Dragon Ball: Dit zijn de krachtigste Super Saiyans

Inhoudsopgave:

Dragon Ball: Dit zijn de krachtigste Super Saiyans
Dragon Ball: Dit zijn de krachtigste Super Saiyans
Anonim

Dragon Ball blijft een van de meest invloedrijke series aller tijden. Zelfs decennia na zijn debuut heeft de franchise nog steeds een gezond leven waarin de serie sterk leeft door middel van videogames en ander aanvullend materiaal. Er zijn tal van aspecten van Dragon Ball om van te genieten, maar naarmate de serie vorderde, werd het geleidelijk een wachtend spel voor wanneer de volgende nieuwe Super Saiyan-transformatie zou plaatsvinden.

Tegen het einde van de serie zijn de meeste van de geïntroduceerde Saiyans in staat om te bereiken wat ooit slechts een legendarisch machtsniveau was. Net wanneer het lijkt alsof personages hun grenzen hebben bereikt, slaagt er een nieuwe fase van Super Saiyan in om Goku en Vegeta in concurrentie met elkaar te brengen. Met nieuwe plateaus en variaties op de vorm die nog steeds worden ontdekt, is het altijd interessant om te zien hoe ze verder zijn geëvolueerd dan de vorm op het basisniveau.

16 Super Saiyan Blue Gogeta is de sterkste combinatie

Afbeelding
Afbeelding

Het hele concept van fusie introduceerde allerlei nieuwe mogelijkheden voor Dragon Ball, maar de serie toont nog steeds terughoudendheid op dit gebied. Er is onenigheid geweest over de vraag of Gogeta, Vegeta en Goku's Metamoran-fusie canon is of niet, maar de introductie van het personage in Dragon Ball Super: Broly bevestigt dat. Gogeta in Super Saiyan Blue-vorm is het krachtniveau dat nodig is om uiteindelijk de razende dreiging van Broly te verslaan.

15 Super Saiyan Full Power Broly is de triomfantelijke terugkeer van de Saiyan

Afbeelding
Afbeelding

Broly is een controversieel figuur geweest tijdens de run van Dragon Ball, maar hij betreedt officieel de canon van de serie via de film, Dragon Ball Super: Broly. De herziening van Broly's geschiedenis doet veel goeds voor zijn karakter, maar maakt hem ook veel sterker. De onderdrukte woede waartoe Broly toegang heeft in zijn Super Saiyan Full Power-vorm zorgt ervoor dat Goku en Vegeta hun toevlucht nemen tot fusie om de dreiging te overwinnen.

14 Super Saiyan Blue Vegetto markeerde een keerpunt in Super

Afbeelding
Afbeelding

De eerste verschijning van Vegetto in Dragon Ball Z tegen Buu markeerde een enorm moment voor de serie, maar fans waren opgetogen toen het fusiepersonage terugkeerde in Dragon Ball Super. Vegetto krijgt toegang tot Super Saiyan Blue terwijl hij het opneemt tegen de onsterfelijke Zamasu, en deze transformatie markeert lange tijd het toppunt van kracht in de serie.

13 Super Saiyan Blue Kaioken Goku is een krachtige mix van vaardigheden

Afbeelding
Afbeelding

Technisch gezien zijn Goku's Ultra Instinct-transformaties het sterkste niveau van kracht dat hij heeft bereikt, maar het zijn geen vormen van Super Saiyan. In plaats daarvan maakt Goku nog steeds een aanzienlijke impact door zijn Kaioken-techniek te combineren met de kracht van Super Saiyan Blue. Super Saiyan Blue Kaioken drijft Goku's lichaam echt tot het uiterste en het kost hem wat tijd om te genezen nadat hij zo ver is gegaan.

12 Super Saiyan Rosé Goku Black is een gemene inslag op de transformatie

Afbeelding
Afbeelding

Het komt als een grote verrassing wanneer een van de grootste schurken van Dragon Ball Super zich openbaart als een kwaadaardige versie van Goku uit een alternatieve tijdlijn. Goku Black is bijna net zo krachtig als Goku zelf, maar hij heeft ook een reeks andere vaardigheden die voortkomen uit het feit dat hij eigenlijk Zamasu was voordat hij Goku's lichaam stal. Goku Black komt met zijn eigen variatie op Super Saiyan Blue, in plaats daarvan Super Saiyan Rosé. Het vertegenwoordigt de kwaadaardige aard van Goku Black en contrasteert goed met Goku en Vegeta.

11 Super Saiyan Blue Ascended Vegeta ziet hem de vorm verder pushen

Afbeelding
Afbeelding

Goku en Vegeta worden in Dragon Ball altijd in competitie met elkaar gelanceerd. Het was erg interessant om de enigszins verschillende routes te zien die ze onlangs hebben genomen en dat ze zich op verschillende gebieden hebben geconcentreerd. Goku gaat op weg naar het pad van Ultra Instinct, maar Vegeta verfijnt in plaats daarvan een krachtigere versie van Super Saiyan Blue, bekend als Super Saiyan Blue Ascended. Het is zijn ultieme truc tijdens het Tournament of Power.

10 Super Saiyan 4 Gogeta is de sterkste vechter van Dragon Ball GT

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball GT is niet ieders kopje thee, maar vóór het bestaan van Dragon Ball Super was het de enige voortzetting van Dragon Ball Z die er was. Een groot verschil in de serie is hoe Super Saiyan 4 wordt geïntroduceerd, terwijl Super in plaats daarvan Super Saiyan God creëert. Super Saiyan 4 en de Golden Giant Ape-vorm die ermee gepaard gaat, hebben zeer unieke ontwerpen die bijna prehistorisch van aard zijn. Super Saiyan 4 Gogeta hanteert een aantal krachtige combinatieaanvallen, maar hij verbleekt bij de transformaties in Dragon Ball Super.

9 Super Saiyan 2 Kefla is de ultieme vechter van Universe 6

Afbeelding
Afbeelding

Het is een heel spannend moment in Dragon Ball Super wanneer een aantal nieuwe Saiyans in beeld komen, met dank aan Universe 6. Caulifla en Kale vormen een nieuwsgierig duo dat als team beter werkt dan als individu. Dit komt echt van pas wanneer ze toegang krijgen tot Potara-oorbellen en samensmelten om Kefla te worden. Kefla heeft niet alleen de beste eigenschappen van beide vechters, de fusie verhoogt blijkbaar hun beide kracht tienvoudig en ze kan gemakkelijk haar mannetje staan tegen Super Saiyan Blue Goku.

8 Super Saiyan Rage Future Trunks ontketent enorme kracht

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball zorgt voor veel uniforme Super Saiyan-transformaties, maar er zijn ook enkele zeldzame eigenaardigheden die optreden bij specifieke individuen. De terugkeer van Future Trunks in Dragon Ball Super is een geweldige beslissing van de show. De rest van de personages zijn allemaal sterker geworden, maar Future Trunks kan Super Saiyan God of daarbuiten niet bereiken. In de strijd tegen Zamasu staat de inzet echter zo persoonlijk en hoog voor hem, dat hij er toch in slaagt een geheel nieuw soort macht aan te boren. Super Saiyan Rage stelt Future Trunks in staat om tegen Zamasu te vechten en het zelfs beter te doen dan Vegetto. Zowel Trunks als zijn zwaard winnen op ongekende manieren enorm aan kracht.

7 Super Saiyan Berserk Kale is een woeste vechter

Afbeelding
Afbeelding

Een deel van het plezier in de verschillende universums die Dragon Ball Super introduceert, is dat sommige personages duidelijk bedoeld zijn als hun universumversie van personages die ze eerder zijn tegengekomen. Kale is een zeer zachtmoedige Saiyan-vrouw en ze lijkt de steun van Caulifla meestal nodig te hebben. Achter die verlegenheid gaat echter een Berserker-vorm schuil waarin Kale in ongebreidelde agressie verandert. Het is net als Broly's woeste legendarische Super Saiyan-vorm en de onvoorspelbare aard van deze vorm maakt Kale zeer gevaarlijk.

6 Super Saiyan 2 Caulifla heeft een ontembare vechtlust

Afbeelding
Afbeelding

Van alle Saiyans uit Universum 6 die in Dragon Ball Super verschijnen, lijkt Caulifla de veiligste en lijkt hij de leider van het stel. Ze staat erg open voor Goku's lessen en wordt gedreven door een hongerig verlangen om sterker te worden. Het is gek om te zien hoe snel ze zowel Super Saiyan als Super Saiyan 2 onder de knie heeft, en ze krijgt Super Saiyan 3 in zeer korte tijd bijna onder de knie. Caulifla's slimme aanpak in combinatie met haar inherente kracht maakt haar een serieuze bedreiging.

5 Super Saiyan 2 Cabba Packs A Punch van Vegeta's Protégé

Afbeelding
Afbeelding

Cabba is de enige mannelijke Saiyan uit Universe 6 die Dragon Ball Super introduceert in de ondersteunende cast, en hoewel hij in het begin een beetje verlegen is, verandert Cabba in een indrukwekkende vechter nadat Vegeta interesse in hem toont. Vegeta's lessen en zijn training bij Kale & Caulifla zorgen ervoor dat Cabba verrassend vroeg ingaat op Super Saiyan 2, maar hij maakt niet zo'n grote deuk als sommige andere vechters.

4 Super Saiyan 2 Gohan laat zien dat de zoon van Goku nog steeds een kanshebber is

Afbeelding
Afbeelding

Een tijdje behandelt Dragon Ball Gohan zeker alsof hij de positie van zijn vader als de grote held van de show gaat overnemen, maar ze draaien langzaam van dat plan af en helaas verdwijnt Gohan naar de achtergrond. Gohan's Ultimate-upgrade aan het einde van Dragon Ball Z is attent en hoewel hij nog steeds door Super Saiyan traint en andere manieren in de strijd vindt om zichzelf te verlossen, krijgt hij nooit toegang tot hogere niveaus van Super Saiyan dan Super Saiyan 2. Toch doet Gohan het meeste met wat hij heeft en is hij de teamleider tijdens het Tournament of Power.

3 Super Saiyan 3 Gotenks maakt van kinderen een kampioen

Afbeelding
Afbeelding

Tijdens de laatste act van Dragon Ball Z is Super Saiyan 3 de meest indrukwekkende transformatie die mogelijk is. Natuurlijk gebruikt Goku deze vorm goed, maar het is ook verrassend om te zien dat zijn machtsniveau wordt uitgebreid naar Gotenks. Super Saiyan 3 Gotenks is veel om in je op te nemen omdat hij nog maar een kind is en nog steeds een schat aan dwaze technieken tot zijn beschikking heeft. Helaas beheerst Gotenks nooit echt de tijdslimietbeperkingen van de energieafvoer van Super Saiyan 3 en maakt hier niet veel gebruik van na Dragon Ball Z.

2 Super Saiyan Goten leert snel

Afbeelding
Afbeelding

Het is alleen maar logisch dat de zoon van Goku en broer van Gohan een krachtige vechter zou blijken te zijn, maar Goten is in de loop der jaren op de achtergrond geraakt. Het is vermeldenswaard dat Goten jonger is dan wie dan ook in zijn familie de Super Saiyan-status bereikt, maar hij is nooit in staat om verder te gaan dan dat (zonder de hulp van fusie). Vroeger was hij een nuttige steun, maar in Super is hij veranderd in een van de toeschouwers.

1 Super Saiyan Trunks heeft een reputatie waar te maken

Afbeelding
Afbeelding

Net als bij Goten is Trunks een personage dat op jonge leeftijd een hoogtepunt bereikt. Hij wordt een Super Saiyan en heeft heel veel potentieel, maar ondanks het rigoureuze trainingsschema dat Vegeta oplegt, is hij nog maar een kind. Misschien heeft Trunks ontmoeting met zijn toekomstige zelf hem een beetje gedesillusioneerd, maar in Dragon Ball Super is hij meer vriendelijke steun dan wat dan ook. Hadden hij en Goten maar deelgenomen aan het Tournament of Power.

Aanbevolen: