Dit is hoe Gordon Ramsay denkt over het koken van zijn vrouw

Inhoudsopgave:

Dit is hoe Gordon Ramsay denkt over het koken van zijn vrouw
Dit is hoe Gordon Ramsay denkt over het koken van zijn vrouw
Anonim

Gordon Ramsay staat zowel bekend als een van de beste chef-koks ter wereld als vanwege zijn extreem doordringende beledigingen. Een van zijn meest onvergetelijke uitwisselingen was met een deelnemer in seizoen 1 van Hell's Kitchen, zijn kookprogramma met reality-competitie dat wordt uitgezonden op Fox. Een financieel manager genaamd Jeff LaPoff uit New Jersey had moeite om aan de eisen van de show te voldoen. Op zijn laatste strohalm daagde Ramsay hem uit of hij gewoon zou weglopen. "Ga je dan stoppen? Ga je rennen?"

"Nee, chef. Ik ben geen opgever," antwoordde LaPoff, waarschijnlijk denkend dat hij op die manier gunsten zou winnen. Tot zijn schrik reageerde Ramsay met een verwijdering die nog steeds een van zijn meest woeste is, zelfs 20 seizoenen later: "Je bent geen opgever? Hé, jij bent ook geen verdomde kok!"

De Britse restaurateur is echter niet altijd de grootste stem in de zaal, aangezien hij in feite getrouwd is met de auteur van meerdere kookboeken. Het blijkt dat Ramsay niet alleen viel voor het mooie uiterlijk van zijn vrouw; hij heeft ook een zeer hoge dunk van haar kookkunsten. Gezien zijn krankzinnige normen, zegt dat veel.

Zorgvuldige choreografie

Ondanks het feit dat hij de afgelopen twee decennia een zeer openbaar leven heeft geleid, is Ramsay erin geslaagd de manier waarop zijn familie omging met zijn bekendheid. Toegegeven, zijn dochter Matilda 'Tilly' Ramsay maakt al naam als een beroemde chef-kok, maar zelfs dat kostte tijd en een zorgvuldige choreografie van haar vader.

Beroemde chef-kok Gordon Ramsay met zijn dochter Tilly
Beroemde chef-kok Gordon Ramsay met zijn dochter Tilly

Een van de weinige keren dat de 55-jarige zijn vrouw opzettelijk bij zijn amusementswerk heeft betrokken, was in een aflevering van seizoen 7 van Hell's Kitchen. Tana Ramsay verscheen tussen de deelnemers, in een vermomming met een bril en een zwarte pruik over haar blonde haar. De gastheer van de beroemdheid was op het toneel en hij begon haar uit te roepen als de enige deelnemer die geen eerdere ervaring had met het werken in een restaurant.

Als onderdeel van de uitgebreide voorstelling vroeg hij haar wat ze voor de kost deed. "Ik ben een moeder, maar ik ben een kookboekenschrijver." Dit leidde tot een aantal argwanende reacties van de andere chef-koks, toen Ramsay haar vroeg haar gerecht te presenteren.

Tana heeft zeker 'het'

Tana stapte op en onthulde haar gerecht, waarop Ramsay op een typische manier reageerde - zij het deze keer qua karakter. "Behalve dat het eruitziet als babykots, wat is dat dan?" hij vroeg. Ze vertelde hem dat ze kalfsscallopini had klaargemaakt en hij ging het proeven. Eerst draaide hij zich om alsof hij wilde suggereren dat hij volledig walgde, maar toen ging hij door om de andere deelnemers te choqueren met zijn feedback.

Tana Ramsay vermomd als deelnemer in seizoen 7 van Gordon's 'Hell's Kitchen&39
Tana Ramsay vermomd als deelnemer in seizoen 7 van Gordon's 'Hell's Kitchen&39

"Oh, God, luister naar me. Dat gerecht was heerlijk", zei hij. "Ik ben geschokt. Het ziet er misschien een beetje saai en saai uit - een beetje zoals jij - maar goed gedaan!" Hij gaf haar toen een warme knuffel, wat iedereen in de show schokte, aangezien het niet in zijn manier is om warm en persoonlijk te zijn met deelnemers. Het paar ging nog verder toen ze een gepassioneerde kus kregen, voordat Tana uiteindelijk haar vermomming uitdeed om te onthullen wie ze was.

"Het punt dat ik probeerde te maken, is dat het me geen moer kan schelen hoeveel ervaring je hebt", zei Ramsay tegen zijn protégés. "Waar ik wel om geef, is wie de magie heeft? Zij heeft het zeker!"

Wilde een grote familie

Gordon en Tana ontmoetten elkaar toen ze 18 was en werkten bij de beroemde Le Pont de la Tour in Londen. Haar toekomstige echtgenoot was een vriend van de chef-kok in het restaurant, en het begon vrij snel tussen hen. Ze trouwden ongeveer vier jaar later, in december 1996.

Gordon en Tana Ramsay en hun vijf kinderen
Gordon en Tana Ramsay en hun vijf kinderen

Vanaf het begin wisten ze allebei dat ze een groot gezin wilden, en sindsdien zijn ze trouw gebleven aan dat verlangen. Ze hebben samen vijf kinderen. Megan Jane is hun eerstgeborene, uit mei 1998. Na haar geboorte gaf Tana haar baan in het onderwijs op en richtte zich in plaats daarvan op het opvoeden van haar gezin en het schrijven van haar kookboeken. De tweeling Holly en Jack werden geboren op nieuwjaarsdag in 2000. In november van het volgende jaar arriveerde Tilly.

Tana houdt van koken, maar het is meer een plicht voor haar dan een aangeboren passie zoals het is voor haar man. "Ik geniet ervan. [Maar] mijn eten is niet luxueus", vertelde ze in 2008 aan The Scotland Herald. "Het gaat over het voeden van vier hongerige kinderen en het hebben van iets in de koelkast als Gordon onverwachts thuiskomt of vrienden langskomen."

Aanbevolen: