16 Dragon Ball Fan-theorieën (die feitelijk zijn bevestigd)

Inhoudsopgave:

16 Dragon Ball Fan-theorieën (die feitelijk zijn bevestigd)
16 Dragon Ball Fan-theorieën (die feitelijk zijn bevestigd)
Anonim

Als je aan klassieke anime denkt, is Dragon Ball een van de eerste die in je opkomt, toch? Het is een serie die al meer dan tien jaar loopt en ongelooflijke inhoud en nostalgie biedt voor anime-fans over de hele wereld. Net als elke andere anime, vooral een die zo'n gewicht en betekenis heeft voor zoveel fans, zullen er ongetwijfeld een heleboel theorieën ontstaan in de gemeenschap.

Veel theorieën waren misschien verkeerd of ronduit onzinnig, maar er zijn door de jaren heen andere geweest die op de een of andere manier belangrijke ontwikkelingen in de show naar voren hebben gebracht waarvan later zou blijken dat ze waar zijn.

Vandaag nemen we 16 Dragon Ball-fantheorieën door die uiteindelijk werden bevestigd, ondanks de belangrijke ontwikkelingen die het veronderstelt. Sluit je aan!

16 Fans bedachten de naam Super Saiyan Blue

Afbeelding
Afbeelding

D ragon Ball verrast fans soms met nieuwe krachten en vormen zonder echt een naam te noemen. Totdat ze dat doen, houden fans ervan om creatief te zijn en hun eigen naam te verzinnen. De oorspronkelijke naam voor de vorm die na Super Saiyan God kwam, was Super Saiyan God Super Saiyan, wat niet erg creatief was, en super repetitief en lang. In plaats daarvan bedachten fans de naam "Super Saiyan Blue", vanwege het blauwe haar en de uitstraling die het biedt. Toyotaro zou deze naam uiteindelijk in de manga gebruiken, net als Toei in de anime.

15 Goku Black's ware identiteit

Afbeelding
Afbeelding

Fans begonnen onmiddellijk aan te nemen dat iemand een alternatieve tijdlijnversie van Goku had gestolen om in hun voordeel te gebruiken toen een kwaadaardige dubbelganger van Goku opkwam als de nieuwe schurk. Het was niet duidelijk wie zoiets zou hebben gedaan, maar sommige opmerkzame fans hadden hun vermoedens over Zamasu van Universe 10. Later werd bewezen dat deze theorie juist was.

14 Dr. Gero's zoon geïnspireerde Android 16

Afbeelding
Afbeelding

Toriyama heeft bevestigd dat Gero een zoon had in het Red Ribbon Army die ongelukkig ten einde kwam. Deze zoon diende als inspiratie voor Android 16, hoewel Dr. Gero hem nauwelijks activeert omdat hij hem niet in gevechten wil zien - daarom herkent Future Trunks hem niet. Cell heeft ook geen informatie over hem, wat waarschijnlijk de laatste poging van Dr. Gero is om zijn zoon te beschermen.

13 Super Saiyan gaat niet over woede

Afbeelding
Afbeelding

De eerste keer dat Goku, Vegeta en Future Trunks Super Saiyans worden, heeft veel te maken met woede. De factor woede werd echter met het verstrijken van de tijd steeds minder belangrijk en in plaats daarvan meer gericht op transformaties. Het Universum 6 Saiyans worden allemaal ongelooflijk snel Super Saiyans, simpelweg door Goku ze er doorheen te praten. Dit helpt bewijzen dat Super Saiyan echt draait om het beheren en focussen van de Ki, in plaats van vervuld te zijn van woede.

12 Belmod en Marcarita zouden samen zijn

Afbeelding
Afbeelding

Een van de beste dingen van Tournament of Power was het aantal nieuwe personages dat aan ons werd voorgesteld, waaronder een hele nieuwe reeks Gods of Destruction en hun begeleidende engelen. Enkele van de meest iconische waren de God of Destruction, Belmod, en zijn engel, Marcarita, vanwege hun uiterlijk, alsof ze rechtstreeks uit een circusvoorstelling kwamen. Toyotaro gaf later de gelijkenis toe met de Joker en Harley Quinn, en hoe Belmod en Marcarita een romantische relatie hadden voordat Toriyama zijn veto uitsprak tegen het idee.

11 Jiren is geïnspireerd door Boeddha

Afbeelding
Afbeelding

Jiren is een van die bedreigingen die niet als een bedreiging voelt, niet als hij niet echt een offensieve benadering van vechten aanneemt. Hij ziet er intimiderend uit, maar het grootste deel van zijn tijd brengt hij alleen door in meditatie, waarbij hij zich op zijn ademhaling concentreert. Dit leidde ertoe dat fans hem vergeleken met Boeddha, vanwege zijn stoïcijnse stijl en focus op meditatie. Naarmate het Tournament of Power vordert, kregen fans hier meer bevestiging van met hoeveel van Jirens benadering neerkomt op zijn ogen en ademhaling.

10 Gohan zou de hoofdpersoon worden

Afbeelding
Afbeelding

De originele Dragon Ball toont gestaag Goku's groei en evolutie van een jonge jongen tot een volwassen man. Tijdens Dragon Ball Z blijft het dat pad volgen, maar het voegt Goku's zoon, Gohan, toe aan de mix. Blijkbaar was Toriyama's plan om de focus langzaam van Goku naar zijn zoon te verleggen, waardoor hij de nieuwe hoofdpersoon zou worden. De originele openingscredits voor de Buu Saga bieden voldoende bewijs, aangezien de hele reeks om Gohan draait. Toriyama kon Goku echter niet buiten beeld houden en ging er uiteindelijk niet mee door.

9 Vegito's terugkeer om te vechten tegen Zamasu

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer de helden het opnemen tegen Zamasu in Dragon Ball Super, lijkt geen van hun inspanningen de schurk echt schade te berokkenen. Veel fans beginnen te speculeren dat Vegito zou terugkeren en dat hij Zamasu zou kunnen uitschakelen. Blijkt dat fans gelijk hadden … nou ja, half gelijk. In Dragon Ball Super brengen ze Vegito eindelijk terug, maar hij verslaat Zamasu niet alleen, hij is slechts een afleidingsmanoeuvre.

8 Frieza's familie kan transformeren zoals hij kan

Afbeelding
Afbeelding

De introductie van Frieza's enige anime-broer, Cooler, en hun canonieke vader, King Cold, brengt een aantal interessante wereldopbouw naar de anime. Cooler pronkt met zijn tweede vorm, wat impliceert dat hij en Cold ook kunnen veranderen in de derde en vierde vorm die Frieza gebruikt. Deze theorie wint aan kracht wanneer, in de laatste Dragon Ball Heroes, Cooler verandert in Golden Cooler. Deze promotionele anime is niet bepaald canon, maar ondersteunt wel de aannames van de fans.

7 Goku: het eerste doelwit in het machtstoernooi

Afbeelding
Afbeelding

Goku's onverantwoordelijke karakter is vaak aangevallen, maar het is alleen in Dragon Ball Super dat hij ervoor zorgt dat het hele Tournament of Power plaatsvindt, waardoor het universum in gevaar komt wanneer het vermijdbaar is. Fans speculeerden dat Goku en het hele Universum 7 vroege doelwitten zouden zijn tijdens het toernooi, en dit was precies wat er gebeurde. De serie laat zien dat de andere universums Goku belasteren en hem als het belangrijkste doelwit behandelen.

6 Krillin is de sterkste mens op aarde

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn veel discussies geweest over welk personage in de show de sterkste mens in het universum is, van Krillin tot Tien, of zelfs meester Roshi. De Majin Buu-boog pakt dit eigenlijk regelrecht aan, waarbij Yamcha de dochter van Krillin, Maron, vertelt dat Krillin de sterkste mens op aarde is (met name van de aardbewoners.)

5 Films zijn niet bedoeld als canoniek

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball Z-films knoeien met de tijdlijn van de show en veroorzaken inconsistenties, dus fans hebben zich afgevraagd of ze canoniek bedoeld zijn of niet. Vermoedelijk is de regel om ze volledig te negeren als het gaat om de eigenlijke plot van de show. De grote reden waarom de eerste twee bogen van Dragon Ball Super de vorige twee films samenvatten, is omdat het die gebeurtenissen canon wilde maken omdat de films niet telden. Toei zei altijd dat de films alleen creatieve one-shots moesten zijn, meer niet.

4 De tijdlijn van Future Trunk is de tijdlijn van Dragon Ball

Afbeelding
Afbeelding

Toen fans bedachten dat de gebroken tijdlijn van Future Trunks eigenlijk de belangrijkste tijdlijn van Dragon Ball is, vroegen we ons allemaal af waar we precies in moesten geloven. Alles in de wereld van Future Trunks tot de invasie van de androïden is identiek aan wat er is gebeurd in de andere tijdlijn, en dat is wat de theorie in de eerste plaats deed ontstaan. Dit betekent dat Future Trunks zijn gebroken wereld verlaat om een ander te redden, veel zwaarder weegt.

3 Frieza's natuurlijke krachten

Afbeelding
Afbeelding

Resurrection F verraste het publiek met de terugkeer van Frieza en het feit dat hij een nieuwe krachtige vorm bezat. Frieza legde uit hoe hij de Gouden Frieza-status kon bereiken door zich daadwerkelijk in te spannen en te trainen om zijn krachten te vergroten. De meeste fans hadden aangenomen dat hij natuurlijke krachten en onmiskenbare kracht bezat zonder het zelfs maar te proberen, vanwege zijn sedentaire aard in zijn eerste vorm, en ze hadden volkomen gelijk!

2 Ki werkt als een schild

20 klassieke Dragon Ball-fantheorieën (die feitelijk zijn bevestigd)_3
20 klassieke Dragon Ball-fantheorieën (die feitelijk zijn bevestigd)_3

Hoewel Dragon Ball ons een heel universum van buitengewone kracht biedt, wordt Ki nooit echt in detail uitgelegd, en het is aan fans om erachter te komen. Dragon Ball Super's "Resurrection F" en de terugkeer van Frieza arc leidden tot veel ruzie omdat Goku werd neergehaald door een laserpistool. De serie laat zien hoe Goku nooit op zijn hoede moet zijn en dat verklaart veel over Ki. Dit houdt in dat Ki kan worden gebruikt als een barrière om dergelijke aanvallen te voorkomen, maar alleen als de gebruiker is voorbereid en oplet.

1 Het verraad van Frieza in het machtstoernooi

Afbeelding
Afbeelding

Op het moment dat Goku besluit om Frieza's hulp in te roepen als bondgenoot in het Tournament of Power, wisten fans dat hij hem uiteindelijk zou verraden. Natuurlijk is dit uiteindelijk waar, maar hij is nog steeds verplicht tot Universe 7 en vecht als een team. Het personage heeft veel meer lagen dan fans dachten, dus het verraad kwam langzaam, maar zeker alleen voor Frieza om uiteindelijk de dag te helpen redden.

Aanbevolen: