Deze beroemde acteur speelde bijna de Grinch in plaats van Jim Carrey

Inhoudsopgave:

Deze beroemde acteur speelde bijna de Grinch in plaats van Jim Carrey
Deze beroemde acteur speelde bijna de Grinch in plaats van Jim Carrey
Anonim

Het is moeilijk te geloven dat How the Grinch Stole Christmas uit 2000 al meer dan 20 jaar bestaat.

De iconische vakantiefilm is een bewerking van het klassieke verhaal van Dr. Seuss over een knorrige groene grinch die Kerstmis veracht en het wil verpesten voor de Who's van Whoville wiens leven draait om de vakantie. De film stond vier weken op nummer één in de Verenigde Staten en bracht wereldwijd $ 345 miljoen op.

Het legendarische personage werd tot leven gebracht door Jim Carrey. Op het moment dat de film werd gemaakt, was Carrey een gevestigde komische meester en had hij een lange weg afgelegd sinds het begin van zijn carrière in de jaren tachtig.

Hij verdiende naar verluidt $ 20 miljoen voor de rol en won een nieuwe generatie fans. Het is dus moeilijk voor te stellen dat iemand anders de Grinch uitbeeldt.

Maar er waren anderen die in aanmerking kwamen voor de rol, waaronder een ander komisch genie met een uitgebreide verzameling komedies op zijn naam. Lees verder om erachter te komen wie.

Jim Carrey's geschiedenis van excentrieke rollen

Jim Carrey, een legende van komedie, heeft een geschiedenis van het spelen in excentrieke rollen waarvoor hij zich in zware kostuums moet kleden.

Ze omvatten Stanley Ipkiss in The Mask, the Riddler in Batman Forever, graaf Olaf in A Series of Unfortunate Events en Dr. Robotnik in Sonic the Hedgehog. Hij kwam ook dicht bij de hoofdrol in andere cultklassiekers uit de jaren '90.

Dus de acteur, die een duidelijk talent heeft voor fysieke komedie, was een natuurlijke keuze voor de rol van de Grinch in de live-actionversie uit 2000 van How the Grinch Stole Christmas van Doctor Seuss.

Ron Howard's versie van 'The Grinch'

In de verfilming van het verhaal uit 2000, geregisseerd door Ron Howard, besluit de Grinch de stad Whoville te beroven en hun feestvreugde te ontnemen omdat hij de stedelingen en hun favoriete feestdag, Kerstmis, veracht.

Howard's plot onderzoekt het verleden van de Grinch en hoe hij is geworden zoals hij is.

De meeste kijkers zijn het erover eens dat Jim Carrey een perfecte Grinch maakt dankzij zijn snelle humor en hilarische indrukken. Het proces om hem in de Grinch te veranderen was echter niet gemakkelijk voor Carrey of de betrokken make-upartiesten.

Jim Carrey's make-upproces voor het spelen van de Grinch

Om elke dag de Grinch op de set te worden, moest Jim Carrey uren in de make-upstoel zitten.

Een van de meest lastige onderdelen van zijn kostuum waren zijn irritante contactlenzen, die de vervelende gewoonte hadden om de nepsneeuw aan te trekken die op de set viel. Volgens Indie Wire leidde dit ertoe dat de acteur snel geïrriteerd raakte op de set.

De visagist van de film, Kazuhiro Tsuji, was zo uitgeput door het proces dat hij stopte met het project! Jim Carrey zelf belde Kazuhiro en vroeg hem terug te keren naar de set, wat hij deed.

Ondanks het harde werk dat het kostte om Carrey in de Grinch te veranderen, werd hij uiteindelijk een succes als het harige groene personage. Maar er was een andere acteur die de rol bijna speelde in plaats van hem.

De acteur die bijna de Grinch speelde in plaats van Jim Carrey

Volgens de Mirror werd Eddie Murphy serieus overwogen om de Grinch te spelen.

Murphy staat, net als Carrey, bekend om het transformeren in hilarische, over-the-top karakters, en zou de rol waarschijnlijk ook recht hebben gedaan.

Fans speculeren dat als Murphy was binnengehaald, de Grinch misschien goofier en minder donker zou zijn dan hoe hij bleek.

Het project waar Eddie Murphy destijds aan werkte

Het is niet duidelijk of Eddie Murphy de rol heeft afgewezen of dat de filmmakers besloten een andere richting op te gaan.

Maar het zou hoe dan ook moeilijk zijn geweest voor Murphy om zich aan de film te binden, omdat hij tegelijkertijd zijn iconische film The Nutty Professor aan het filmen was. Interessant genoeg moest Murphy zich ook verkleden in zwaar kostuum voor meerdere rollen waarin hij speelde in The Nutty Professor.

De andere acteur die de Grinch had kunnen spelen

Er waren ook enkele andere kanshebbers voor de rol van de Grinch die de rol hadden kunnen winnen in plaats van Carrey.

Een van hen was Jack Nicholson, die eerder The Joker speelde in Batman. Vanwege de acteerstijl van Nicholson hebben fans geraden dat zijn versie van de Grinch misschien donkerder en gemener was. Samen met Jack Nicholson kwamen ook Tom Hanks en Tim Curry in aanmerking voor de rol.

Hoewel elk van deze acteurs op hun eigen manier briljant zou zijn geweest, is het moeilijk voor te stellen dat iemand anders de Grinch zou spelen, omdat Jim Carrey zo fantastisch werk heeft geleverd.

Natuurlijk, in de 2018-versie van The Grinch, een geanimeerde aanpassing, werd het knorrige groene personage ingesproken door Benedict Cumberbatch. Wie weet welke acteur in de volgende iteratie zal schitteren; fans kunnen er geen genoeg van krijgen!

Aanbevolen: