Wat voor soort relatie heeft Beyonce met haar vader, Matthew Knowles?

Inhoudsopgave:

Wat voor soort relatie heeft Beyonce met haar vader, Matthew Knowles?
Wat voor soort relatie heeft Beyonce met haar vader, Matthew Knowles?
Anonim

Beyoncé, Queen B, Bey, hoe je het ook zegt, is muzikaal roy alty, megarijk en getrouwd met miljardair-rapper Jay-Z. Ze begon op te treden als kind en veranderde in een van de leden van de iconische divagroep Destiny's Child, voordat ze een solocarrière begon die steeds sterker werd.

Een groot deel van haar vroege carrière werd ze geleid, gecoacht en getraind door haar vader Matthew Knowles. Haar moeder Tina Knowles kwam binnen als haar stylist.

Dat kwam ongeveer 10 jaar geleden tot stilstand, te midden van een aantal niet-zo-leuke geruchten over wat Matthew had uitgespookt.

Dus, Bey heeft Matthew gedumpt als haar manager. Maar wat is er tegenwoordig echt aan de hand tussen de twee?

Laten we eens kijken naar Beyoncé en haar relatie met haar vader, Matthew Knowles.

Een kindster

Queen B trad op met de groep die Destiny's Child zou worden toen ze 8 jaar oud was. Vrij vroeg in de geschiedenis van de groep gaf Matthew zijn verkoopbaan op om de groep te beheren. Nee, hij was niet hebzuchtig en nam de helft van het gangbare tarief aan beheerskosten. Hij zag Beyoncé als de ster van de groep. Nou, dat zou hij toch doen?

Matthew "managde" niet zozeer de groep als wel het bevel. Het was zijn weg of de snelweg.

Halverwege 2003 heeft Bey besloten een solocarrière te beginnen en haar eerste album Dangerously in Love uit te brengen.

Het album sluit af met het nummer "Daddy". Het is een beetje huiveringwekkend, maar het is duidelijk hoe de 20-jarige Beyoncé over haar vader denkt. En we citeren: "Ik wil dat mijn ongeboren zoon is zoals mijn vader / Ik wil dat mijn man is zoals mijn vader / Er is niemand anders zoals mijn vader / En ik dank u dat u van mij houdt."

Vijf of zes jaar later begon het zuur te worden. Nadat Matthew werd betrapt op het spelen van een spel en werd genoemd in een vaderschapszaak, vroeg zijn vrouw Tina de echtscheiding aan. Koningin Bey was verscheurd. Tot dan toe was ze een vaderskindje geweest. Nu moest ze afrekenen met haar haarstylist-moeder Tina. Matthews invloed nam af, nam toe en nam toen weer af.

En vergeet niet dat ze in 2008 getrouwd was met rapper Jay-Z. Er wordt gezegd dat de rapper niet de nummer één was op Matthew of Tina Knowles' lijst van topkandidaten voor echtgenoot. Houd van ze of haat ze, Jay-Z en Queen Bey zijn een kracht om rekening mee te houden.

In 2011 vertelde het evenementenbedrijf Live Nation aan Beyoncé dat Matthew mogelijk geld van haar had gestolen. Bey's reactie? Ze blikt papa in en eist een controle van haar rekeningen. Matthew staat in de kou, zowel professioneel als persoonlijk. Kort na zijn splitsing van Bey werd zijn scheiding van Tina afgerond.

Beyoncé gaf een verklaring af die velen in de gegeven omstandigheden als een gracieuze verklaring beschouwden.

Ze zei: "Ik heb alleen op zakelijk vlak afscheid van mijn vader genomen. Hij is mijn vader voor het leven en ik hou zielsveel van mijn vader. Ik ben dankbaar voor alles wat hij me heeft geleerd."

In 2012 beviel Bey van haar eerste, Blue Ivy, en organiseerde ze een "betraande" reünie met haar vader. Toch vertelde Beyoncé aan Oprah dat haar vader in het verleden een beetje aanmatigend kon zijn en beslissingen voor haar nam toen ze volwassen was. Het is duidelijk dat ze werd (en wordt) verscheurd tussen de liefde voor haar vader en haar carrière. Jay-Z had grote invloed om Beyoncé haar eigen weg te laten gaan. En het heeft zijn vruchten afgeworpen.

Matthew in de kou

Toen Matthew in 2013 hertrouwde, raad eens wie er niet kwam opdagen? Ja, Beyoncé kwam niet opdagen. Maar in 2015, toen moeder Tina met acteur Richard Lawson trouwde, stond Bey op de eerste rij.

Matthew, vrijwel buitengesloten in de kou, kreeg zijn eigen rug in 2016 toen hij Bey's carrière besprak nadat hij gedwongen was te vertrekken, en zei dat ze veel fouten had gemaakt, "maar ze heeft ervan geleerd".

En datzelfde jaar, toen Beyoncé haar album Lemonade uitbracht (dat naar verluidt over Jay-Z's ontrouw ging), dachten velen dat ze het ook op haar vader had gemunt. Hij was een echte pro in affaires en uitspelen. Vaderschapstests hebben zelfs bewezen dat hij twee kinderen verwekte terwijl hij getrouwd was met Tina Knowles.

Matthew heeft gezegd: "Ik kan alleen maar speculeren zoals iedereen. En ik denk dat het geniale in dit oeuvre dat Beyoncé heeft gedaan is dat ze ons allemaal laat speculeren en dat ze ons allemaal laat nadenken over haar woorden en de uitbreiding ervan."

En nu?

Nou, het beste dat kan worden gezegd over Beyoncé's relatie met haar vader Matthew is dat het, op een bepaald niveau, vriendelijk is, zij het afstandelijk.

Hij is er voor de grote momenten, zoals de geboorte van haar kinderen, maar komt vrijwel niet voor in het dagelijkse leven van koningin Bey.

Beyoncé is een hechtere band met haar moeder Tina geworden. En laten we eerlijk zijn, Jay-Z is niet de grootste fan van Matthew.

Gevraagd naar zijn relatie met Beyoncé, zei hij: "Het is geen dagelijkse dialoog. Dochters hebben de neiging om altijd meer naar hun moeders te trekken dan naar hun vaders. Ik denk dat het vrij standaard is in het universum, mijn relatie."

Sorry pap, het leven gaat verder zonder jou.

Aanbevolen: