De waarheid achter waarom de Wayans Brothers de 'enge film'-franchise hebben verlaten

Inhoudsopgave:

De waarheid achter waarom de Wayans Brothers de 'enge film'-franchise hebben verlaten
De waarheid achter waarom de Wayans Brothers de 'enge film'-franchise hebben verlaten
Anonim

Als je er in de vroege jaren 2000 was, is de kans groot dat je je de buzz herinnert van de Scary Movie-franchise.

Na het succes van de eerste Scary Movie-film, die in 2000 werd uitgebracht en een verrassende hit werd, breidde de franchise zich uit naar vier andere films. Ze parodieerden elk een verzameling populaire horror- en serieuze films, variërend van The Ring tot Million Dollar Baby.

Hoewel de eerste film een enorm en onvoorspelbaar succes was, leek de populariteit van de franchise tegen de vijfde film te zijn afgenomen.

Een van de meest opvallende veranderingen in de franchise was de plotselinge verdwijning van Shawn en Marlon Wayans uit de cast na de tweede film, die de rollen van Shorty en Ray speelden en deel uitmaakten van de kerncast.

Er werd gespeculeerd dat de Wayans Brothers gewoon de franchise verlieten na de tweede film (en het is waar dat ze bezig waren met andere films zoals White Chicks, waarvoor uren make-up nodig was), maar Marlon heeft sindsdien onthuld dat er meer is naar het verhaal.

Dit is waarom de broers echt afwezig waren in de derde film.

De 'enge film'-franchise

The Scary Movie-franchise was een van de meest populaire filmseries van de vroege jaren 2000. De komische films vervalsen verschillende klassieke horrorfilms terwijl ze het leven van hoofdrolspeler Cindy Campbell volgden.

In de eerste film worden Cindy en haar vrienden op de middelbare school geterroriseerd door een moordenaar, een verhaallijn die grappen maakte over films als Scream en I Know What You Did Last Summer.

De tweede film, die zich afspeelt terwijl Cindy op de universiteit zit, vervalst The Exorcist, Amityville Horror, Poltergeist en The Rocky Horror Picture Show. Scary Movie 3 toont Cindy aan het werk als nieuwsverslaggever en parodieert The Ring, Signs, The Matrix Reloaded en 8 Mile.

Scary Movie 4 spoofs onder andere The Village, The Grudge en War of The Worlds. Scary Movie 5, de eerste in de franchise waarin Anna Faris niet als Cindy Campbell te zien is, verv alt Paranormal Activity, The Rise of the Planet of the Apes en Black Swan.

The Wayans Brothers, beroemd om hun sitcom uit 1995 en andere bijdragen aan de entertainmentindustrie, hielpen bij de ontwikkeling van de franchise. Marlon en Shawn Wayans speelden in en schreven mee aan Scary Movie en Scary Movie 2.

Maar bij de derde film waren ze uit.

The Weinsteins weigerden het nieuwe contract voor de derde film

Marlon Wayans, die het karakter van Shorty speelde, beweerde dat hij en zijn broer Shawn "abrupt ontslagen" waren uit Scary Movie 3 nadat Harvey Weinstein en zijn broer Bob de voorwaarden van hun contract hadden afgewezen.

Destijds produceerden de Weinsteins de franchise via Miramax Films.

“[De Weinsteins zijn] niet de beste of aardigste mensen om zaken mee te doen”, zei Wayans in een interview met Variety (via de Independent).

“Ze zijn een heel slecht regime, denk ik. Ze doen wat ze willen doen, hoe ze het doen - en het kan onbeleefd en behoorlijk respectloos zijn. We konden het niet eens worden over de deal. Het is zoiets als: 'Als je niet voor de grappen wilt betalen, laat het dan door iemand anders doen.'"

Marlon Wayans was op vakantie toen hij het nieuws kreeg

Om het nog erger te maken, Marlon Wayans was op kerstvakantie toen hij erachter kwam dat hij uit de franchise was geschrapt, die hij en zijn broer samen schreven en hielpen ontwikkelen.

“We lazen op kerstavond dat ze met iemand anders gingen voor [Scary Movie 3],” zei hij (via de Independent).

“Ze waren zo slecht als f---,” zei Wayans over de Weinstein-broers en Miramax Studios (via Cheat Sheet).

“We zijn niet weggelopen van een franchise. Ze wilden onze deal niet sluiten, en ze grepen het. [De] Weinsteins hebben echt verschrikkelijke zaken gedaan, zoals 'r--- en plunderdorpen'-achtige zaken … Dus het was niet zo dat we ooit wegliepen van onze franchise die we hadden gecreëerd. Het werd genomen, en wij, de creatievelingen die we zijn, hadden zoiets van 'Oké, gok. F--- jij, kijk nu wat ik maak.'”

De enge filmfilms met de Wayans Brothers

Scary Movie was een groot succes, met een brutowinst van $ 278 miljoen van een budget van $ 19 miljoen. Hoewel Scary Movie 2 minder gunstig werd ontvangen door critici, bracht het ook wereldwijd $ 141 miljoen op.

De derde aflevering verdiende wereldwijd ongeveer $ 220 miljoen, terwijl de vierde $ 178 miljoen opbracht en de vijfde slechts $ 78 miljoen.

Veel fans hebben hun teleurstelling uitgesproken over het feit dat de gebroeders Wayans niet zijn teruggekeerd om hun rol in de latere delen opnieuw op te nemen, hoewel Anna Faris en Brenda Strong hun rollen opnieuw hebben gespeeld.

The Wayans Brothers overwogen juridische stappen te ondernemen

Volgens Cheat Sheet gelooft Marlon Wayans dat de Weinsteins hem en zijn broer nog steeds geld schuldig zijn voor de franchise.

“We hadden waarschijnlijk een aanklacht kunnen indienen of wat dan ook, maar een deel van ons had zoiets van: ‘Het enige wat je kunt doen is ons toestaan iets nieuws te creëren.’ Ik zou eerlijk gezegd een boek over dat hele ding kunnen schrijven. Ze zijn ons zeker nog geld schuldig, veel geld. Wat ze deden was echt een slechte zaak.”

The Wayans Brothers werden terug uitgenodigd voor de vijfde aflevering

Ondanks het slechte bloed tussen de Wayans en de Weinsteins, werden Marlon en Shawn opnieuw uitgenodigd om betrokken te zijn bij Scary Movie 5.

Tegen die tijd waren de broers echter van de franchise af. Marlon Wayans onthulde (via Looper) dat de franchise zelf tegen 2013 "moe" was toen de vijfde aflevering werd uitgebracht.

Aanbevolen: