Wat heeft Bonnie Wright gedaan sinds 'Harry Potter'?

Inhoudsopgave:

Wat heeft Bonnie Wright gedaan sinds 'Harry Potter'?
Wat heeft Bonnie Wright gedaan sinds 'Harry Potter'?
Anonim

Achter elke sterke man staat een nog sterkere vrouw, en er zijn veel sterke vrouwen in Harry Potter.

Harry heeft misschien gevochten tegen een basilisk, duizenden dementors, draken en Lord Voldemort, maar we zagen de kracht van Ginny's Reducto-spreuk en haar griezelige vermogen om de aandacht van het Zwerkb alteam te trekken.

Hoewel we nauwelijks veel hebben gezien van de machtige dame die Harry Potter's vrouw wordt, was ze er altijd, net als haar echte tegenhanger, Bonnie Wright. De cast van Harry Potter is allemaal andere dingen gaan doen, maar waar is Wright gebleven? We missen haar.

Blijkbaar heeft ze op dit moment veel op haar bordje.

Ze speelt in een paar indiefilms

Hoewel alle studenten op Hogwarts hun eigen transformaties doormaakten gedurende hun tijd in de films, maakte niemand zo'n grote verandering door als Ginny. Maar de hoofdrol als Ginny sinds ze tien jaar oud was, moet Wright ook hebben veranderd.

Wat doe je nadat je de hoofdrol hebt gespeeld in een van de beroemdste franchises aller tijden, en zeker een van de grootste in de filmgeschiedenis? Emma Watson knipte haar haar, en begon haar Amerikaanse accent te oefenen voor Perks of Being a Wallflower, Daniel Radcliffe speelde in een horrorfilm genaamd The Woman in Black. Matthew Lewis werd hot en Wright ging indiefilms in.

Wright nam twee jaar vrij van acteren nadat Deathly Hallows: Part 2 in première ging in 2011 en studeerde af aan de University of the Arts London met een graad in filmmaken. Ze maakte echter drie films in 2013 om de tijd die ze tijdens haar pauze verloor in te halen.

Haar eerste rollen na het verlaten van de Wizarding World waren Rose in de film The Sea, Georgina in After the Dark, waarin ze samen speelde met Harry Potter alum Freddie Stroma (Cormac McLaggen), en Phoebe in Before I Sleep, waar ze samen speelde met Chevy Chase en Eric Roberts.

Wie wist dat we een film zouden zien met Wright en Chevy Chase van alle mensen? Wright vulde haar tijd tussen de films door haar toneeldebuut te maken in de Londense productie van Peter Ustinovs The Moment of Truth. Ze kreeg lof voor haar optreden.

In 2014 sprak ze het personage van Connie uit in My Dad Is Scrooge en speelde ze in de korte film How (Not) to Rob a Train. Het jaar daarop speelde ze in een andere korte film genaamd Sweat en de film Who Killed Nelson Nutmeg?

Haar laatste film was A Christmas Carol in 2018. Maar ze zal te zien zijn in de films They Who Wander, die nog in postproductie is en zonder releasedatum, en The Highway Is For Gamblers, die ook sterren Nikki Reed en Nick Jonas.

Ze verdwijnt achter de camera

Zoals veel vrouwen in Hollywood op dit moment, is Wright gaan regisseren in plaats van acteren. Er is onlangs een golf van vrouwelijke regisseurs in de industrie geweest, vooral actrices die regisseur zijn geworden, maar Wright is net begonnen in het veld.

Na het behalen van haar diploma filmmaken, richtte ze haar eigen productiebedrijf BonBonLumiere op en ging al snel aan de slag met het maken van haar eerste film.

Ze maakte haar regiedebuut in 2012, met de coming-of-age korte film Separate We Come, Separate We Go, met in de hoofdrol Harry Potter-aluin, David Thewlis. De korte film werd uitgebracht op het filmfestival van Cannes en kreeg positieve recensies.

Ze schreef, produceerde en regisseerde de korte films Know Thyself (2014) en Sextant (2016). In 2017 ging haar driedelige serie Phone Calls in première op het Tribeca Film Festival.

In 2018 produceerde en regisseerde ze haar nieuwste korte film Medusa's Ankles. Blijkbaar vindt ze het leuk om zich te herenigen met haar Harry Potter-collega's omdat ze Jason Isaacs van Lucius Malfidus erin heeft gekregen.

Wright heeft ook muziekvideo's geregisseerd van artiesten als Sophie Lowe, Pete Yorn en Scarlett Johansson.

"Door zulke grote films te maken kreeg ik het verlangen om meer uit het filmmaken te halen, om dieper in het proces te komen", vertelde Wright aan The Guardian over haar overstap naar regisseren."Als je acteert, observeer je zoveel dat er om je heen gebeurt. Ik regisseer acteurs die zelf geregisseerd zijn, en er is een specifiek type taal dat je hebt dat zo uniek is. Als je aan de andere kant ervan hebt gezeten, het is zo'n mooie ervaring."

Oh, en hebben we al gezegd dat ze ook een milieuactiviste is? Net toen we dachten dat ze niet perfecter kon worden, moet ze een activist zijn. Ze is een ambassadeur voor Greenpeace en Lumos (klinkt dat woord bekend?), de internationale niet-gouvernementele liefdadigheidsinstelling die werd opgericht door J. K. Rowling, die hoopt een einde te maken aan de institutionalisering van kinderen wereldwijd.

Het afgelopen jaar nam Wright het audioboek op voor "Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump" uit Rowlings The Tales of Beedle the Bard. De verkoop van het audioboek ging naar Lumos.

Afgezien van dit alles had Wright een korte carrière als model, liep hij op de catwalk tijdens een London Fashion Week-show in 2011 en was hij datzelfde jaar verloofd met Jamie Campbell Bower. In 2012 stopten ze ermee. Ze is ook een samenwerking aangegaan met Fair Harbor, een bedrijf dat zwemkleding maakt van plastic flessen.

Hoewel het soms lijkt alsof Wright van de aardbodem is gevallen, betekent dat niet dat ze niet succesvol is geweest. Ze is een vrouw met veel talenten, die de wereld redt met haar films en activisme, en we weten dat Ginny trots op haar zou zijn.

Aanbevolen: