Hier is waarom One Direction een van de meest populaire boybands aller tijden werd

Inhoudsopgave:

Hier is waarom One Direction een van de meest populaire boybands aller tijden werd
Hier is waarom One Direction een van de meest populaire boybands aller tijden werd
Anonim

One Direction werd een van de grootste popbands aller tijden, en verschillende factoren hebben ertoe geleid dat de Brits-Ierse band wereldwijd bekendheid verwierf, van hun unieke muziek tot hun trouwe fanbase.

Vijf leden deden auditie voor de solorondes tijdens het zevende seizoen van The X Factor in het VK. Hoewel geen van hen werd geselecteerd, stopten de juryleden, met name Simon Cowell en Nicole Scherzinger, ze in een band genaamd One Direction. Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan, Louis Tomlinson en Liam Payne werden bekende namen nadat ze het publiek bezwijmden met hun muziek. Hoewel de band de show niet won, slaagden ze erin een platencontract van Simon Cowell te verdienen.

Met hun back-to-back hitalbums en wereldtournees was One Direction in opkomst en werd het beschouwd als een van de grootste bands aller tijden, en overtrof het vele records van beroemde bands als The Beatles en NSYNC. Ondanks het afscheid in 2016, blijft het een van de meest spraakmakende boybands in popcultuurgesprekken. Laten we eens kijken naar wat One Direction echt tot een van de meest populaire boypopbands maakte.

10 Verbonden met het publiek tijdens hun dagen op de X Factor

One Direction kreeg al snel aandacht tijdens de verschillende rondes van The X Factor. De jonge jongens trokken de aandacht vanwege hun muziek en uiterlijk, en verdienden een grote vrouwelijke aanhang voordat ze een wereldwijde sterrenstatus bereikten. Door hun optredens en podiumpresentatie bereikte de boyband de Top 3 voordat ze werden geëlimineerd. Vanwege hun populariteit tekende Simon Cowell een contract via zijn opnamestudio.

9 Hun debuutalbum werd zeer gevierd

In een tijd dat boybands verleden tijd waren, kwam One Direction met hun debuutalbum, Up All Night, dat in maart 2012 werd uitgebracht. Het album piekte op Billboard 200 en debuteerde op de nummer 1 plek, en werd de eerste Britse band die deze prestatie bereikte, die hen naar het sterrendom katapulteerde.

8 Elk lid brengt een uniek geluid in

Bekend om hun charisma en talent, bracht elk One Direction-lid speciale vaardigheden mee waardoor fans hun favoriet wilden kiezen. Terwijl Harry Styles centraal stond als interactieve lead, stond Zayn Malik bekend om zijn hoge noten. Louis Tomlinson en Liam Payne waren deskundige songwriters en Niall Horan bracht zijn beste pop- en rockgame naar voren.

7 regeerde dominantie op sociale media

Een van de meest kritieke factoren die One Direction hielpen om een groot publiek te bereiken, was internet. De band creëerde Video Diaries via sociale media en bracht muziek uit op streamingplatforms, die gemakkelijker toegankelijk waren dan cd's. De band maakte contact met hun fans via sociale media-interacties, waardoor ze een loyale fanbase kregen die hen jaren na de ontbinding steunde.

6 Back-to-back hitalbums uitbrengen

One Direction deed het publiek zwijmelen met hun debuutalbum Up All Night en de hitsingle What Makes You Beautiful. Ze stelden de fans niet teleur met hun vier opeenvolgende albums. Van hun tweede album, Take Me Home, werden wereldwijd 4,4 miljoen exemplaren verkocht, van Midnight Memories 4 miljoen, van Four 3,2 miljoen, terwijl hun laatste album, Made In The A. M, 2,4 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht.

5 Een fanbase die kan wedijveren met elke andere groep

De fanbase voor One Direction begon te groeien sinds hun begindagen in The X Factor en blijft groeien. De leden waren de ideale millennial boyband van de jaren 2010 met stijlvolle kleding, rommelige kapsels en aanwezigheid op het podium waar mensen gek van werden. De fans zijn de belangrijkste motiverende factor geweest om het bereik van One Direction overal te vergroten.

4 Op tournee gaan en onvergetelijke concerten geven

Na hun Up All Night-debuuttour in het VK, ging de band internationaal met de Take Me Home-tour op basis van hun tweede album. 2014 was het beste jaar voor One Direction omdat ze de meest winstgevende tour hadden met Where We Are. Hun 69 concerten-tour harkte $ 282,2 miljoen aan totale inkomsten op. Hun laatste tour, On The Road Again, bracht $ 208 miljoen op.

3 pakkende muziek met diepe lyriek

One Direction's muziek werd vaak bekritiseerd omdat het generiek was of hetzelfde geluid had, maar diepgeworteld in de nummers waren teksten uit de persoonlijke ervaringen van de bandleden. Veel nummers, waaronder Little Things, Perfect, One Thing en Fireproof, zouden over hun vroegere relaties gaan.

2 Records breken van populaire bands

2015 was een belangrijk jaar voor One Direction, want de band had zes Guinness-wereldrecords gebroken. Ze werden de eerste groep met hun eerste vier albums op de nummer 1 plek in de Billboard 200 en de eerste Britse groep. One Direction had ook de populairste dancetrack met What Makes You Beautiful en was de meest gevolgde band op YouTube en Twitter.

1 De leden van One Direction

Hoewel er veel factoren waren, waaronder sociale media, loyale fans en aanstekelijke muziek, die leidden tot de opkomst en groei van One Direction, wat de band echt speciaal maakte, waren de vijf leden die consequent werkten om geweldige ervaringen te bieden. In hun jonge jaren '20 stond de boyband destijds bekend om hun herkenbare gewoonten, humor en eenheid onder elkaar.

Er waren veel redenen waarom One Direction uit elkaar ging, waaronder het vertrek van Zayn Malik in 2015. Hoewel de band voor onbepaalde tijd op pauze blijft, is elk lid begonnen en is het gelukt in hun solocarrière, terwijl fans nog steeds hun best doen voor om zich te herenigen, een decennium nadat ze voor het eerst werden gevormd in 2010.

Aanbevolen: