De echte reden waarom James Gandolfini en Edie Falco zo'n geweldige chemie hadden op 'The Sopranos

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom James Gandolfini en Edie Falco zo'n geweldige chemie hadden op 'The Sopranos
De echte reden waarom James Gandolfini en Edie Falco zo'n geweldige chemie hadden op 'The Sopranos
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat Tony Soprano een van de rollen is die de carrière van James Gandolfini hebben bepaald. Het is dus bijzonder schokkend dat hij de rol bijna niet kreeg. Gelukkig, voordat hij ons verliet, slaagde James erin om zijn authenticiteit, zijn humor, zijn hart en zijn afschuwelijke duisternis te lenen aan wat uiteindelijk is neergedaald als een van de beste televisiepersonages aller tijden. Natuurlijk was Tony Soprano niets zonder Carmela. En The Sopranos zouden in het algemeen gewoon niet werken zonder Edie Falco.

De chemie tussen de twee Emmy-winnende acteurs was ronduit geweldig. Terwijl de show van David Chase genuanceerd en emotioneel complex was, vonden James en Edie unieke manieren om het materiaal te benaderen. Het belangrijkste van alles was dat de twee ongeëvenaarde chemie hadden. Het is niet meer dan normaal dat fans zich afvragen hoe ze erin geslaagd zijn om hun rapport op te stellen. Was het conflict dat het veroorzaakte? Was het lust? Of was het het feit dat ze gewoon klikten? Hier is de waarheid…

Wat de cast van de Sopranos vond van James Gandolfini

David Chase wist dat hij iets speciaals had in James (Jim) Gandolfini. Zozeer zelfs dat hij HBO smeekte om hem het soort geld te betalen dat Kelsey Grammer voor Frasier kreeg (wat destijds gewoon bizar was). Dat wil niet zeggen dat James geen behoorlijk bedrag kreeg. Het was gewoon geen netwerk-tv-geld. James had ook de gewoonte om cadeaus voor de cast en crew te kopen wanneer hij in het hondenhok belandde vanwege zijn geplaagde persoonlijke leven. Maar ondanks het drama dat hij op de set kon brengen, waren de cast en crew absoluut dol op hem. Hij was echt een aardige man en zijn talent was niet van deze wereld.

"Jim was een geweldige acteur en het was een van die zeldzame momenten waarop een geweldige acteur en een geweldige rol samenvallen. Hij kreeg de rol die hem echt in staat stelde om de volledige reikwijdte te laten zien van wat hij als acteur kon doen, "zei Michael Imperioli, die Christopher speelde, in een mondelinge geschiedenis van The Sopranos door Deadline.

"Veel van ons voelden voor een groot deel dat we dat ook deden. Je hebt geweldige acteurs die die geweldige rol nooit vinden, je ziet nooit hun hele bereik en het hele potentieel. Het punt met Jim was, het kwam wel en hij zette zich altijd voor 100 procent in. zijn toewijding aan zijn collega's en aan de bemanning. En het was ook gewoon heel erg leuk. We werden heel goede vrienden en we hadden een heel goede tijd bij het werken en we vertrouwden elkaar, en we genoten van het samenwerken. Het andere is, we hebben allemaal genoten van het bereiken van een niveau van succes dat we niet hadden voordat we bij elkaar kwamen. We waren allemaal al een hele tijd aan het schoppen met verschillende mate van succes, en toen raakten we iets dat echt een gevoelige snaar raakte. We hebben het nooit als vanzelfsprekend beschouwd."

Terwijl James talloze scènes had met Michael en de bemanning die zijn stelletje Italiaans-Amerikaanse gangsters vormden, was het Edie Falco met wie hij de belangrijkste filmtijd deelde.

De waarheid over de werkrelatie van James Gandolfini en Edie Falco

In het interview met Deadline onthulde Edie Falco dat ook zij een persoonlijke band met James had. En dit leende zich voor de ongelooflijke chemie die ze op het scherm hadden. Deze chemie was niet iets waar Edie of James op konden plannen. Het gebeurde gewoon…

"Ik denk niet dat iemand van ons wist dat een samenwerking tussen hem en ik zo bevredigend zou zijn", legde Edie uit aan Deadline. "Ik bedoel, wie weet, maar Jimmy en ik leken zo op elkaar. We waren allebei kinderen uit de middenklasse uit het Tri-State-gebied, die nooit enig idee hadden dat we fantastisch zouden zijn. We waren gewoon harde werkers en vanuit mijn gezichtspunt, hij leek op mij omdat we geen grote praters waren. We kwamen opdagen en deden het gewoon. Ik doe het veel beter in zo'n omgeving. Ik ben niet zo goed in praten over dingen. Ik zou het altijd veel liever gewoon doen."

Naast het hebben van vergelijkbare persoonlijkheidskenmerken en een vergelijkbare benadering van het ambacht van acteren, kwamen zowel James als Edie uit Italiaans-Amerikaanse huishoudens en spraken ze in feite dezelfde taal. Dit verleende de authenticiteit van veel van de scènes, vooral wanneer hun kinderen, Meadow en AJ, erbij betrokken waren.

"[James] en ik waren ook allebei Italiaans-Amerikaans, dus veel van deze dingen kwamen volgens mij zeker voor mij uit het leven", vervolgde Edie. "Het zondagse diner was iets waar ik mee opgroeide. Ik wist hoe het voelde. Veel van de Italiaanse familiedynamiek is iets wat hij en ik in ons bloed hadden. Ik denk dat het enige woord dat ik kan gebruiken om het werken met Jim te beschrijven was …gemakkelijk. Het was gewoon gemakkelijk. Er werd niet veel nagedacht, er was veel gevoel."

Aanbevolen: