Lewis Hamilton wordt geridderd door prins Charles in het paleis

Inhoudsopgave:

Lewis Hamilton wordt geridderd door prins Charles in het paleis
Lewis Hamilton wordt geridderd door prins Charles in het paleis
Anonim

Chauffeur Lewis Hamilton ontving vandaag zijn ridderorde voor diensten aan de autosport van Prins Charles. Dit komt slechts drie dagen nadat hem een achtste Formule 1-titel werd ontzegd. De 36-jarige Brit kreeg de eer tijdens een ceremonie in Windsor Castle.

De voormalige wereldkampioen werd vergezeld door zijn moeder, Carmen Lockhart, tijdens een ceremonie in Windsor Castle. Het duo poseerde later in de vierhoek van het kasteel voor foto's, maar Sir Lewis, 36, sprak niet met de aanwezige verslaggevers. Ondanks zijn verleden met mooie vrouwen, denkt men dat de kampioen momenteel vrijgezel is.

Sir Lewis eerste coureur die geridderd wordt voordat hij met pensioen gaat

De in Londen geboren Hamilton is de vierde F1-coureur die wordt geridderd, na Sir Stirling Moss, Sir Jack Brabham en Sir Jackie Stewart - en de eerste die de eer krijgt terwijl hij nog steeds deelneemt aan de sport.

Sir Lewis werd opgenomen in de New Year Honours-lijst na een recordbrekend 2021 waarin hij het aantal raceoverwinningen van Michael Schumacher versloeg en de zeven wereldtitels van de Duitse legende evenaarde.

Naast zijn race-onderscheidingen is Hamilton een groot voorstander van goede doelen. Zijn liefdadigheidsinstelling, Mission 44, werkt samen met Teach First om 150 zwarte leraren in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) te werven in Engeland. Dit is slechts een van de stappen die Hamilton heeft genomen om de diversiteit in het beroep te verbeteren nadat hij tijdens zijn carrière racistisch werd beledigd.

Controverse nadat Hamilton laatste race van Verstappen verliest

Hamilton, die voor Mercedes rijdt, verloor controversieel de 2021-titel aan Red Bull's Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Hij werd controversieel ingehaald in de laatste ronde van de laatste race van het seizoen nadat deze opnieuw was gestart na een late safety car.

Destijds leidde Hamilton de laatste race van het seizoen comfortabel met 11 seconden, maar de inzet van een safety car zette Max Verstappen, die op de tweede plaats achterbleef, ertoe aan de gok te wagen om in de pits te komen om nieuwe banden te zetten.

Oorspronkelijk instrueerde racedirecteur Michael Masi dat auto's met een lep het veiligheidsvoertuig niet konden inhalen totdat het gecrashte voertuig de baan had verlaten. Na onder druk te zijn gezet door Red Bull-baas Christian Horner, veranderde Masi van gedachten, waardoor Verstappen Hamilton in een shootout van één ronde kon inhalen. Sommigen geloven dat dit in strijd was met de wetten die Masi zelf had opgesteld.

Hoewel Hamilton er gracieus uitzag in zijn nederlaag, was zijn Mercedes-team boos op Masi's beslissing en protesteerde in een poging het resultaat ongedaan te maken. Hoewel de protesten werden afgewezen, overweegt Mercedes nog een hoger beroep.

De overwinning zou de nieuw geridderde F1's meest gedecoreerde coureur hebben gemaakt. Hij staat momenteel op gelijke hoogte met Michael Michael Schumacher op zeven wereldkampioenschappen.

Aanbevolen: