Kanye West's beef met deze artiesten, uitgelegd

Inhoudsopgave:

Kanye West's beef met deze artiesten, uitgelegd
Kanye West's beef met deze artiesten, uitgelegd
Anonim

Kanye West is een uitgesproken artiest die er nooit voor terugdeinst zijn mening te uiten tegen nee-zeggers, zelfs als hij daardoor in de problemen zou komen. De Graduation-rapper heeft een lange lijst van vijanden en vijanden in de loop van zijn carrière, en sommige redenen voor het rundvlees klinken een beetje te klein. Het maakt niet uit of je een van de grootste artiesten ter wereld bent, zoals Drake, of een personage uit een kindertekenfilm, zoals Peppa Pig, niemand was veilig voor Ye's verbale uitbarstingen - of omgekeerd.

Dit zijn enkele van de meest zinloze, maar belangrijke vetes die de "Gold Digger"-rapper de afgelopen jaren heeft gehad en een verklaring waarom ze zijn gebeurd. Het is tenslotte Kanye West waar we het over hebben - het genie en het middelpunt van de controverse die voor niemand bang is en voor niemand terugdeinst.

6 Kanye West vs. Drake

Kanye West en Drake waren ooit vrienden en werkten al heel lang samen, maar de zaken werden troebel voor het duo nadat Kanye naar verluidt in 2018 de single "Infrared" van Pusha T produceerde, die lyrische prikken tegen de Canadese rapper bevat. Voor de goede orde, Pusha is getekend bij Kanye West's GOOD Music platenlabel.

Sindsdien wisselen de twee grootste creatieve breinen in hiphop woorden en stoten naar elkaar via liedjes, interviews en openbare momenten. Drake beschuldigde Kanye van het lekken van de informatie van zijn zoon Adonis die Pusha gebruikt in zijn anti-Drake diss-track 'The Story of Adidon'. In ruil daarvoor stak Kanye het vlees opnieuw aan met een subtiele oproep in het nummer "One Dance" op DONDA. Het goede is dat de zaken voorlopig wat bekoeld lijken te zijn nu ze samen optraden tijdens het benefietconcert van Free Larry Hoover.

5 Kanye West vs. Jay-Z

Is het niet ironisch hoe het tussen de twee van 'broers' naar 'Kill Jay-Z' ging? Kanye's beef met Jay-Z begon helemaal terug in de vroege jaren 2000. In die tijd wilde Kanye, die enkele van de nummers van Jay's The Blueprint-album produceerde, gezien worden als een rapper in plaats van alleen een producer. Jay aarzelde om hem te tekenen omdat Kanye niet "gangsta" genoeg was om het publiek aan te spreken, omdat het destijds een mainstream persona in hiphop was.

Kanye bewees dat hij ongelijk had en slaagde erin miljoenen platen te verkopen dankzij zijn eerste drie albums, maar hun gevolgen begonnen toen Jay en Beyoncé niet aanwezig waren bij Kanye en Kim Kardashian's bruiloft in 2014. Volgens Ye bood Jay niet eens steun tijdens het "uur van nood" van het paar nadat Kim in Parijs was beroofd. Ye had verschillende openbare uitstapjes tijdens de Saint Pablo-tour en haalde later zijn muziek van Jay's TIDAL-platform.

4 Kanye West vs. Taylor Swift

Kanye West's beruchte publieke uitbarsting bij de MTV Video Music Awards 2009, waar hij de microfoon van Taylor Swift afpakte, veroorzaakte een wereldwijde verontwaardiging tegen hem. Taylor, die de beste video won voor 'You Belong With Me', riep backstage met Beyoncé. Kanye verliet het gebouw kort nadat het publiek hem had uitgejouwd, en zijn geplande gezamenlijke tour met Lady Gaga werd vervolgens geannuleerd. Hij nam toen een pauze van zijn carrière terwijl Taylor een van de best verkopende artiesten aller tijden bleef worden.

3 Kanye West vs. Bruno Mars

Bruno Mars kwam thuis met twee trofeeën voor de beste choreografie voor 'Treasure' en de beste mannelijke video voor 'Locked Out of Heaven' op de MTV VMA's van 2013, maar Ye leek niet tevreden te zijn. Hij beweerde dat de zanger de prijs won omdat hij gewoon "de mooiste motherfer out" was tijdens een interview.

"Ik heb één prijs gewonnen! Maar hij had gelijk over het mooie deel. Het is Kanye - uiteindelijk hebben we Kanye nodig. Maar wat hij zei was geen steek. Je kunt komen op mij alles wat je wilt - daar heb ik mezelf op ingesteld. Maar ik ben mijn eigen grootste criticus. Wat iemand ook tegen me zegt, ze weten het niet, "vertelde Bruno aan Rolling Stones, onthullend dat de rapper bood hem persoonlijk aan de telefoon zijn excuses aan.

2 Kanye West vs. 50 cent

Kanye daagde 50 Cent, die destijds misschien wel een van de grootste rappers was, uit voor een power sales showdown in 2007. De twee rappers brachten op dezelfde datum hun respectievelijke albums uit, Graduation en Curtis, en het resultaat is een symbolische verschuiving in de algehele culturele esthetiek van hiphop. Hoewel er geen vijandigheid was tussen de twee, was de beruchte 'verkoopvete' een historisch moment in hiphop en zal het altijd als zodanig worden gevierd. Graduation verplaatste 957.000 eenheden, terwijl Curtis 691, 000 maakte, waarmee hij geschiedenis schreef als de eerste twee artiesten die sinds 1991 in dezelfde week meer dan 600.000 eenheden verkochten.

1 Kanye West vs. Big Sean

Big Sean is een van de eerste acts die Kanye tekende bij zijn GOOD Music-onderneming, en hij was de beschermeling van de Late Registration-rapper. Dus, hoe kwam deze vete over? Kanye had enkele woorden voor de Detroit-rapper tijdens zijn recente optreden op de Drink Champs-show, en zei dat het "slechtste" dat hij ooit heeft gedaan, Big Sean bij zijn label heeft getekend. Sean stopte echter snel alle mogelijke geruchten over de vete door twee backstage-foto's van het interview op Twitter te plaatsen.

"Ik hou van Kanye, bro. Ik hou van hem vanwege de kans die hij me gaf en al deze dingen. Maar ik dacht dat wat hij zei op een of andere shit was. En ik dacht dat dat' Het was een persoonlijke aanval zonder reden en dat hoeft hij ook niet te doen", zei Sean tijdens zijn eigen optreden in de podcast Drinks Champ.

Aanbevolen: