Deze beroemde actrice speelde bijna Julia in plaats van Claire Danes

Inhoudsopgave:

Deze beroemde actrice speelde bijna Julia in plaats van Claire Danes
Deze beroemde actrice speelde bijna Julia in plaats van Claire Danes
Anonim

Het verhaal van Romeo en Julia boeit het publiek al meer dan 400 jaar. De iconische tragedie van William Shakespeare is ontelbare keren opnieuw verteld, een van de beroemdste in de film van Baz Luhrmann uit 1996, die vier eeuwen na het debuut van het stuk zelf in première ging.

De hoofdrol werd gespeeld door Leonardo DiCaprio en Claire Danes, een paar op het scherm waar fans verliefd op werden (ook al zouden de twee acteurs een gecompliceerde relatie achter de schermen hebben gehad).

De chemie tussen DiCaprio en Denen was onmiskenbaar, en zelfs meer dan 20 jaar na de release van de film praten mensen er nog steeds over.

Dus het is moeilijk te geloven dat iemand anders ooit een van de hoofdrollen had kunnen spelen. Maar er stond nog een actrice in de rij om Juliet te spelen voordat de casting director zelfs maar aan Claire Danes had gedacht!

Baz Luhrmanns ‘Romeo + Juliet’

Baz Luhrmann's Romeo + Juliet was een van de meest populaire romantische films van de jaren '90. De hervertelling van Shakespeares beroemdste tragische toneelstukken plaatste de traditionele karakters in een moderne setting, waardoor weer een nieuwe generatie kijkers verliefd werd op het iconische liefdesverhaal.

Deze hervertelling bevatte enkele van de meest gewilde acteurs van die tijd, evenals degenen die net hun grote doorbraak hadden bereikt. Samen met Claire Danes als Julia, speelde de film ook Leonardo DiCaprio, die toen nog de hoofdrol moest spelen in Titanic uit 1997 en een begrip zou worden, als Romeo.

Natalie Portman werd bijna gecast in plaats van Claire Danes

De filmmakers zochten maandenlang naar de perfecte actrice om Juliet te spelen en zagen in die tijd honderden hoopvolle mensen. Op het moment dat Claire Danes werd gecast als Juliet, speelde ze al in de succesvolle tv-show My So-Called Life.

De meeste fans van de film zullen het erover eens zijn dat Claire Danes de perfecte Julia heeft gemaakt. Maar er waren ook andere beroemde kanshebbers voor de rol.

Volgens Hello Giggles was Natalie Portman, die toen 13 jaar oud was, een van de andere sterren die Juliet hadden kunnen spelen. De filmmakers hadden eigenlijk Portman in gedachten voordat ze aan Denen dachten.

Waarom de filmmakers met Claire Danes gingen om Natalie Portman

Dus waarom gingen ze uiteindelijk met Claire Danes over Natalie Portman? Nou, op 13-jarige leeftijd leek Portman gewoon een beetje te jong om de hoofdrolspeler te zijn in een romantisch verhaal. Fox Studios was van mening dat, met in de hoofdrol de 21-jarige Leonardo DiCaprio, het op zo'n jonge leeftijd ongepast zou zijn geweest voor Portman.

"Het was een gecompliceerde situatie en […] op het moment dat ik 13 was en Leonardo was 21 en het was niet gepast in de ogen van het filmbedrijf of de regisseur, Baz, "legde Portman uit (via Hallo giechelt).

"Het was ook een soort wederzijdse beslissing dat het op dat moment gewoon niet goed zou zijn." Toen ze werd gecast als Juliet, was Danes 17 - veel dichter in leeftijd bij haar co- ster.

Hoe denkt Natalie Portman over het missen van de rol

Omdat Romeo + Juliet zo succesvol werd, vragen fans zich vaak af of Natalie Portman spijt heeft dat ze Juliet niet heeft gespeeld. Maar als haar opmerkingen iets over het hoofd zien, lijkt het erop dat de actrice niet gelukkiger kan zijn voor Denen.

"Ik denk dat de film echt heel mooi is uitgekomen en Claire Danes heeft het echt geweldig gedaan", onthulde Portman (via Hello Giggles). Geen hard feelings hier!

Shakespeare's Julia was eigenlijk 13, hoewel

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom de studio van mening was dat Portman op 13-jarige leeftijd te jong was voor de rol van Juliet. Voor een modern publiek is een 13-jarige nog een kind; niet de hoofdrolspeelster in een romantische film.

Maar interessant genoeg heeft het casten van Portman de film mogelijk nauwkeuriger gemaakt voor het bronmateriaal, aangezien het personage van Juliet echt 13 was in het originele toneelstuk van Shakespeare.

Hoewel het publiek in de tijd van Shakespeare misschien resoneerde met een 13-jarig meisje dat verliefd werd, zou de casting waarschijnlijk niet goed zijn geweest bij het publiek van 1996.

Natalie Portman's filmcarrière sinds 'Romeo + Juliet'

De carrière van Natalie Portman heeft er in ieder geval niet onder geleden alleen omdat ze de rol van Juliet misliep. De actrice speelde sindsdien in verschillende grote films en stond vaak op de A-lijst.

Een van de beroemdste rollen in haar carrière tot nu toe zijn onder meer Jackie Kennedy in Jackie uit 2016, Jane Foster in Thor (2011) en Nina Sayers in Black Swan, die in 2010 werd uitgebracht. Portman speelde ook als Padmé in de Star Wars-films van 1999 tot 2005.

Hoewel ze niet speelde in Romeo + Juliet, verscheen Portman dat jaar wel in drie andere films: Beautiful Girls, Everyone Says I Love You en Mars Attacks!

Aanbevolen: