De 10 meest bekeken toespraken van beroemdheden aller tijden

Inhoudsopgave:

De 10 meest bekeken toespraken van beroemdheden aller tijden
De 10 meest bekeken toespraken van beroemdheden aller tijden
Anonim

De meesten van ons krijgen maar één keer in hun leven te maken met afstuderen, en voor sommigen gebeurt het helemaal nooit. Degenen die het hebben meegemaakt, weten hoe opwindend en even verwarrend die tijd is. Het is allemaal leuk en spelen totdat we ons realiseren dat we er voor het eerst helemaal alleen voor staan, met duizenden studieleningen en een verzadigde arbeidsmarkt om ons zorgen over te maken. Aan de andere kant is er de mogelijkheid dat onze stoutste dromen uitkomen als we gek genoeg zijn om ze na te jagen.

Bij elke graduatie hoort een starttoespraak, meestal van iemand die met succes de lange weg van het leven heeft afgelegd. In haar openingstoespraak voor de klas van 2020 deelde Beyonce Knowles haar grootste goudklompje: Zet in het werk. Net zoals Beyonce haar wijsheid deelde, zijn hier meer startadressen, waarvan sommige in de loop der jaren miljoenen keren zijn bekeken.

10 Natalie Portman (3,2 miljoen)

In 2015 hield Natalie Portman een openingstoespraak aan de Harvard University, een moment dat bijna 12 jaar na haar afstuderen aan de instelling kwam. Op uitnodiging had ze geantwoord: "Wauw! Dit is zo mooi. Ik heb een paar grappige ghostwriters nodig.” Haar reactie werd veroorzaakt door het feit dat Will Ferrell had gesproken tijdens haar afstuderen. "Ik moet mezelf er vandaag aan herinneren dat je hier bent met een reden." zei Natalie, en trouw aan haar woorden, hebben tot nu toe 3,2 miljoen mensen die reden gevalideerd.

9 Oprah Winfrey (3,8 miljoen)

Media Mogul Oprah Winfrey is een vrouw die geen introductie behoeft. Zelfs Will Smith is het ermee eens dat ze al heel lang beroemd is en een status heeft bereikt die we alleen maar legendarisch kunnen noemen. Oprah's toespraak in 2013 op Harvard University heeft er 3.8 miljoen keer bekeken. Daarin zegt ze over haar reis: “Ik was op televisie toen ik 19 was, en in 1986 lanceerde ik mijn eigen televisieshow met een niet-aflatende vastberadenheid om te slagen. In het begin was ik nerveus over de competitie, en toen werd ik mijn eigen competitie; elk jaar de lat hoger leggen, mezelf zo hard pushen als ik wist…Uiteindelijk hebben we de top gehaald, en we zijn daar 25 jaar gebleven.”

8 Will Ferrell (4 miljoen)

Comedian Will Ferrell werd in de jaren '90 bekend als onderdeel van Saturday Night Live. Voor zijn werk door de jaren heen heeft hij een Emmy-nominatie, drie Golden Globe-nominaties en een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2017 hield hij een hilarische maar even inspirerende openingstoespraak aan de University of Southern California, die sindsdien 4 miljoen views heeft verzameld.

7 Mark Zuckerberg (4,2 miljoen)

Mark Zuckerberg is misschien wel een van de grootste vernieuwers van onze tijd. De reis naar het bouwen van zijn Fortune 500-bedrijf, Facebook, en het revolutioneren van de digitale ruimte begon in zijn slaapzaal in Harvard. In een volledig cirkelvormig moment in 2017 hield Zuckerberg een openingstoespraak op de universiteit waar hij stopte. " We zouden een samenleving moeten hebben die vooruitgang niet alleen meet aan de hand van economische maatstaven zoals het BBP, maar ook aan de hand van hoeveel van ons een rol hebben die we zinvol vinden." Zuckerberg zei.

6 Conan O'Brien (4,3 miljoen)

"Ik woon al twee jaar in Los Angeles en ik heb het nog nooit zo koud gehad in mijn leven." Conan begon zijn openingstoespraak voor Dartmouth College, waardoor de menigte brullde van het lachen. “U heeft nu een verpletterend voordeel op 8% van het personeelsbestand. Ik heb het over drop-out verliezers zoals Bill Gates, Steve Jobs en Mark Zuckerberg.” Conan vertelde de afgestudeerden, die zichzelf niet konden beheersen. Wat volgde was 23 minuten splijtende humor.

5 Barak Obama (4,8 miljoen)

In 2009, slechts enkele maanden nadat hij aantrad als de allereerste verkozen president van kleur, hield Barrack Obama een toespraak aan de Arizona State University.“In dit nieuwe, hypercompetitieve tijdperk kan niemand van ons het zich veroorloven zelfgenoegzaam te zijn. Dat is waar, welk beroep je ook kiest. Hoogleraren verdienen misschien de onderscheiding van vaste aanstelling, maar dat garandeert niet dat ze lange uren en late nachten zullen blijven maken en de passie en de drive hebben om geweldige opvoeders te zijn. Hij vertelde het aan het publiek.

4 Sacha Baron Cohen (7 miljoen)

Britse komiek Sacha Baron Cohen, in de volksmond bekend als Ali G van Channel 4's The 11 O'Clock Show, hield in 2004 een toespraak op Harvard als zijn beroemde personage. Ali G was de keuze van de senioren omdat hij iemand was die 'onze dorst naar kennis zou lessen'..

3 Admiraal William H. McRaven (14 miljoen)

In 2014 hield gepensioneerde marine-admiraal William McRaven een openingstoespraak aan de Universiteit van Texas die sindsdien meer dan 14 miljoen keer is bekeken.“De wereld veranderen kan overal gebeuren, en iedereen kan het… De vraag is, hoe zal de wereld eruit zien nadat je hem veranderd hebt? Ik ben ervan overtuigd dat het er veel beter uit zal zien. Het maakt niet uit of je een dag in uniform hebt gediend, het maakt niet uit wat je geslacht, je etnische en religieuze achtergrond, je geaardheid of je sociale status is. Onze worstelingen in deze wereld zijn vergelijkbaar.” Admiraal McRaven benadrukte.

2 Denzel Washington (27 miljoen)

In 2015 hield veteraan acteur Denzel Washington een openingstoespraak aan de Dillard University. De inspirerende sessie werd opnieuw gepost door Above Inspiration en de video, opnieuw gepost in 2017, staat op 27 miljoen views. “Zet God op de eerste plaats, zet God op de eerste plaats in alles wat je doet. Alles wat je denkt te zien in mij, alles wat ik heb bereikt, alles wat je denkt dat ik heb (en ik heb een paar dingen), is door de genade van God. Washington zei in de virale clip van 8 minuten.

1 Steve Jobs (38 miljoen)

Van alle openingstoespraken is er nog geen enkele die in de buurt komt van de starttoespraak van Apple-oprichter Steve Jobs uit 2005 op Stanford. In zijn toespraak deelde Jobs drie levenservaringen die vormden wie hij werd. Over 'connecting the dots' zei hij onder meer: "Veel van wat ik tegenkwam door mijn nieuwsgierigheid en intuïtie te volgen, bleek later van onschatbare waarde… Je kunt de punten niet verbinden door vooruit te kijken, je kunt ze alleen verbinden als je achteruit kijkt. Dus je moet erop vertrouwen dat de stippen in de toekomst op de een of andere manier met elkaar zullen verbinden … Geloven dat de stippen onderweg met elkaar zullen verbinden, geeft je het vertrouwen om je hart te volgen, zelfs als het je van het versleten pad afleidt."

Aanbevolen: