De echte reden waarom de makers van 'Avatar: The Last Airbender' de Netflix-serie hebben verlaten

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom de makers van 'Avatar: The Last Airbender' de Netflix-serie hebben verlaten
De echte reden waarom de makers van 'Avatar: The Last Airbender' de Netflix-serie hebben verlaten
Anonim

Fans van Avatar: The Last Airbender waren enthousiast toen Netflix hun live-action-aanpassing van de serie in 2018 aankondigde, ook onder leiding van de makers van de show, Michael Dante DiMartino en Bryan Koneitzko. De opwinding was bijzonder intens na het slechte optreden van Shyamalan in 2010. Helaas zijn de dingen veranderd voor het ooit veelbelovende project.

De Avatar-makers en Netflix hebben onlangs onthuld dat ze uit elkaar gaan, met 'creatieve verschillen' als reden voor hun splitsing. Geen van beide partijen heeft expliciet gezegd welke bult de rug van de kameel brak, maar FandomWire lijkt een goed idee te hebben.

Bronnen zeggen dat het budget de schuld is

Afbeelding
Afbeelding

Volgens FandomWire zeggen hun interne bronnen bij Netflix dat DiMartino en Koneitzko om een groter budget vroegen, wat de streaminggigant afwees. Een reden waarom de showrunners meer geld nodig hadden, is natuurlijk onduidelijk, de logische verklaring is dat de VFX, kostuums en decorontwerpen hebben bijgedragen aan de kosten die ze voorzagen in het project. Deze zouden enorm zijn, aangezien elk seizoen van Avatar: The Last Airbender de hoofdgroep personages naar nieuwe locaties bracht, hun uiterlijk meerdere keren veranderde en hen oog in oog bracht met een overvloed aan hybride wezens. Al deze verschillende factoren zouden een loyale aanpassing van de serie behoorlijk duur maken, dus er is een geldige verklaring voor de splitsing.

Hoewel teleurstellend, is het waarschijnlijk beter dat de showrunners er nu mee stoppen in plaats van later. De reden daarvoor is dat DiMartino en Koneitzko ook tegenstrijdige opvattingen hadden over casting. De makers van de show hadden geen ruzie met elkaar, maar met de aanwijzingen van de streamingdienst.

FandomWire's bronnen meldden ook dat Netflix pushte om audities te doen voor acteurs van alle nationaliteiten - een optie die de makers van de show verwierpen. Het casten van acteurs uit alle lagen van de bevolking is altijd een goede zaak, en dat zou vanzelfsprekend moeten zijn. Het probleem is dat DiMartino en Koneitzko hun cast niet witgekalkt wilden hebben, zoals Shyamalan deed met zijn film uit 2010. Het centrale trio in de film van Shyamalan - die het meest integraal deel uitmaakt van het verhaal - werd gespeeld door blanke acteurs, terwijl acteurs van meerdere etniciteiten de overige cast vormden.

Dus na de eerste keer getuige te zijn geweest van een virtuele "witwassing" van hun personages, hebben DiMartino en Koneitzko het recht om volledige controle over de nieuwe cast te willen. Ze hadden een compromis kunnen sluiten met Netflix en ermee instemmen auditie te doen voor acteurs die voor hen gekozen zijn, maar dat heeft misschien de deur geopend voor de streaminggigant om hun gewicht in de schaal te leggen tijdens de onderhandelingen, wat plaats heeft gemaakt voor vreselijke castingbeslissingen.

Netflix ontwikkelt nog steeds Live-Action Avatar: The Last Airbender

Afbeelding
Afbeelding

Hoe problematisch alles ook lijkt, de Netflix-aanpassing van Avatar: The Last Airbender gaat nog steeds vooruit. Een woordvoerder van de streamer vertelde The Verge dat "[ze] vertrouwen hebben in het creatieve team en hun aanpassing ", wat de voortdurende ontwikkeling van het project bevestigt. Nickelodeon en producer Dan Lin hebben nu de leiding over de live-action-adaptatie, hoewel er één verandering is waar iedereen zich zorgen over maakt.

Het eerste rapport van FandomWire geeft aan dat Netflix de karakters Aang, Katara en Sokka ouder wil maken. Hoe oud ze het trio willen is onbekend, maar op basis van Netflix' huidige trend van YA-drama's, is het veilig om te zeggen dat de streamer met een groep jonge volwassenen boven kinderen gaat.

Ervan uitgaande dat dat het geval is, zal de komende aanpassing waarschijnlijk een cast bevatten, niet anders dan die van The Umbrella Academy; Netflix zou zelfs een paar acteurs uit de serie kunnen lenen. Ze zullen niet iedereen uit de show halen, maar Ritu Arya, die Lila speelt in de Netflix Original, heeft een goede kans om als Katara te worden gecast. Ze zit in de juiste leeftijdscategorie als Netflix ervoor kiest om met jonge volwassenen over tieners te gaan, en Arya heeft al bewezen dat ze acteerkarbonades heeft om met de besten om te gaan. Hoewel de vraag blijft: wie zal Netflix casten nu DiMartino en Koneitzko hun Avatar-adaptatie hebben verlaten?

Aanbevolen: