De echte reden waarom Britney Spears er zo anders uitzag in de jaren '90

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Britney Spears er zo anders uitzag in de jaren '90
De echte reden waarom Britney Spears er zo anders uitzag in de jaren '90
Anonim

Britney Spears beleefde de meest publieke ondergang van welke ster dan ook in de geschiedenis. Aan de positieve kant van roem, denken sommige mensen misschien dat Britney alles had: meer dan honderd miljoen verkochte platen wereldwijd, de best verkopende vrouwelijke artiest in de Verenigde Staten in de jaren 2000, en de vijfde meest succesvolle overall. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de donkere kant van de roem voor Britney. Met de recente documentaire Framing Britney Spears waarin iedereen de opkomst en ondergang van deze popprinses opnieuw bekijkt, is het eigenlijk een van de gekste Hollywood-verhalen aller tijden.

Al bijna een decennium lang haalde alles wat Britney Spears deed het nieuws. Als ze gas pompte of zout morste, zou het de roddelbladen raken en de paparazzi achtervolgden haar meedogenloos. Na 13 jaar en één wereldwijde social media-beweging kan Britney echter eindelijk haar leven leiden. In 2021 stemde haar vader, Jamie Spears, ermee in om af te treden als de enige conservator van haar carrière, landgoed en financiën. Nu ze vrij is, willen fans terugdenken aan haar gouden tijdperk. Hier is alles over Britney uit de jaren 90.

Britney uit de jaren 90 beïnvloedde de mode van vandaag

Het is 23 jaar geleden dat Baby One More Time de ether regeerde, en Britney, haar vlechten en onopvallende schoolmeisjescharme dansten hun weg naar de harten van mensen. Zelfs tot nu toe zijn veel mensen nog steeds geïnspireerd door de stijl van de kunstenaar. Het is geen verrassing dat de modekeuzes van Spears een leven van hoge hoogtepunten, lage dieptepunten en een duizelingwekkende reeks haarextensies weerspiegelen als de meest typisch Amerikaanse popsterren.

Hoewel Spears beroemd werd vanwege haar zang, raakten haar fans en critici al snel geïnteresseerd in elk aspect van haar leven, met de nadruk op haar mode. De modekeuzes van het popicoon waren opmerkelijk omdat ze vaak kleding koos die destijds als suggestief werd beschouwd. Spears werd tijdens haar vroege carrière vaak gefotografeerd met crop tops, strakke jurken en doorschijnende stukken. Aan de andere kant was ze niet bang om met haar mode te experimenteren.

Spears stond ook bekend om haar gebruik van cargobroeken en denim, evenals accessoires zoals bucket hats. Maar het waren de gedurfde outfits die ze droeg in de optredens en muziekvideo's die mensen zich herinnerden, en op de covers van tijdschriften stonden vaak de nieuwste looks van Spear in de late jaren '90 en vroege jaren '00.

Britney Spears creëerde de meeste schoonheidstrends uit de jaren 90

De zangeres was niet de enige ster die gewaagde looks populair maakte die op de huid pronkten. Vóór Spears droegen leden van Destiny's Child, TLC en The Spice Girls crop-tops en pure outfits, en Mariah Carey was geen onbekende in het overtreden van moderegels. Verschillende leeftijdsgenoten van de Princess of Pop, waaronder Christina Aguilera en Jessica Simpson, waren ook op dezelfde manier gekleed. Maar de combinatie van Spears' jeugd en haar enorme sterrendom maakte haar een bliksemafleider voor aandacht, waardoor ze een mode-icoon werd voordat ze 18 werd.

Britney's Oeps!… I Did It Again bereikte de top van de hitlijsten. Veel mensen begonnen de witte eyeliner van CoverGirl te gebruiken op de dag nadat haar videoclip was uitgebracht. Haar wit omlijnde ogen waren getint met maagdenpalmblauw, maar het algehele effect was krijtachtig, helder en fantastisch.

Ze droeg ook verschillende hoeden op het hoogtepunt van haar jonge carrière. Spears was een popster, actrice en de helft van het powerkoppel: Britney & Justin. De zangeres stond bekend om het dragen van fedora's, cowboyhoeden en zelfs een paar leren motordeksels in haar video's en op de rode loper. Vooral mensen waren dol op de doorzichtige plastic cowboyhoed omdat het schandalig was, en ze waren zich er volledig van bewust.

Fans houden van Britney Spears' 90s-Girl Days

Spears domineerde meteen de vlechtscène in de video voor Baby One More Time. En dit waren geen gemiddelde staartjes: ze waren hoog, gevlochten en bedekt met twee pluizige roze scrunchies. Dit waren de paus van vlechten. Ze hielden de aandacht van de mensen vast en alle fans van Britney keken naar hen op en probeerden hun boodschap waar te maken. Spears zette de trend voort door vlechten te dragen in elke andere videoscène. Geen van hen kon echter concurreren met de roze pluizige staartjes.

Hoewel jeans met een lage taille tegenwoordig niet de populaire kledingkeuze is voor de meeste mensen, bereikten ze het hoogtepunt van de modetrend in de jaren 2000, geïnspireerd door Britney Spears. De low-rise jeans is het grootste beeld van Britney's tot die tijd. Deze mode begon populair te worden, maar werd krachtiger in 2000 nadat haar tweede album Oops!… I Did It Again werd uitgebracht. De originele laagbouwjeans van haar stijl was echter een innovatie die in 1960 werd afgeleid van hippiejeans.

Aan de andere kant werd het middenrif van de zangeres gecompleteerd door haar eindeloze verzameling navelringen. Ze leek voor elke outfit een ring met juwelen te hebben. Deze accessoiretrend was razend populair bij de fans van Spears. Als bewijs hiervan is haar blootgestelde buik een eigen leven gaan leiden gedurende Britney's carrière, dus het was alleen maar logisch om het te versieren. Britney zag er in de jaren '90 zo anders uit vanwege haar gedurfde en modieuze stijl. Tegenwoordig wordt ze nog steeds beschouwd als een van de grootste popiconen.

Aanbevolen: