Disney' reageert op Peter Dinklage die 'Sneeuwwitje' bekritiseert

Inhoudsopgave:

Disney' reageert op Peter Dinklage die 'Sneeuwwitje' bekritiseert
Disney' reageert op Peter Dinklage die 'Sneeuwwitje' bekritiseert
Anonim

‘Disney’ heeft gereageerd op de kritiek van Peter Dinklage op hun aanstaande remake van ‘Sneeuwwitje’. De ster van 'Game Of Thrones' noemde hun opname van dwergen 'achterwaarts' en benadrukte dat hoewel ze voorstander waren van opname door Latina-actrice Rachel Zelger als Sneeuwwitje te casten, hun keuze om dwergen in het verhaal te houden schadelijk was.

In een verklaring van de entertainmentgigant erkende 'Disney' de zorgen van Peter en beweerde dat ze "het versterken van stereotypen uit de originele animatiefilm" zouden vermijden.

'Disney' beweert dat ze 'met leden van de dwerggemeenschap hebben overlegd' voor de remake

Ze vervolgden: "We nemen een andere benadering met deze zeven karakters en hebben overleg gepleegd met leden van de dwerggroeigemeenschap."

"We kijken ernaar uit om meer te delen nu de film na een lange ontwikkelingsperiode in productie gaat."

Dinklage maakte zijn standpunt hierover bekend in de podcast ‘WTF with Marc Maron’. De acteur, die een vorm van dwerggroei heeft die bekend staat als achondroplasie, antwoordde: "Ik was een beetje verrast door [het feit] dat ze erg trots waren om een Latina-actrice als Sneeuwwitje te casten, maar je vertelt nog steeds het verhaal van Sneeuwwitje en de zeven dwergen”.

"Je bent op een bepaalde manier vooruitstrevend, maar je maakt nog steeds dat verdomde achterlijke verhaal van zeven dwergen die in de grot leven."

“Wat ben je verdomme aan het doen, man? Heb ik niets gedaan om de zaak uit mijn zeepkist te halen? Ik denk dat ik niet luid genoeg ben.”

“Ze waren daar zo trots op, en alle liefde en respect voor de actrice en de mensen die dachten dat ze het juiste deden, maar ik heb zoiets van: 'Wat ben je aan het doen?'”

Dinklage zei wel dat als de franchisenemer zou besluiten hun remake 'progressiever' te maken, hij 'all-in' zou zijn

Hij onthulde echter dat als de franchise ervoor had gekozen om een "Cool, progressieve draai" aan het verhaal te geven, hij "All-in" zou zijn geweest.

Dit is niet de eerste keer dat 'Disney' wordt neergeslagen door een spraakmakend persoon met dwerggroei. Will Perry, een Britse Paralympische zwemmer, vertelde vroeger aan de BBC dat mensen met de aandoening in de media vaak worden afgeschilderd als "mythische of komische personages".

Perry onthulde: "Ik ken heel veel mensen die van [Sneeuwwitje en de zeven dwergen] houden om de juiste reden… maar we zijn nu in de 21e eeuw."

"Mensen zoals Disney, die invloed hebben op jongeren, moeten hen in de goede richting beïnvloeden."

Aanbevolen: