Twitter reageert terwijl Amanda Knox de nieuwe thriller 'Stillwater' van Matt Damon bekritiseert

Inhoudsopgave:

Twitter reageert terwijl Amanda Knox de nieuwe thriller 'Stillwater' van Matt Damon bekritiseert
Twitter reageert terwijl Amanda Knox de nieuwe thriller 'Stillwater' van Matt Damon bekritiseert
Anonim

Stillwater toont meer parallellen met het verhaal van Amanda Knox en ze is razend. In de film speelt Matt Damon de rol van de vader van de veroordeelde moordenaar, Abigail Breslin. De film laat zien hoe ver een vader zou gaan om zijn onschuldige kleine meisje te redden.

Amanda Knox vond het idee dat het een "losjes gebaseerde" weergave van haar verhaal was prima, totdat alle promotionele details en recensies haar naam noemden.

Het begint steeds meer op Stillwater IS te lijken, 'het verhaal van Amanda Knox'.

Zoals de wereld allemaal weet, was Knox de Amerikaanse student die in Italië in het buitenland studeerde en ervan werd beschuldigd haar kamergenoot, Meredith Kercher, te hebben vermoord. Knox ging voor de rechter, ze werd veroordeeld, waarna de veroordeling werd vernietigd en Knox werd vrijgesproken. Rudy Guede vermoordde Kercher. Het uitgangspunt van Stillwater is dus vergelijkbaar: een Amerikaanse student zit in een Europese gevangenis voor een misdaad die ze niet heeft begaan. En Matt Damon speelt de Git Er Done Amerikaanse vader die zich een weg probeert te banen om zijn dochter te redden.

Het voelt teveel als een verhaal dat de wereld al eerder heeft gehoord, en deze keer kennen we het einde.

Officiële Trailer van Stillwater

In een reeks tweets deelde Amanda Knox een lange draad over haar mening over Stillwater.

Is mijn naam van mij? Mijn gezicht? Hoe zit het met mijn leven? Mijn verhaal? Waarom verwijst mijn naam naar gebeurtenissen waar ik geen hand in had? Ik kom terug op deze vragen omdat anderen zonder mijn toestemming blijven profiteren van mijn naam, gezicht en verhaal. Meest recentelijk is de film STILLWATER.

En als je moet verwijzen naar de "Amanda Knox-saga", noem het dan misschien niet, zoals de @nytimes deden bij het profileren van Matt Damon, "de smerige Amanda Knox-saga." Sordid: moreel verachtelijk. Geen geweldig bijvoeglijk naamwoord om naast je naam te plaatsen. Herhaal iets vaak genoeg, en mensen geloven het.

Klik hier voor de volledige thread.

Meer Tweets van Knox

Knox's tirade gaat door.

Helaas zal de naam van Amanda Knox voor altijd besmet zijn. Geen enkele tweet kan de gebeurtenissen wissen die in 2007 in Italië plaatsvonden.

Haar naam zal altijd verbonden zijn met deze vreselijke tragedie. In tegenstelling tot de ervaring van Knox, is Stillwater slechts een stukje fictie.

Aanbevolen: