De waarheid over Salma Hayek's enge intieme ervaring op de set naast Antonio Banderas

Inhoudsopgave:

De waarheid over Salma Hayek's enge intieme ervaring op de set naast Antonio Banderas
De waarheid over Salma Hayek's enge intieme ervaring op de set naast Antonio Banderas
Anonim

In de jaren '90 nam Salma Hayek een sprong in het diepe en verliet haar bloeiende carrière in Mexico om het sterrendom in Hollywood na te streven. Fans maakten zich zorgen over de beslissing van de actrice - helemaal opnieuw beginnen in een industrie die berucht was omdat ze geen Latinas in grote delen castte. Maar de Eternals-ster was vastbesloten. 'Ik ga het veranderen,' zei ze. En dat deed ze toen ze een hoofdrol kreeg in de film Desperado uit 1995 - haar Hollywood-debuut met Antonio Banderas in de hoofdrol.

Hayeks doorbraakrol als Carolina blijft tot op de dag van vandaag iconisch. Het is een van de meest populaire GIF's op internet - die scène waarin haar personage het verkeer stopt nadat ze voorbij is gelopen in een witte cropped blouse en rok. Toen hem werd gevraagd hoe het was om die scène te doen, zei Hayek tegen Elle: "Ik was doodsbang. Er komen twee auto's mijn kant op, ze zullen vlak achter me crashen, en ik moet niet bang kijken." En dat was niet het enige deel van de film dat de actrice traumatiseerde.

Traumatische ervaring bij het filmen van een scène met Antonio Banderas

Voor Hayek was het filmen van een liefdesscène in haar eerste Hollywood-film 'heel moeilijk', vooral omdat het oorspronkelijk niet in het script stond. Toen ze langskwam bij Dax Shepard's podcast Armchair Expert, deelde de Frida-actrice haar traumatische ervaring bij het filmen van een intieme scène met Banderas. Het was in een gesloten set met regisseur Robert Rodriguez en zijn toenmalige vrouw, producer Elizabeth Avellán.

"Dus toen we gingen fotograferen, begon ik te snikken", zei Hayek. Ze onthulde ook dat ze bleef zeggen: “ik weet niet of ik dit kan doen. Ik ben bang.” Het was de eerste keer dat ze zoiets gedurfds voor de camera deed. Gelukkig was iedereen in de gesloten set ondersteunend en begripvol. De ster van Grown Ups zei echter dat, hoewel Banderas door alles heen heel aardig was, zijn zelfvertrouwen haar bang maakte.

"Hij was een absolute heer en super aardig en we zijn nog steeds heel goede vrienden. Maar hij was erg vrij. Dus het maakte me bang dat het voor hem… niets was," zei Hayek. “En dat maakte me bang, want ik ben nog nooit voor zo iemand geweest in die situatie. En ik begon te huilen en hij zei: ‘Oh mijn God, je laat me me vreselijk voelen.’ Ik schaamde me zo dat ik moest huilen."

De Bandidas-ster zei dat Avellán zou proberen haar aan het lachen te maken, zodat ze zich op haar gemak zou voelen bij het afdoen van de handdoek. Ze zei echter dat ze kort na elke poging bleef huilen. Ze slaagden er na talloze pogingen in, dankzij het geduld van haar "geweldige" collega's.

Volgens de actrice deden ze het in snelle bezuinigingen, waarbij ze het beste deden wat ze kon doen na twee uur "nog steeds niet de moed [te hebben] verzameld."Uiteindelijk is het allemaal gelukt. In 2006 won de actrice zelfs een Best Nude Scene award voor een scène in Ask the Dust met Colin Farrell.

Een andere zorg die Hayek had over die scène in Desperado, was wat haar familie zou denken. "Als jij jezelf niet bent, dan kun je het doen. Maar ik blijf aan mijn vader en mijn broer denken", zei ze. "En gaan ze het zien? En worden ze geplaagd? Jongens hebben dat niet. Je vader zal zijn: 'Ja! Dat is mijn zoon!'" De Like a Boss-actrice nam uiteindelijk haar vader en broer mee de film te zien. Ze verlieten het theater tijdens het "gênante" deel en keerden terug toen het voorbij was.

Salma Hayek en Antonio Banderas' hechte vriendschap

Hayek en Banderas zijn sinds Desperado goede vrienden gebleven. Ze zouden blijven samenwerken in projecten als Puss in Boots, Frida waarmee Hayek een Oscar-nominatie kreeg, en de actiekomedie Hitman's Wife's Bodyguard uit 2021. Tijdens het hoogtepunt van het Weinstein-schandaal in 2018 belde de Mask of Zorro-ster Hayek persoonlijk nadat ze had gehoord dat de Hollywood-paria haar seksueel had lastiggevallen op de set van Frida.

"Toen de kwestie van Salma ter sprake kwam, was het eerste wat ik deed haar bellen om te vragen: 'Waarom heb je me niets verteld?'", zei Banderas in een telefonisch interview met AFP. Hij voegde eraan toe dat hij jarenlang met de producent had gewerkt, maar zich totaal niet bewust was van zijn beledigende gedrag.

Hayek legde hem uit dat ze alleen "probeerde ons te beschermen" omdat "hij een zeer krachtig personage was en dat als ze iets tegen ons zou zeggen en we hem zouden confronteren, we een zeer hoge prijs zouden betalen." De acteur kon de onthullingen niet geloven. "Het is onaanvaardbaar", zei hij. "Deze mensen zouden voor een jury moeten worden gebracht." Weinstein, 69, werd in februari 2020 veroordeeld tot 23 jaar gevangenisstraf.

Aanbevolen: