwd als een van de ultieme relatiedoelen en ze hebben tijdens hun carrière veel filantropisch werk gedaan. Aan de andere kant zijn ze ook onderhevig aan enige kritiek, zoals elke invloedrijke persoon zou moeten zijn.

10 Geweldig: Beyoncé's donatie aan Phoenix House

Laten we de lijst beginnen met een van de vriendelijkste gebaren die Beyoncé ooit heeft gemaakt en het is nauw verbonden met haar acteercarrière. Ze schonk haar Cadillac Records-salaris volledig aan Phoenix House: we hebben het over $ 4 miljoen!

Het genoemde huis is een veilige plek voor drugsverslaafden die afkicken. Ze ontmoette daar veel patiënten toen ze zich voorbereidde op haar rol van Etta James in de biopic van 2008. Ze werd geraakt door hun verhalen en besloot een donatie te doen die zeker heeft bijgedragen aan het redden van levens.

9 Niet geweldig: de twijfelachtige ethiek van Ivy Park

Volgens digitalmusicnews.com was er een enorme controverse rond Ivy Park, maar de geruchten vervaagden snel. Blijkt dat de koningin van vrouwelijke empowerment haar (meestal) vrouwelijke werknemers zakgeld betaalde om haar kostbare Ivy Park-kleding te naaien; 54 cent per uur, om precies te zijn. Bij nader inzien bleek 54 cent per uur eigenlijk het dubbele van het minimumloon in Sri Lanka. Een veel groter probleem is dat haar werknemers geen vakbonden mochten sluiten, ze woonden in zeer bescheiden slaapzalen en werden 's nachts opgesloten, zogenaamd voor hun eigen veiligheid.

"Mijn doel met Ivy Park is om de grenzen van sportkleding te verleggen en vrouwen te ondersteunen en te inspireren die begrijpen dat schoonheid meer is dan je fysieke verschijning", zei Beyoncé - en sommige mensen geloven zulke uitspraken ook echt.

8 Geweldig: Jay-Z redde demonstranten in B altimore

Het machtspaar deed iets heel cools in 2015. Er waren tegelijkertijd protesten in B altimore en een hele reeks mensen werd gearresteerd. Een speciale shout out gaat naar Jay-Z: het is bekend dat hij zijn vrienden ook bij verschillende andere gelegenheden heeft geholpen met financiële problemen.

Omdat de meeste van deze demonstranten geen borgtocht konden betalen, besloten Jay-Z en Queen Bey tienduizenden dollars te betalen om hen te helpen. Het gebeurde allemaal anoniem, maar het woord kwam toch naar buiten.

7 Niet geweldig: ze promoten kapitalistische waarden

Zeggen dat Beyoncé en Jay-Z rijk zijn, is een enorm understatement. Jay-Z is miljardair, terwijl Queen Bey ongeveer $ 400 miljoen waard is. Dat ze kapitalistische waarden promoten is geen schok: veel andere popsterren doen het ook. Een voorbeeld hiervan is Ariana Grande's "7 Rings", een lied dat overmatig materialisme viert. Beyoncé had haar bereik kunnen gebruiken om haar fans te informeren over de frivoliteit van snelle mode, maar in plaats daarvan lanceerde ze haar eigen lijn.

Natuurlijk promoot het machtspaar dergelijke waarden; ze zijn het directe product van het kapitalistische systeem dat individualisme en consumentisme boven alles verheerlijkt.

6 Geweldig: The Survivor Foundation

In 2005 richtten Beyoncé, haar familie en Kelly Rowland de Survivor Foundation op, een liefdadigheidsinstelling die zich richt op het huisvesten van Katrina-slachtoffers. Ze zamelden miljoenen dollars in voor mensen in nood en zorgden ervoor dat gezinnen met een laag inkomen iets te eten hadden in de nasleep van de tragedie.

Net als Rihanna is Beyoncé nogal een filantroop. Haar lied "Stand Up For Love" werd opgedragen aan alle kinderen op Wereldkinderdag in 2005.

5 Niet geweldig: ze doen niet wat ze prediken

Volgens Beyoncé zouden we die "boy bye" moeten zeggen, aangezien hij "niet getrouwd is met geen gemiddelde btch" als onze partners het wagen om ons te bedriegen. Het is niet zo dat haar keuze om bij Jay-Z te blijven ondanks hun huwelijksproblemen een slecht signaal afgeeft; het is dat ze het tegenovergestelde predikt.

Er is geen manier om te weten wat er tussen hen gebeurde voordat de baanbrekende "Lemonade" werd gepubliceerd. Misschien is Jay-Z nooit vreemdgegaan of is hun huwelijk slechts een zakelijk contract; misschien was het album gewoon een publiciteitsstunt. Als dat het geval was, is het een van de beste die ze ooit hebben getrokken.

4 Geweldig: mensen houden van hun muziek

Laten we politiek en marketing even buiten beschouwing laten. Zelfs degenen die niet van hun muziek houden, moeten het erover eens zijn dat Beyoncé en Jay-Z een beweging hebben gecreëerd die veel mensen lijkt te helpen hun stem terug te krijgen en hun zelfvertrouwen op te bouwen.

Dankzij haar invloed creëerde Beyoncé haar eigen feminisme. Het is misschien niet het soort feminisme dat Ngozi Adichie ondersteunt, maar voor sommigen lijkt het te werken. Beyoncé geeft mensen het gevoel dat ze ertoe doen, wat behoorlijk transformerend kan zijn in termen van empowerment.

3 Niet geweldig: Jay-Z gebruikte de Occupy-beweging voor persoonlijk gewin

In 2011 uitten mensen hun frustratie over de 1% in de Occupy Wall Street-beweging. Jay-Z zag een zakelijke kans en daarom maakte Rocawear een 'Occupy All Streets' T-shirt. Hij beweerde de beweging te steunen, terwijl hij winst maakte dankzij het economische systeem waartegen de menigte protesteerde.

Hij deelde de winst van de verkopen echter niet met de beweging. Het is echter niet allemaal zijn schuld. Als mensen kritisch genoeg waren, zouden ze zelf de punten met elkaar verbinden en stoppen met het kopen van shirts die hypocrisie schreeuwen.

2 Geweldig: Black Lives Matter

In de nasleep van de moord op George Floyd deelde Beyoncé een zeer persoonlijke video op Instagram - iets wat ze normaal gesproken niet doet op sociale media - om uit te drukken hoeveel pijn ze persoonlijk heeft over de kwestie. Ze drong er bij haar fans op aan op te komen tegen racisme in de Verenigde Staten. In juni 2020 deelde ze een krachtige foto van de protesten in Minneapolis op haar pagina.

Laten we ook niet vergeten dat zij de Afro-Amerikaanse vrouw was die Coachella kopte en ze maakte van de gelegenheid gebruik om haar verbluffende optreden op te dragen aan historisch zwarte hogescholen en universiteiten.

1 Niet geweldig: ze gebruiken hun kinderen voor roem

Blue Ivy is een marketingtool vanaf het moment dat ze werd geboren; hetzelfde kan gezegd worden van de tweeling die Beyoncé in 2017 baarde. Jay-Z probeerde de naam van zijn eerstgeborene te handelsmerken, maar omdat dat niet lukte, bracht het paar een nummer uit met de geluiden die de baby maakte, die bleek meteen een hit te zijn onder de talrijke fans van de familie.

Aanbevolen: