Deze mannelijke artiesten hebben de meeste Grammy's gewonnen

Inhoudsopgave:

Deze mannelijke artiesten hebben de meeste Grammy's gewonnen
Deze mannelijke artiesten hebben de meeste Grammy's gewonnen
Anonim

Elke carrière heeft een hoogtepunt. Dat moment dat laat zien dat je 'aangekomen' bent. Het zou er ongeveer uitzien als een publicatiedeal met Penguin Random House of een goedkeuring van Oprah Winfrey, voor een aspirant-auteur. Het kan ook komen in de vorm van Beyonce die interesse toont in het werk van een auteur. Voorbeeld; Nigeriaanse auteur Chimamanda Adichie. Ook muzikanten hebben hun hoogtepunt, waarvan de hoogste een Grammy-award is. Net als een Academy Award geeft het de ultieme bevestiging.

Veel artiesten hebben door de jaren heen Grammy-nominaties ontvangen, maar slechts enkelen winnen een prijs. Jay-Z zelf, die wordt beschouwd als een industrie-icoon, kreeg acht nominaties en nul overwinningen voor zijn album 4.44. Andere artiesten hebben zich op een bepaalde manier gevoeld nadat ze werden afgewezen door de Grammy's. Hoe dan ook, sommige artiesten hebben het werk erin gestopt en zijn erkend door de Recording Academy. Deze tien mannelijke artiesten heersen.

10 Kanye West (22)

Als Kanye West niet op zijn Grammy piest, is hij bezig hem te winnen. Kanye heeft een gestage carrière achter de rug als producer, songwriter en rapper. In de geschiedenis van de Grammy's is hij een van de meest bekroonde mannelijke artiesten en heeft hij banden met Stevie Wonder en Vince Gill. Kanye was ook de op drie na grootste winnaar in het decennium van 1999 tot 2009. Zijn meest recente overwinning was de 'Best Contemporary Christian Album' voor zijn release in 2019, Jesus is King.

9 Stevie Wonder (22)

Stevie Wonder, geboren als Stevland Hardaway Morris, domineerde de tweede helft van de 20e eeuw met zijn muziek. De zanger en platenproducent begon als een wonderkind en steeg in de gelederen om te werken met wie is wie in de muziekindustrie. Het resultaat van zijn jarenlange harde werk is zichtbaar aan het aantal Grammy's dat hij heeft gewonnen. Stevie's overwinningen omvatten drie 'Album of the Year'-awards.

8 Vince Gill (22)

Countryzanger Vince Gill heeft een behoorlijke carrière achter de rug. Sinds hij eind jaren zeventig zijn professionele debuut maakte, heeft Vince Gill meer dan twintig studioalbums afgeleverd aan zijn steeds groter wordende fanbase. De afgelopen jaren hebben meer dan veertig singles van Gill de hitparade van de Billboard Hot Country Songs gezien. Dit jaar sleepte hij de prijs 'Best Country Solo Performance' in de wacht voor 'When My Amy Prays'.

7 Jay-Z (23)

Rapper en zakenman Jay-Z is geen onbekende in de muziekscene, laat staan de Grammy's. Hij heeft in totaal 23 onderscheidingen om te laten zien voor zijn tijd als entertainer. In een interview met Dean Baquet van The New York Times, onthulde Jay-Z dat hij het lange spel speelde en liever een Ralph Lauren zou zijn dan een one-hit-wonder. Het is veilig om te zeggen dat de rapmagnaat zijn visie heeft waargemaakt als de Grammy's en zijn rijk iets zijn om langs te gaan.

6 John Williams (25)

Componist en pianist John Williams 'carrière is ergens in de buurt van zeven decennia en tellen. Hij is als enige verantwoordelijk voor enkele van de meest populaire filmmuziek, waaronder Star Wars: A New Hope, Harry Potter en de Steen der Wijzen, en Jurassic Park. Naast 25 Grammy's heeft John Williams ook vijf Academy Awards en vier Golden Globes-awards. In de geschiedenis van de Oscars komt hij op de tweede plaats na W alt Disney als de meest genomineerde persoon.

5 Vladimir Horowitz (25)

Hoewel hij in Rusland werd geboren, bracht Vladimir Horowitz het grootste deel van zijn leven door in de Verenigde Staten. Als klassiek pianist en componist maakte hij zijn debuut in de Verenigde Staten in Carnegie Hall. Jaren later zou hij opnemen voor Columbia Records en over de hele wereld optreden. Zijn Grammy-overwinningen omvatten zes 'Best Classical Album'-awards.

4 Chick Corea (25)

In februari van dit jaar stierf Chick Corea en liet een erfenis achter van een goed geleefd leven. De jazzcomponist legde de lat hoger als het om zijn vak ging. Veel van zijn originelen werden beschouwd als de go-to-composities voor jazzmuziek van hoge kwaliteit. Deze omvatten 'Spanje', 'La Fiesta' en 'Windows'. Het is dan ook geen verrassing dat hij tijdens zijn leven 25 Grammy's aan zijn lijst van prestaties heeft toegevoegd en meer dan 60 keer is genomineerd.

3 Pierre Boulez (26)

Pierre Louis Joseph Boulez was een Franse componist die verschillende muziekinstellingen oprichtte. Na de Tweede Wereldoorlog was hij een sleutelfiguur in de klassieke muziekscene. Zijn carrière begon in de jaren veertig, besloeg zes decennia en leverde hem 26 Grammy's op. Zijn lijst met Grammy's omvat een 'Lifetime Achievement Award' die in 2015 werd uitgereikt, bijna een jaar voor zijn overlijden.

2 Quincy Jones (28)

In zijn titelloze Netflix-documentaire gaf Quincy Jones de formule weg voor zijn klim naar de top: "Wees nederig in je creativiteit en gracieus met je succes. En genadig is hij geweest, hoewel hij heeft gewerkt met de beste van de besten: Michael Jackson en Frank Sinatra. Over het werken met Frank Sinatra zei Quincy: "Tegen de tijd dat hij belde, was ik klaar." Om zijn carrière samen te vatten, de 28 Grammy's kwamen niet zomaar uit de lucht vallen. Quincy Jones wist precies hoe hij ze moest krijgen. En pak ze, dat deed hij.

1 Georg Solti (31)

Sir Georg Solti werd geboren in Hongarije. Later zou hij een sleutelfiguur worden in de Britse operascene en samenwerken met topbedrijven in het veld. Hij stond ook bekend als de langstlopende regisseur van het Chicago Symphony Orchestra, een rol die hij 22 jaar lang gracieus vervulde. Tijdens zijn leven ontving hij verschillende ereprijzen en eredoctoraten van verschillende universiteiten, waaronder Harvard. Zijn lijst met Grammy's omvat een 'Lifetime Achievement Award' die hij in 1996 ontving.

Aanbevolen: