Deze 10 Afrikaanse artiesten waren te zien in 'Black Is King

Inhoudsopgave:

Deze 10 Afrikaanse artiesten waren te zien in 'Black Is King
Deze 10 Afrikaanse artiesten waren te zien in 'Black Is King
Anonim

Beyonce Knowles Carter is geen onbekende in geniale kunstwerken. Zelf verklaarde ze op 25-jarige leeftijd dat ze een legende in wording was. Ze heeft niet alleen haar woorden waargemaakt, maar ze heeft ook de verwachtingen overtroffen als visuele albums iets te bieden hebben. In 2016 bracht ze de wereld tot stilstand met Lemonade, waarmee ze de popcultuur een broodnodige uitdaging gaf om uitzonderlijk kunstenaarschap te herdefiniëren. Ze beheerst de kunst van het vertellen van verhalen door middel van muziek en geavanceerde beelden.

Net als de eerdere werken van Beyonce, was Black is King, een visuele metgezel van The Lion King: The Gift, de verpersoonlijking van kunst. De film, met in de hoofdrol Folajomi Akinmulere, vertelt het verhaal van een jonge Afrikaanse prins die zijn troon probeert terug te krijgen. De prins wordt geleid door zijn voorouder, jeugdliefde en zijn eigen intuïtie, door een reis van zelfontdekking. Door de hele film heen brachten een paar fenomenale Afrikaanse artiesten hun A-game naar de tafel, de meesten uit West- en Zuid-Afrika. Deze tien vielen ons op:

10 Nandi Madida

Nala en Beyoncé in 'Black is King&39
Nala en Beyoncé in 'Black is King&39

Zuid-Afrikaanse zangeres en tv-presentator, Nandi Madida, stra alt authenticiteit uit. Het is in haar pleidooi voor natuurlijk haar van alle dingen, ze vertegenwoordigt haar geboorteplaats, Durban, en vernoemt haar kinderen naar Afrikaanse roy alty's. Toen Beyonce op zoek was naar een co-ster, kreeg Nandi de oproep omdat ze bij de rekening paste. Ze speelde samen met Beyonce in Black is King en speelde Simba's jeugdliefde. Haar rol werd geïnspireerd door Nala.

9 Wizkid

Op de set van het Grammy-winnende nummer
Op de set van het Grammy-winnende nummer

Joro hitmaker Wizkid (Ayodeji Ibrahim Balogun), is bekend met de wereldmarkt. De artiest heeft met Drake samengewerkt aan niet één, maar twee nummers; 'Kom dichterbij' en 'One Dance'. Door zijn samenwerking met Drake verdiende hij een nieuwe fanbase die alleen maar groter werd toen 'Brown Skin Girl' in beeld kwam. Het nummer leverde hem een Grammy op naast Beyonce en Blue Ivy Carter.

8 Salatiel

In de video 'Water&39
In de video 'Water&39

Kameroense ster Salatiel Livenja Bessong, bekend van zijn nummer één nummer 'Anita', begon zijn carrière in 2014. Hij is de oprichter van Alpha Better Records, een label dat wordt gecrediteerd voor het produceren van een groot percentage van de populaire hits van het land. Deze bekwaamheid leverde hem de prijs voor beste mannelijke artiest van het jaar op bij Urban Jamz Awards. In de film werkte hij samen met Beyonce en producer extraordinaire Pharrell Williams aan het nummer 'Water'.

7 Busiswa Gquulu

Meisjes woest in het rood
Meisjes woest in het rood

Zuid-Afrikaanse zangeres Busiwa werd ontdekt door Oskido, de mede-oprichter van Kalawa Jazmee, een van Zuid-Afrika's oudste onafhankelijke platenlabels. Sinds ze te zien was op Dj Zinhle's hit 'My Name Is' uit 2012, heeft haar carrière niets anders gedaan dan omhoog schieten. In de film werkte ze, samen met labelgenoot en vriend Moonchild Nelly, samen met Beyonce aan 'My Power', een feministisch volkslied. Visuals op het nummer omvatten artistiek gestyled haar door Nikiwe Dlova.

6 Mary Twala

Werken aan haar eindproject
Werken aan haar eindproject

Wijlen Mary Twala was een legende in de Zuid-Afrikaanse acteerwereld. Haar toewijding aan het vak was ongeëvenaard; passie zag haar werk tot aan haar overlijden. Black is King was haar laatste project. Ze speelde de rol van Rafiki. In haar scène kreeg ze een geschenk van Simba terwijl Beyoncé meezong: “To God, We Belong. Tot God keren we terug.”

5 Yemi Alade

Yemi op een nummer met Beyonce
Yemi op een nummer met Beyonce

Nigeriaanse zanger Yemi Alade is een continentale ster. Haar single 'Johnny' uit 2014 kondigde haar komst aan. Het leverde haar zelfs een MTV Africa Music Award-nominatie op. Sindsdien heeft ze samengewerkt met andere Afrikaanse artiesten, waaronder de toonaangevende jongensband van Kenia, Sauti Sol. Het was geen verrassing dat ze internationaal haar vleugels uitsloeg. Ze onthulde echter dat ze bijna haar plek miste omdat haar management dacht dat de e-mail van Parkwood een hoax was.

4 Warren Masemola

Als 'Scar', die we graag haten
Als 'Scar', die we graag haten

De in Gauteng geboren acteur Warren Masemola werd in de schijnwerpers gezet na zijn rol als Lentswe Mokethi in de populaire tv-serie Scandal van e.tv uit 2008. Sindsdien is hij verschenen in tal van tv-shows, waaronder Saints and Sinners en The River. Op het visuele album speelde Warren de rol van Scar, Simba's oom, de beruchte antagonist die in ieders slechte boeken staat. Volgens zijn IMDb-profiel houdt hij van wandelen en fietsen als hij niet bezig is met het verpletteren van rollen.

3 Stephen Ojo

Ojo in 'Koning Al&39
Ojo in 'Koning Al&39

Stephen 'Papi' Ojo is een autodidactische Nigeriaanse artiest, volgens TIME. Hij kan net zo goed worden beschouwd als de doorbraakster van de film, dankzij de eersteklas choreografie die wordt weergegeven op 'Al', een nummer van Beyonce, Major Lazer en Shatta Wale. De 22-jarige had lang voor Black Is King het glazen plafond doorbroken en trad in 2018 zelfs met Rihanna op bij de Grammy's. Zijn rol, 'de blauwe man', vertegenwoordigde het onderbewustzijn van de prins.

2 Shatta Wale

'Already' optreden met Beyonce
'Already' optreden met Beyonce

Ghanese artiest Charles Nii Armah Mensah Jr, bekend onder zijn artiestennaam Shatta Wale, is een zelfverklaarde dancehall-koning. Hij heeft tonnen hits op zijn naam staan, waaronder 'Dancehall King' en 'Moko Hoo'. De muzikant schuwt de schijnwerpers niet omdat hij ook acteerrollen op zich heeft genomen. Als acteur was hij te zien in Never Say Never, The Trial of Shatta Wale en Shattered Lives. Hij speelde samen met Major Lazer in de bekroonde hit 'Already' van de film.

1 Connie Chiume

Connie in 'Zwart is koning&39
Connie in 'Zwart is koning&39

Veteraan Zuid-Afrikaanse actrice Connie Chiume heeft meer dan twintig televisieoptredens op haar naam staan. De iconische artiest was te zien in spraakmakende producties, waaronder Black Panther en Queen Sono. In een interview in februari 2021 met Pearl Thusi, met wie ze samen speelde op Queen Sono, schreef ze haar lange levensduur toe aan het feit dat ze niet het slachtoffer werd van de status van beroemdheid. Haar rol in Black Is King als de moeder van de prins werd geïnspireerd door Sarabi. Over hoe ze het telefoontje kreeg, onthulde Connie dat het een van de meest spontane momenten uit haar carrière was.

Aanbevolen: