20 Interessante feiten over onze favoriete tv-moeder, Mandy Moore

Inhoudsopgave:

20 Interessante feiten over onze favoriete tv-moeder, Mandy Moore
20 Interessante feiten over onze favoriete tv-moeder, Mandy Moore
Anonim

Iedereen kent Mandy Moore. Sommige fans maakten in hun tienerjaren kennis met haar - ze werd een popster vanwege haar beroemde hit 'Candy'. Anderen kennen haar van haar rol als de populaire cheerleader, Lana, in The Princess Diaries. Kleine kinderen herkennen haar als de stem van een geliefde Disney-prinses, Rapunzel. Liefhebbers van een tranentrekker van Nicholas Sparks huilden om haar personage in A Walk to Remember.

Iedereen met een kloppend hart huilt elke week als ze haar Becca, de moeder van de Pearson-familie, zien spelen in This is Us.

Ze zit al in de entertainmentindustrie sinds ze veertien jaar oud was. Ze begon als zangeres en werkte aan bubblegum-popplaten. Dat ging zo door tot The Princess Diaries in 2001. Haar acteercarrière begon na de hitfilm. Ze nam een paar jaar een pauze van de muziekindustrie om zich te concentreren op acteren en om haar geluid te ontdekken. Gelukkig zingt haar personage op This is Us vaak.

Het maakt niet uit hoe fans de actrice en zangeres voor het eerst hebben ontdekt, iedereen kan nog steeds meer over haar te weten komen. Ze is het waard om over te leren. Ze is tenslotte Disney-roy alty.

20 Ze is de jongste hoofdrolspeler in This is Us

Ironisch genoeg is Mandy de jongste van de leidende castleden. In de show is haar personage Becca de oudste van de Pearson-familie. Ze moet vaak erg zware make-up dragen waardoor ze er ouder uitziet tijdens scènes in de 'huidige' tijdlijn. Ze verandert van de jongste op de set in een van de oudste, en dat allemaal in een kwestie van uren.

19 Ze kreeg de diagnose coeliakie

In juli 2017 onthulde Mandy op Instagram dat ze de diagnose coeliakie had. Het is een auto-immuunziekte die de dunne darm aantast. Hoewel er geen remedie is, kunnen de symptomen worden behandeld door middel van een glutenvrij dieet. Het is maar goed dat de actrice in LA woont, waar een heleboel glutenvrije, veganistische opties zijn.

18 Ze heeft de Kilimanjaro beklommen

Het is altijd een droom van Mandy geweest om deze gigantische berg te beklimmen. Op haar achttiende zag ze Kilimanjaro: To the Roof of Africa in theaters. Zodra de film eindigde, beloofde ze zichzelf dat ze op een dag de berg zou beklimmen. Toen de kans zich voordeed, kon ze het niet afslaan.

17 Ze had vroeger haar eigen modellijn

Mandy lanceerde haar eigen modelijn genaamd Mblem in 2005. De allereerste lancering bestond uit eigentijdse gebreide t-shirts. Mandy wilde zich specialiseren in kleding die was afgestemd op langere vrouwen. In 2009 sloot ze haar modelijn vanwege de economie en de teruglopende verkoop. Misschien zal ze op een dag opnieuw starten.

16 Ze heeft haar eigen ster

Op 25 maart 2019 kreeg Mandy een felbegeerde plek op de Hollywood Walk of Fame. Leden van de cast van This Is Us woonden haar sterceremonie bij. De maker van This is Us, Dan Fogelman, was Mandy's gastspreker. Shane West, haar co-ster van het iconische, A Walk to Remember, was haar andere spreker. De twee maakten grapjes over hoe sterren altijd hun ding waren, wat een verwijzing was naar hun hitfilm.

15 Ze gaf een gratis concert op een Senior Prom

In 2007 ging Mandy naar een schoolbal. Ze gaf een gratis concert voor senioren op Enterprise High School in Enterprise, Alberta. Een tornado had onlangs de school getroffen, waarbij verschillende studenten omkwamen. Hoewel die acht studenten enorm werden gemist op het schoolbal, deed Mandy haar best om er een leuke, gedenkwaardige avond van te maken.

14 Haar amandelen zijn verwijderd

De 'Candy'-zangeres heeft haar amandelen laten verwijderen. Hopelijk was dit niet tijdens haar dagen als tienerpopster. Haar hele tour zou minstens een maand lang moeten stilvallen. Ze heeft misschien een tijdje niet kunnen zingen, maar ze kon in ieder geval al het ijs eten dat ze wilde.

13 Ze verliet de middelbare school halverwege haar eerste jaar

Mandy zat vroeger op de Bishop Moore Catholic High School in Orlando. Toen haar carrière van de grond kwam, moest Mandy het grootste deel van haar tijd op tournee en in de opnamestudio doorbrengen. Tijdens de reguliere schooluren had ze geen tijd om naar school te gaan. Halverwege haar eerste jaar haalden haar ouders haar eruit en huurden een tutor voor haar in.

12 Ze is goede vrienden met de familie Osbourne

De Tangled-actrice is goede vrienden met de familie Osbourne. Ze verscheen in tal van afleveringen van hun realityshow, The Osbournes. Hoe ongemakkelijk zou het zijn om naar het huis van een vriend te gaan om rond te hangen als er een hele filmploeg is? De meeste tieners willen niet dat hun ouders horen waar ze het over hebben, laat staan de rest van de wereld.

11 Op een gegeven moment wilde ze nieuwsverslaggever worden

Voordat ze naar de eerste klas ging en werd geïnspireerd om actrice te worden in een muziektheater, wilde ze nieuwsverslaggever worden. Haar moeder, Stacey Moore, was een voormalig nieuwsverslaggever. Mandy wilde net als haar moeder zijn. Haar moeder op het werk bezoeken moet een leuke ervaring voor haar zijn geweest.

10 Mandy is haar artiestennaam

De This is Us-actrice gebruikt een artiestennaam. Op haar geboorteakte staat haar naam Amanda Leigh Moore. Misschien wilde haar team destijds niet concurreren met een andere tienerberoemdheid, Amanda Bynes. Het is verrassend dat ze niet haar middelste naam gebruikte. Mandy klinkt echter dichter bij Amanda.

9 Haar grootmoeder was balletdanseres

Haar grootmoeder, Eileen Friedman, was een professionele ballerina in Londen. Mandy noemt haar grootmoeder een van haar grootste inspiratiebronnen. Behalve haar ouders was Eileen Mandy's grootste fan. Ze vond het altijd geweldig om haar kleindochter te zien optreden.

Geen van Mandy's ouders zat echt in de entertainmentindustrie, Mandy's grootmoeder was degene die haar carrièreadvies kon geven.

8 Ze toerde met NYSNC en de Backstreet Boys

Ja, ze heeft onze basisschooldroom waargemaakt. Ze opende voor NYSNC en de Backstreet Boys. Mandy vertelde in een interview met Ellen hoe Justin Timberlake haar traumatiseerde door haar te vertellen dat ze grote voeten had. Geen enkel meisje wil die woorden ooit horen.

7 Ze woonde Stagedoor Manor Performing Arts Camp bij

Toen ze twaalf jaar oud was, ging Mandy naar het Stagedoor Manor Performing Arts Camp in New York. Het kamp staat bekend om zijn opmerkelijke aluin. Sebastian Stan, Robert Downey Jr, Lea Michele, Bryce Dallas Howard en Zach Braff zijn enkele van de beroemde alums. Het is de echte versie van Camp Rock.

6 Een FedEx-werknemer hielp haar om te tekenen

Ze was veertien jaar oud en werkte aan haar demo in een studio in Orlando toen een medewerker van FedEx genaamd Victor Cade haar hoorde. Victor had een vriend die in A&R werkte bij Epic Records. Hij gaf Mandy's onvoltooide demo aan zijn vriend en ze werd ondertekend.

5 Ze stond ooit bekend om het uitvoeren van het volkslied

Toen ze net begon, wilde ze zingen wanneer ze maar kon. Haar ouders namen haar mee naar verschillende sportevenementen in Orlando, zodat hun dochter het volkslied kon zingen. Ze zong het volkslied veel, genoeg dus ze noemden haar 'National Anthem Girl'. Terwijl het zingen van het volkslied een nachtmerrie is voor de meeste zangers, is Mandy er een pro in.

4 Ze komt met een nieuw album

Mandy heeft dit jaar een nieuw album genaamd Silver Landings. Ze crediteert This is Us voor het krijgen van haar weer in het zingen. Elke keer dat ze in de show zong, herinnerde ze zich langzaam waarom ze ervan hield. Voor de show had ze PTSS uit de muziekindustrie. Het was onwaarschijnlijk dat ze ooit terug zou gaan naar de muziekindustrie. Nu kunnen we niet wachten op haar nieuwe album.

3 Filantropisch werk is belangrijk voor haar

Mandy heeft door de jaren heen met tal van goede doelen gewerkt. Ze was een woordvoerder van Leukemie, Lymfoom en Baarmoederhalskanker Awareness Month. Ze is ambassadeur voor Nothing But Nets van de VN-stichting, een campagne ter preventie van malaria. Ze heeft gesproken over huiselijk geweld en heeft samengewerkt met Indrani's Light Foundation om het bewustzijn te vergroten.

2 Ze was een van de demonstranten tijdens de LA Women's March

Mandy gebruikt haar invloed vaak om te praten over de zaken die belangrijk voor haar zijn, inclusief de politiek. In juli 2016 voegde ze zich bij andere beroemdheden en ze voerden een 'a capella'-versie van "Fight Song" uit voor de 2016 Democratic National Convention. Ze is een feministe die zich inzet voor de strijd voor gelijke rechten voor vrouwen.

1 Ze besloot actrice te worden in de eerste klas

Na het zien van een groep zesdeklassers die het toneelstuk opvoeren, gaat Oklahoma!, op school toen ze in de eerste klas zat, wist Mandy dat ze op dat podium wilde staan. Ze smeekte haar ouders om zanglessen. Haar beide ouders dachten dat het een fase was. Nee, het bleek een lange carrière te zijn.

Aanbevolen: