Heeft W alt Disney de actrice op de zwarte lijst gezet die Sneeuwwitje uitsprak?

Inhoudsopgave:

Heeft W alt Disney de actrice op de zwarte lijst gezet die Sneeuwwitje uitsprak?
Heeft W alt Disney de actrice op de zwarte lijst gezet die Sneeuwwitje uitsprak?
Anonim

Disneyprinsessen hebben zeker een lange weg afgelegd.

Begin met Sneeuwwitje in 1937, moesten Disney-prinsessen ooit in alle opzichten perfect zijn, vooral als het ging om hun zangstemmen. Dus werden degenen met getrainde operastemmen meestal uitgekozen om ze te portretteren.

Zo kreeg Adriana Caselotti de rol van Disney's allereerste prinses en begon een erfenis die bijna een eeuw zou voortduren.

Zo geliefd als een prinses als Sneeuwwitje, iets dat veel fans niet weten over deze legendarische figuur, is dat Adriana Caselotti bijna verdween uit Hollywood na haar rol in de Disney-film.

Ondanks haar talent was Sneeuwwitje haar enige grote acteerrol.

Aangezien W alt Disney geobsedeerd was door het bewaren van de illusie dat de magie van zijn animaties echt was, hebben sommige fans gevraagd of de maker van Mickey Mouse Caselotti op de zwarte lijst heeft gezet om te voorkomen dat ze weer in de showbusiness zou werken.

Adriana Caselotti

Adriana Caselotti, geboren in 1916, ging naar de eregalerij van Disney voor het uiten van de allereerste prinses van het bedrijf.

Caselotti verzorgde de spreek- en zangstem voor Sneeuwwitje in de animatiefilm, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, uitgebracht in 1937.

Caselotti hielp Disney om een blijvende erfenis te creëren van de perfecte, zingende prinses - iets dat de Disney-verhalen decennialang zou domineren.

Caselotti's vader was een muziekleraar en haar moeder en zus waren operazangers. Ze had het opmerkelijke vermogen om te zien en te zingen, wat betekent dat ze een muziekstuk kon lezen en zingen zonder het ooit eerder te hebben gehoord.

Bovendien maakte de unieke kinderlijke kwaliteit van haar stem haar ideaal voor de rol van Sneeuwwitje.

Hoe Adriana Caselotti werd gegoten in 'Sneeuwwitje en de zeven dwergen'

Caselotti kwam voor het eerst onder de aandacht van de Disney-talentenscouts toen een vertegenwoordiger haar vader belde om te vragen of hij iemand kende met een opera-opleiding die mogelijk de stem van Sneeuwwitje zou kunnen uitspreken.

In een spraakfragment dat nu exclusief beschikbaar is op Sound Cloud, legde Caselotti uit dat ze auditie moest doen voor Disney nadat haar vader haar had aanbevolen, en W alt zelf hoorde haar auditie achter een gordijn.

Hij wilde de auditie-actrices niet zien, bang dat het zien van hen zijn mening te veel zou beïnvloeden.

Dankzij haar opera-opleiding, unieke toon en vermogen om te lezen, kreeg Caselotti de rol van Disney's eerste prinses.

Adriana Caselotti kreeg nooit de eer voor 'Sneeuwwitje'

Hoewel Adriana Caselotti nu wordt herinnerd als een Disney-legende, vragen fans zich af of ze genoeg werd gewaardeerd en gewaardeerd toen ze voor het eerst bij Disney kwam werken.

Zoals Cheat Sheet meldt, heeft W alt Disney de beslissing genomen om zijn stemacteurs geen eer te geven voor Sneeuwwitje. Hij wilde de illusie behouden dat de personages in zijn animatie echt waren en koos er daarom voor om geen enkele vorm van eerbetoon of erkenning aan hen te betalen.

Het was Caselotti naar verluidt ook verboden om het publiek te vertellen dat zij de stem van Sneeuwwitje was.

Hoeveel heeft Adriana Caselotti gemaakt voor het uiten van Sneeuwwitje

Aangezien Caselotti niet de eer kreeg die ze verdiende voor de rol van Sneeuwwitje, zou je denken dat ze financieel werd gecompenseerd.

Voor de drie jaar van repetities en voice-over, waarbij ze vaak de hele dag moest werken, nam ze echter slechts $ 970 mee naar huis. In het geld van vandaag is dat gelijk aan $16.000.

Sprekend over haar magere salaris op haar Sound Cloud-opname, bevestigt Caselotti dat, hoewel ze niet veel werd betaald, ze nog steeds dankbaar is dat ze deel uitmaakte van de productie.

Ze onthulde dat het spelen van Sneeuwwitje en het brengen van vreugde aan kijkers haar de rest van haar leven gelukkig maakte.

Heeft W alt Disney Adriana Caselotti op de zwarte lijst gezet om in Hollywood te werken?

Anders dan een enkele niet-gecrediteerde regel in The Wizard of Oz (gehoord tijdens de nummerreeks van de Tin Man), en verder niet-gecrediteerd zingen in MGM's We Were Dancing en Disney's It's a Wonderful Life, werkte Adriana Caselotti niet meer in Hollywood.

Gezien haar onmiskenbare talent, heeft dit ertoe geleid dat fans vermoedden dat W alt Disney haar op de zwarte lijst had gezet om te voorkomen dat ze in de showbusiness zou werken. Nogmaals, dit was bedoeld om het beeld van Sneeuwwitje te behouden, in plaats van haar stem te delen.

Collider meldt dat sommige fans denken dat het andere producenten waren die weigerden met Caselotti samen te werken, omdat ze niet wilden dat ze herkend zou worden als Sneeuwwitje, wat de aandacht van hun projecten zou hebben afgeleid.

Adriana Caselotti aangeklaagd Disney

Cheat Sheet meldt dat zowel Adriana Caselotti als de acteur die de stem van de prins, Harry Stockwell, een rechtszaak heeft aangespannen tegen Disney, omdat ze geld claimen voor de soundtrack van Sneeuwwitje. Ze vroegen respectievelijk $ 200.000 en $ 100.000. Geen van beide kleuren was succesvol.

Ondanks haar rechtszaak leek Adriana Caselotti op goede voet te staan met Disney.

In de Sound Cloud-opname noemde ze W alt Disney een 'prachtig persoon' en herinnerde zich hoe hij 'W alt' wilde worden genoemd in plaats van 'Mr. Disney” en wilde behandeld worden als een gewoon personeelslid.

Dat klinkt niet als iemand die een actrice uit Hollywood op de zwarte lijst zou zetten.

Aanbevolen: