Top 10 meest succesvolle boybands aller tijden

Inhoudsopgave:

Top 10 meest succesvolle boybands aller tijden
Top 10 meest succesvolle boybands aller tijden
Anonim

In de loop der jaren zijn enkele van de beste boybands een intrinsiek onderdeel van de muziekindustrie geworden. Hoewel de definitie van de boyband van persoon tot persoon verschilt en soms als een belediging wordt gebruikt, v alt niet te ontkennen dat bands die het boybandlabel hebben gekregen, aan de top van hun spel staan.

Hoewel er door de jaren heen verschillende boybands zijn geweest, is de top tien erin geslaagd culturele iconen te worden, en terecht! Van massale wereldtournees tot recordbrekende albums, deze tien jongensbands zijn echt de beste aller tijden. Bovendien hebben ze talloze Grammy-nominaties verdiend, plaatsen in de Rock and Roll Hall of Fame en de harten van miljoenen fans over de hele wereld veroverd.

Bijgewerkt op 19 november 2021, door Michael Chaar: Boybands hebben geregeerd in de muziekindustrie sinds hun opkomst in de jaren zestig! Hoewel klassiekers zoals The Osmonds, The Jackson 5 en Westlife allemaal tientallen miljoenen albums hebben verkocht, zagen de jaren 90 echt enkele van de grootste groepen tot nu toe. Of het nu NSYNC, Boyz II Men of New Kids On The Block was, die samen 200 miljoen albums wereldwijd verkochten, de rage van de boyband was nog maar net begonnen. Tegenwoordig hebben we moderne, zeg maar successen, zoals de Koreaanse sensatie, BTS, Jonas Brothers en natuurlijk de Britse boyband One Direction, die gemakkelijk de meest succesvolle groep van de jaren 2010 is. Nou, het lijkt erop dat het eigenlijk The Backstreet Boys zijn, die tot op de dag van vandaag zijn blijven touren, die als beste uitkomen met maar liefst 100 miljoen verkochte albums wereldwijd!

10 Jonas Brothers - 17 miljoen verkochte albums

The Jonas Brothers is een andere jongensband die is ontstaan vanwege hun band tussen broers en zussen. Kevin, Joe en Nick Jonas vormden de Jonas Brothers in 2005 in hun woonplaats Wykoff, New Jersey, hoewel ze pas in 2007/2008 een enorm succes boekten toen ze met de W alt Disney Company begonnen te werken.

The Jonas Brothers brachten vier volledige albums en één live-album uit voordat ze in 2013 uit elkaar gingen vanwege een 'diepe kloof binnen de band'. Nadat ze succesvolle solocarrières hadden gelanceerd en zich in hun persoonlijke leven hadden gevestigd, kwamen de Jonas Brothers in 2019 weer bij elkaar en brachten ze hun vijfde studioalbum uit dat bovenaan de Amerikaanse Billboard 200-hitlijsten stond.

9 BTS - 20 miljoen verkochte albums

De nieuwste toevoeging aan de boybandscene komt uit Seoul, Zuid-Korea. De Bangtan Boys, of BTS, zoals ze in de volksmond beter bekend staan, maakten hun debuut in 2013 en hebben sindsdien de wereld stormenderhand veroverd. De band bestaat uit zeven leden: Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V en Jungkook.

Sinds hun debuut in 2013 heeft BTS acht studioalbums uitgebracht en zijn ze op zes tours geweest, waaronder vier wereldwijde tours. BTS wordt gecrediteerd voor het maken van K-pop mainstream in de Verenigde Staten en is de best verkopende artiest in de Zuid-Koreaanse geschiedenis.

8 Westlife - 55 miljoen verkochte albums

Westlife was een rage in de jaren 90! De groep, die in Ierland werd opgericht, kwam officieel bij elkaar in 1998. De groep bestaat uit de leden Shane Filan, Markus Feehily, Klan Egan en Nicky Byrne. In 2004 kreeg de groep een schok toen een van de oorspronkelijke leden, Brian McFadden, de boyband voorgoed verliet.

Na in 2012 uit elkaar te zijn gegaan, komen ze zes jaar later allemaal samen en zijn sindsdien teruggekeerd naar hun oorspronkelijke pictogramstatus. Gelukkig voor de band hebben ze maar liefst 55 miljoen albums wereldwijd verkocht, waardoor ze een van de meest succesvolle boybands aller tijden zijn.

7 Boyz II Men - 60 miljoen verkochte albums

Terwijl boybands traditioneel gedomineerd werden in de popmuziekscene, schokte Boyz II Men de wereld door in 1987 de boybandwereld in de R&B-scene te brengen. Oorspronkelijk Nathan Morris, Wanna Morris, Shawn Stockman en Michael McCary vormden de band totdat McCary in 2003 vertrok om gezondheidsredenen.

Boyz II Men's hitsingle "End of the Road" stond in 1992 een historische dertien weken in de Billboard Hot 100-hitlijsten. Sindsdien heeft de band dertien studioalbums uitgebracht gedurende hun lange en succesvolle carrière, waarvan er 60 werden verkocht miljoen albums wereldwijd. Ze hebben ook vier Grammy Awards gewonnen en zijn vijftien keer genomineerd.

6 NYSNC - 70 miljoen verkochte albums

Orlando, Florida was de broedplaats voor boybands uit de jaren 90, zo lijkt het sinds NSYNC daar ook werd opgericht. De boyband, met onder meer Justin Timberlake, JC Chasez, Chris Kirkpatrick, Joey Fatone en Lance Bass, heeft sindsdien drie volledige albums uitgebracht die hen acht Grammy Award-nominaties opleverden.

Hoewel NYSNC misschien niet langer actief is, heeft de boyband als geen ander een culturele impact op de muziekindustrie. In feite waren ze de enige band die meer dan vijftien jaar lang meer dan een miljoen exemplaren van een album op één dag heeft verkocht.

5 One Direction - 70 miljoen verkochte albums

De rage van de boyband was in de Verenigde Staten een decennium lang uitgestorven tot de opkomst van One Direction in 2010. Gevormd op de Britse X-Factor, Niall Horan, Liam Payne, Harry Styles, Louis Tomlinson en Zayn Malik werd een begrip over de hele wereld.

In hun zesjarige carrière bracht de jongensband vijf volledige albums uit en toerde ze vier keer de wereld rond als headliners. Hoewel ze nooit een Grammy Award-nominatie hebben gekregen, hebben ze wel geschiedenis geschreven door een aantal indrukwekkende records te breken. In feite zijn ze de eerste band in de Amerikaanse Billboard 200-geschiedenis die alle vier hun albums op nummer één heeft laten debuteren.

4 New Kids On The Block - 70 miljoen verkochte albums

Hoewel New Kids On The Block het boybandgenre misschien niet heeft uitgevonden, hebben ze zich zeker geperfectioneerd en de blauwdruk gecreëerd die bands zelfs vandaag nog zouden volgen. Jonathan Knight, Jordan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg en Danny Woods vormden de band in 1985 in hun woonplaats Dorchester, Massachusetts.

De band bracht tijdens hun eerste run vijf volledige albums uit, waaronder een kerstalbum. Nadat de band in 1994 uit elkaar ging, kwam de band in 2008 weer bij elkaar en heeft sindsdien nog twee studioalbums uitgebracht.

3 The Osmonds - 70 miljoen verkochte albums

The Osmonds was gemakkelijk een van de grootste boybands bestaande uit alle broers en zussen! De Amerikaanse familie kwam samen in de vroege jaren '70 en bereikte hun hoogtepunt in het midden van de jaren '70 met hun klassieke deuntjes, outfits en natuurlijk hun elektrische aanwezigheid op het podium.

De groep, die bestond uit Donny, Jimmy, Merrill, Wayne, Alan en Jay Osmond, stond bekend om hun hits als 'One Bad Apple', 'Down By The Lazy River' en ' Yo-Yo', om er maar een paar te noemen. De Osmonds waren zo succesvol dat ze erin slagen om wereldwijd meer dan 70 miljoen albums te verkopen!

2 The Jackson 5 - 75 miljoen verkochte albums

Terwijl de jaren '80 en '90 de hitjaren voor boybands zijn, maakte The Jackson 5 de boybandcategorie helemaal in de jaren zestig populair. The Jackson 5, opgericht in 1965, bestond uit de broers Jackie, Tito, Jermaine, Marlon en Michael Jackson.

Tijdens hun carrière bracht The Jackson 5 tien volledige studioalbums uit en ging op zes tours, waarvan één in 2012. Ze werden genomineerd voor drie Grammy Awards en werden ingewijd in de Rock en Roll Hall of Fame in 1997.

1 Backstreet Boys - 100 miljoen verkochte albums

Het v alt niet te ontkennen dat de Backstreet Boys een van de grootste boybands van de jaren 90 was. AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson en Brian Littrell vormden die band in 1993 in Orlando, Florida.

Sindsdien hebben ze negen volledige albums uitgebracht, elf wereldtournees gemaakt en acht keer genomineerd voor de Grammy Awards. Terwijl de meeste boybands bekend staan om het uit elkaar gaan of een lange pauze nemen, hebben Backstreet Boys slechts één pauze van twee jaar gehad sinds de oprichting in 1993.

Aanbevolen: