Sean William Scott maakte alleen 4-cijfers voor 'American Pie

Inhoudsopgave:

Sean William Scott maakte alleen 4-cijfers voor 'American Pie
Sean William Scott maakte alleen 4-cijfers voor 'American Pie
Anonim

Tienerkomedies zijn al tientallen jaren een hoofdbestanddeel van de filmindustrie, en hoewel velen stilletjes kunnen komen en gaan, kunnen sommige wat lawaai maken en jarenlang door fans worden onthouden. John Hughes was de spil van het genre in de jaren 80 en maakte plaats voor geweldige films zoals The Breakfast Club.

Hoewel het moeilijk is om de landing in tienerkomedies vast te houden, heeft American Pie dit in de jaren 90 op spectaculaire wijze voor elkaar gekregen. Sean William Scott bleek een komisch meesterbrein te zijn toen hij Steve Stifler speelde in de franchise, en hoewel zijn optreden van onschatbare waarde was, kreeg de acteur heel weinig betaald voor zijn tijd in de eerste film.

Laten we eens kijken naar Sean William Scott als Steve Stifler en zien hoeveel hij werd betaald voor American Pie.

Sean William Scott acteert al sinds de jaren 90

Tijdens het einde van de jaren 90 en 2000 was Sean William Scott praktisch overal, en de getalenteerde komische acteur schoot zijn weg naar de top van Hollywood en maakte een aantal films waar mensen nog steeds graag naar kijken. Hoewel het geen acteerkrachtpatser was, om zo te zeggen, werd Williams perfect gecast in een aantal rollen.

American Pie was zeker zijn doorbraakfilm, en hij deed het behoorlijk goed voor zichzelf in die franchise. Een blik op zijn acteercredits zal echter een aantal succesvolle films onthullen waaraan Williams heeft deelgenomen.

Enkele van Williams' meest opvallende credits zijn Final Destination, Old School, Road Trip, Dude, Where's My Car?, Old School, The Dukes of Hazard en verschillende Ice Age-films. Dit dekt niet eens alle films waarin hij verscheen, en laat zien hoe goed de acteur was in zijn beste jaren in entertainment.

Hoe geweldig het ook is dat Sean William Scott zoveel succes vond in Hollywood met een verscheidenheid aan projecten, het is onmogelijk om over zijn carrière te praten zonder in American Pie te duiken.

'American Pie' veranderde hem in een ster

In 1999 kwam een kleine film genaamd American Pie in de bioscoop, en deze ranzige komedie was de juiste film op het juiste moment voor het publiek. Het had geen problemen met het opvoeren van dingen tot 11 met enkele van zijn meest beruchte momenten, en dit hielp het een hoop positieve mond-tot-mondreclame te ontvangen.

Met Jason Biggs en een getalenteerde cast van opkomende artiesten, werd American Pie gemaakt met een klein budget door de studio, en toch was het in staat om meer dan $ 200 miljoen te verdienen aan de kassa. Het was een enorme hit bij fans, en zo werd een gloednieuwe franchise geboren.

Sean William Scott speelde Steve Stifler in de film, en om te zeggen dat hij de show stal, zou een enorm understatement zijn. Af en toe wordt een personage aantoonbaar populairder dan de film waarin ze te zien waren, en tot op de dag van vandaag kent vrijwel iedereen de naam Stifler. Williams was briljant als het personage, en hij eindigde hem opnieuw in meerdere franchise-afleveringen.

Het succes van American Pie uit 1999 veranderde alles voor Sean William Scott, maar het moet worden opgemerkt dat de acteur vrijwel niets verdiende voor de film die hem tot een ster maakte.

Hij verdiende maar $8.000 voor de eerste 'American Pie'

Dus, hoeveel verdiende Sean William Scott om Steve Stifler voor het eerst op het grote scherm te spelen? Ondanks dat hij de show stal, verdiende de acteur slechts $ 8.000 voor zijn doorbraakrol, wat vrij laag is.

Voorafgaand aan de rol van Stifler was Sean William Scott een totaal onbekende, en de eerste American Pie-film had een bescheiden budget. Dit was natuurlijk te wijten aan het ordinaire karakter van de film, waardoor het een beetje een risico was aan de kassa. De film werd een enorme hit, die vervolgens de deur opende voor hogere salarissen en meer kansen voor de grootste sterren van de film.

Naarmate de tijd verstreek, verdiende Sean William Scott aanzienlijk meer geld, zelfs in de American Pie-franchise. Volgens Celebrity Net Worth verdiende hij maar liefst $ 5 miljoen voor American Wedding, en dit omvatte niet eens zijn deel van de winst van de film, die hij in zijn contract onderhandelde.

Voor de acteur is het zeker minder geworden in termen van mainstream-populariteit, maar de plaats van de man in de filmgeschiedenis kan nooit in twijfel worden getrokken. Steve Stifler is zo iconisch als maar kan, en hoewel hij aanvankelijk niet veel verdiende, verdiende Williams dankzij zijn doorbraakrol miljoenen.

Aanbevolen: