De meest succesvolle rapgroepen aller tijden

Inhoudsopgave:

De meest succesvolle rapgroepen aller tijden
De meest succesvolle rapgroepen aller tijden
Anonim

De afgelopen decennia hebben we veel opwindende hiphopgroepen zien komen en gaan, maar niet allemaal hadden ze dezelfde culturele en muzikale impact als anderen. Ze zijn er allemaal in verschillende soorten en maten: sommige, zoals Eric B & Rakim en OutKast, zijn duo's, terwijl N. W. A. en de Wu-Tang Clan zijn grote bemanningen bestaande uit verschillende persoonlijkheden.

Maar wat maakt de meest impactvolle rapgroep speciaal? Is het de chemie? Persoonlijkheden van elk lid? Originaliteit? Culturele impact? Songtekst? Wat dat ook is, de meest succesvolle rapgroepen hebben allemaal één ding gemeen: hun solide lichaamswerk heeft ze gecementeerd als enkele van de best verkopende muziekgroepen aller tijden. Van Cypress Hill tot de Black Eyed Peas, hier zijn enkele van de meest succesvolle rapgroepen aller tijden op basis van hun albumverkoop.

8 N. W. A

Leden: DJ Yella, Dr. Dre, Eazy-E, Ice Cube, MC Ren

Eazy-E en zijn afdruk van Ruthless Records hebben N. W. A. in een extreem chaotische tijd in Amerika, maar deze Compton-jongens waren meedogenloos en nooit bang om hun waarheden te spreken. Bestaande uit oude vrienden, plakten ze gemakkelijk over de muziek waar ze van houden en de realiteit waarmee ze werden geconfronteerd. Hun meest beruchte hit, "F the Police", was, en is nog steeds, een anti-politiegeweld volkslied over de hele wereld. Tot hun splitsing in 1991 heeft de groep alleen al in de VS meer dan 10 miljoen eenheden verkocht, ondanks de grote weerslag en het radioverbod.

7 S alt-N-Pepa

Leden: Cheryl James, Sandra Denton

Op het hoogtepunt van de vrouwonvriendelijke opvattingen in rapmuziek van de jaren tachtig en negentig, doorbrak S alt-N-Pepa de barrière en werd een van de eerste volledig vrouwelijke groepen die de scene stormenderhand veroverden. Hun bijdrage bracht een frisse wind in het door mannen gedomineerde genre, en ze maakten de weg vrij voor toekomstige vrouwelijke artiesten om te gedijen, met de verkoop van meer dan 15 miljoen eenheden wereldwijd tot hun val uit de gratie in 2002.

6 Cypress Hill

Leden: B-Real, Sen Dog, Eric Bobo, DJ Muggs, Mellow Man

Cypress Hill is wat er gebeurt als een elite-dj de straatwijsheid ontmoet: DJ Muggs en B-Real speelden echt op de microfoon en ze waren het volkslied van elke stoner in de jaren negentig. De Latijns-Amerikaanse hiphopgroep veroverde de wereld met hun drie opeenvolgende platina-albums, en hun nalatenschap zal voor altijd worden gekoesterd.

5 OutKast

Leden: André 3000, Big Boi

Geïnspireerd door de psychedelische funk en acid rock van het Parliament-collectief, heeft OutKast geholpen om zuidelijke hiphop op de kaart te zetten. Het duo, dat bestond uit twee oude vrienden André 3000 en Big Boi, behaalde in totaal meer dan 20 miljoen platenverkoop tussen hun zes studioalbums, waaronder de klassiekers Aquemini en Stankonia.

4 Beastie Boys

Leden: John Berry, Mike D, Kate Schellenbach, MCA, Ad-Rock

Niemand had ooit verwacht dat drie blanke kinderen aan elkaar zouden plakken en een van de meest genre-buigende en invloedrijke rapgroepen aller tijden zouden vormen, maar hier zijn we dan met Beastie Boys. Het gezelschap combineerde slechte waarheidsteksten en keiharde rock, gaf een frisse wind in de hiphopscene van die tijd en vond een nieuw geluid uit dat veel geweldige rapacts heeft beïnvloed, waaronder EminemSamen verkochten ze alleen al in de VS meer dan 20 miljoen exemplaren voor hun zeven platina-gecertificeerde albums.

3 Fugees

Leden: Lauryn Hill, Wyclef Jean en Pras Michel

Ondanks hun noodlottige uiteenvallendrama na het uitbrengen van slechts twee albums samen, heeft Fugees hun nalatenschap voor altijd gecementeerd. Het getalenteerde stel begon hun reis terug in de vroege jaren 1990, maar het was genoeg om ze tot de best verkopende rapgroepen aller tijden te maken met meer dan 22 miljoen platenverkopen.

2 Black Eyed Peas

Leden: will.i.am, apl.de.ap, Taboo, J. Rey Soul, Fergie, Kim Hill

Oorspronkelijk begonnen de Black Eyed Peas hun carrière als alternatieve/geweten hiphopgroep, maar kort na de komst van Fergie veranderden de Black Eyed Peas zichzelf in een verkoopbare pop/dance-rapcrew. Pas in 2003, toen ze hun derde album Elephunk uitbrachten, domineerden ze overal de hitlijsten. Met meer dan 80 miljoen verkochte platen, bestaat er geen twijfel over hun invloed op het muzikale landschap.

"Fan blijven en nieuwe genres bestuderen waar we door geïnspireerd zijn, samenwerken met verschillende artiesten en de pandemie gebruiken als een uitlaatklep om te creëren en uit te drukken." zei Taboo in een exclusief interview met HollywoodLife, reflecterend op het 25-jarig jubileum van de groep. Hij voegde eraan toe: "Ik denk dat het helpt om muziekstudenten te zijn en ervoor te zorgen dat we het als een competitief veld begrijpen … maar we zijn altijd bereid om bij te dragen aan de muziekwereld en echt helpen bij het uitwisselen van cultuur."

1 Run-DMC

Leden: Joseph "Run" Simmons, Darryl "D. M. C." McDaniels, Jason "Jam Master Jay" Mizell

Run-DMC had het allemaal: de stijl, de swag, de muziek en zelfs hun iconische Adidas-samenwerkingsschoenen. Zozeer zelfs dat ze vaak worden geprezen als een van de meest invloedrijke acts aller tijden en een pioniersrol vervulden bij de geboorte van de nieuwe school. Ze waren de eersten in alles, van het uitzenden van hun video op MTV tot de coverster van Rolling Stone Magazine. Ze beweerden gedurende hun decennialange carrière wereldwijd meer dan 230 miljoen platen te hebben verkocht.

Aanbevolen: