Gordon Ramsay onthult dat koken voor deze persoon de meest stressvolle van zijn carrière was

Inhoudsopgave:

Gordon Ramsay onthult dat koken voor deze persoon de meest stressvolle van zijn carrière was
Gordon Ramsay onthult dat koken voor deze persoon de meest stressvolle van zijn carrière was
Anonim

Vladimir Poetin is een van de harde wereldleiders van de 21e eeuw. Hij heeft sinds 2000 de uitvoerende macht in Rusland behouden en vervulde meerdere, afwisselende termijnen als president en premier van de Europese natie.

Ondanks zijn slechte reputatie is Poetin erin geslaagd sterke banden te onderhouden met een aantal beroemdheden op het westelijk halfrond. Acteur Steven Seagal noemde hem ooit beroemd 'een van de grootste levende wereldleiders', evenals een 'vriend' die hij zou willen 'beschouwen als een broer'. Mickey Rourke, Fred Durst en natuurlijk voormalig president Donald Trump zijn allemaal Hollywood-bigwigs die een nauwe band hebben met het Russische staatshoofd.

De Britse beroemde chef-kok Gordon Ramsay bevindt zich niet helemaal in dezelfde kring van Poetins binnenste cirkel, maar hij kreeg wel eens de kans om een ma altijd voor de president te bereiden. En volgens de vaak pompeuze chef-kok met 16 Michelinsterren, hield Poetin van het eten dat hij voor hem maakte.

Uitgenodigd om de lunch te bereiden

Poetin was net officieel tot president gekozen toen hij de toenmalige Britse premier Tony Blair bezocht in zijn kantoor aan Downing Street 10 in Londen. Dit was in april 2000, ongeveer twee jaar nadat Ramsay zijn beroemde restaurant Gordon Ramsay in Chelsea opende. De chef-kok werd uitgenodigd op het regeringskantoor om de lunch voor de hoogwaardigheidsbekleders te bereiden, en hij nam twee van zijn beschermelingen mee: Mark Sargent en Angela Hartnett.

Beroemde chef-kok Gordon Ramsay en zijn beschermeling, Angela Hartnett
Beroemde chef-kok Gordon Ramsay en zijn beschermeling, Angela Hartnett

Op het menu voor Poetin en vrienden die dag stond tomatenconsommé met gouden kaviaar van albino-steur, mozaïek van kip en hamknokkel, geroosterde plak zeebaars op geplette nieuwe aardappelen met witte asperges in een rode wijnsaus, en stroop taart. De waarde van Ramsay's contract met de regering werd niet onthuld, maar er werd gemeld dat hij het volledige bedrag aan liefdadigheid had geschonken.

De restaurateur sprak bijna twee decennia later over zijn ervaring met Poetin, in een optreden in The Late Show met Stephen Colbert in juli 2018. "Ik wil niet in de politiek stappen, maar er is één internationale klant die je had waar ik graag over wil horen,' zei Colbert tegen Ramsay, terwijl hij een foto omhoog hield van de chef-kok die Poetin de hand schudde, terwijl Tony Blair toekeek. "Je kookte voor Vladimir Poetin. Hoe is de druk daarop?"

Het gesprek nam een donkere wending

Het gesprek kreeg al snel een donkere wending, toen Colbert - op een luchtige toon - suggesties voor vergiftiging opperde. "Als ik die zou neuken, zou ik in de problemen komen, toch?" had Ramsay gezegd, in antwoord op zijn eerdere vraag. De gastheer volgde vervolgens met de kwinkslag: "Hij zou je misschien iets slechts kunnen geven!" De in Schotland geboren chef-kok lachte het gewoon weg, net als het publiek in de show.

Gordon Ramsay over 'The Late Show met Stephen Colbert&39
Gordon Ramsay over 'The Late Show met Stephen Colbert&39

President Poetin kreeg een beruchte ruzie met de Britse regering na de dood van Alexander Litvinenko, een voormalige KGB-agent die zeer uitgesproken was tegen zijn regering. Litvinenko liep over naar het VK en begon te werken voor MI6, maar stierf in november 2006 aan vergiftiging.

Chef Ramsay wilde echter niet te veel stilstaan bij de politieke samenzweringen, in plaats van verder te onthullen dat hij Tony Blair eigenlijk tegen het lijf was gelopen op dezelfde dag als hij in The Late Show ging. "Je weet dat ik vanmorgen vanuit het VK ben gevlogen en om 10.30 uur aankwam", legde hij uit. "En achter mij stond Tony Blair. Dus wat grappig dat we het hebben over koken, letterlijk, voor die ongelooflijke mannen."

Druk om alles goed te krijgen

Ramsay legde vervolgens uit hoeveel druk hij voelde om ervoor te zorgen dat hij alles precies goed kreeg."Een geweldige lunch", zei hij. "En dat soort lunch waarvan je denkt: 'k, kook de zeebaars niet te gaar, kook de zeebaars niet te gaar! Zorg ervoor dat de kruiden op punt zijn. Best zenuwslopend, maar tegelijkertijd instrumentaal …"

Demonstratie van een zeebaarsschotel door Gordon Ramsay
Demonstratie van een zeebaarsschotel door Gordon Ramsay

Het was op dit punt dat hij onthulde wat Poetins reactie op de ma altijd was. "Hij hield trouwens van het eten. Want hij is een taai koekje," vervolgde hij, waarop Colbert prikte: "Oh, ik hoor dat hij een aardige vent is. Super aardige vent!"

Het is niet verwonderlijk dat Poetin niet de enige hoogwaardigheidsbekleder is voor wie Ramsay heeft gekookt. In de jaren negentig serveerde hij heel beroemd een ander zeebaarsgerecht aan prinses Diana, terwijl hij werkte in La Tante Claire (later omgedoopt tot Aubergine). Hij noemde dat ooit 'de beste ma altijd die hij ooit heeft gemaakt' in een gesprek met collega-chef-kok, Gino D'Acampo.

Ramsay heeft ook gekookt voor de koningin en was ooit gastheer van Michelle Obama in een aflevering van MasterChef Junior. Het is echter zijn korte soirée met Poetin die altijd de tongen zal laten kwispelen.

Aanbevolen: