Als je van de Harry Potter-films houdt, zul je deze tv-programma's geweldig vinden

Inhoudsopgave:

Als je van de Harry Potter-films houdt, zul je deze tv-programma's geweldig vinden
Als je van de Harry Potter-films houdt, zul je deze tv-programma's geweldig vinden
Anonim

J. K. Rowling's Harry Potter-franchise is erin geslaagd een verrassend lange levensduur te behouden. De serie bevatte enkele van de meest populaire boeken aller tijden toen ze werden uitgebracht en toen de inhoud overging op speelfilms, was het publiek erg aan boord voor de rit. Zelfs nu heeft Rowling nieuwe hoofdstukken voor de Harry Potter-saga gecreëerd door middel van theatrale producties en spin-off-series die de magie levend houden.

De magische wereld heeft zelfs een eigen themapark, wat een uiterst zeldzame eer is die alleen is weggelegd voor de meest populaire en altijd groene franchises. Hoewel de wereld van Harry Potter nog steeds voortleeft en er meer Fantastic Beast-films op komst zijn, kan het publiek nog steeds hongerig zijn naar meer inhoud die dezelfde charme en energie oproept als de serie van Rowling.

15 De tovenaars roepen opwinding op

Afbeelding
Afbeelding

The Magicians is veranderd in een van SyFy's meest populaire programma's die erin is geslaagd door te zetten terwijl veel andere shows op het netwerk zijn gevallen. The Magicians bevat dat klassieke verhaal waarin een stel mensen die geobsedeerd zijn door magie leren dat het echt is en naarmate ze ouder worden, worden ze opgenomen in een geheime organisatie die gespecialiseerd is in dit gebied. The Magicians heeft niet alleen een verfrissende draai aan het onderwerp magie, maar heeft ook een geweldig, reflexief gevoel voor humor.

14 Charmed combineert hekserij met girlpower

Afbeelding
Afbeelding

Charmed vindt zijn verhalende drive door te kijken naar hoe een aantal meisjes omgaan met hun nieuwe magische krachten. Het kan een beetje te ver in het melodrama duiken of te gek worden voor zijn eigen bestwil, maar het heeft nog steeds een interessant gebruik van magie. Of het nu de originele serie is of de reboot die zich in CW bevond, beide versies van Charmed combineren op gepaste wijze magie met coming of age-verhalen, aangezien deze groep vrouwelijke heksen hun spirituele kanten omarmen.

13 Een reeks ongelukkige gebeurtenissen draagt een Harry Vibe

Afbeelding
Afbeelding

De door Jim Carrey geleide speelfilm trok veel aandacht voor de Series of Unfortunate Events-serie, maar het is de Netflix-serie met Neil Patrick Harris in de rol van graaf Olaf die de excentrieke gekheid en sombere aard van de boeken waarop ze zijn gebaseerd. Hier bevinden een stel schijnbaar weeskinderen zich in een onmogelijke situatie terwijl hun leven opengaat voor ongelooflijke dingen. Het geeft dezelfde naïeve oprechtheid weer van de eerdere Harry Potter-films.

12 Legacies biedt een bovennatuurlijke school die niet zomaar een Hogwarts Knock-Off is

Afbeelding
Afbeelding

Legacies is een spin-off van zowel The Vampire Diaries als zijn spin-off, The Originals, maar het is dit project binnen het universum van de franchise dat de grootste gelijkenis vertoont met Harry Potter. Legacies kijkt naar een aantal tieners die zich inschrijven voor een school voor bovennatuurlijk begaafde individuen, terwijl ze hun heksachtige vaardigheden verfijnen in een omgeving die lijkt op Zweinstein.

11 Wizards Of Waverly Place primeert een jonge generatie voor magie

Afbeelding
Afbeelding

Wizards of Waverly Place trekt zeker een jonger publiek aan en het is bedoeld om voor kinderen te programmeren, maar er is een kans dat het er nog steeds in slaagt om die Harry Potter-jeuk te krabben. De show combineert kinderen met magie en ze moeten deze twee kanten van hun leven op dezelfde manier in evenwicht houden als Harry in zijn vroegere jaren. Het is geen uitdaging, maar het is nog steeds een leuke inhoud over heksen en tovenaars.

10 De huiveringwekkende avonturen van Sabrina geven een duistere draai aan de zwarte kunst

Afbeelding
Afbeelding

Om eerlijk te zijn, beide televisie-aanpassingen van Sabrina the Teenage Witch zouden Harry Potter-fans aanspreken, maar de huidige versie op Netflix speelt meer in op de volwassen gevoeligheden van de laatste paar inzendingen in de Harry Potter-films. Chilling Adventures of Sabrina doet uitzonderlijk werk bij het onderzoeken van de psychologische schade van een half mens, half heks hybride terwijl ze verscheurd worden tussen de twee werelden waartoe ze behoren. Sabrina gaat ook op weg naar een bestemming waar ze al dan niet klaar voor is, net als Harry.

9 Being Human heeft een hele cast van bovennatuurlijke wezens

Afbeelding
Afbeelding

Being Human heeft zo'n ongegeneerd leuk idee dat het een beetje verrassend is dat iemand er niet eerder van profiteerde. De Britse serie combineert een weerwolf, geest en vampier die allemaal samenleven. De show stelt zich open voor veel meer bovennatuurlijke entiteiten en het vangt diezelfde leuke energie van adolescenten die niet precies weten hoe ze met hun ongelooflijke krachten moeten omgaan. Zorg er wel voor dat het de originele Britse versie is die wordt bekeken en niet de kortstondige Amerikaanse remake.

8 Marvel's Runaways laat tieners volwassen worden met nieuwe krachten

Afbeelding
Afbeelding

De eerste golf van Marvel-gerelateerde tv-programma's is grotendeels tot een einde gekomen, maar Marvel's Runaways op Hulu had een goede run van drie seizoenen en kon min of meer op hun eigen voorwaarden uitgaan. Er is een absoluut overschot aan superheldenverhalen geweest, maar Runaways bekijkt het vanuit een veel jonger perspectief en richt zich op een tienerdemografie op een manier die heel anders aanvoelt.

7 Roswell verruilt heksen voor buitenaardse wezens, maar raakt gemeenschappelijke thema's

Afbeelding
Afbeelding

De WB was in de jaren '90 een bastion voor genreprogrammering en hoewel buitenaardse wezens een onderwerp zijn dat meer is gereserveerd voor het horrorgenre, koppelde Roswell buitenaardse wezens aan sexy tieners en veranderde het in een verhaal van letterlijk door sterren gekruiste geliefden. Roswell, evenals zijn moderne reboot, Roswell, New Mexico, dompelen in dezelfde toon als Harry Potter, zelfs als ze uiteindelijk heel anders zijn.

6 Once Upon A Time brengt de wereld van het verhalenboek tot leven met magie en meer

Afbeelding
Afbeelding

Sprookjes en Disney-voer zijn zo populair geworden dat het slechts een kwestie van tijd was voordat iemand een live-action verbonden universum probeerde dat alle oude sprookjes bij elkaar gooide. ABC's Once Upon A Time creëerde echt een indrukwekkende wereld met inventieve spins op oude ideeën. Het toepassingsgebied ervan werd veel breder dan heksen, tovenaars en magie, maar ze stonden nog steeds op het menu.

5 Bovennatuurlijk laat broers jagen op dingen die 's nachts tegen de vlakte gaan

Afbeelding
Afbeelding

Supernatural is eigenlijk het laatste overblijfsel van de WB. Het is een serie die er op de een of andere manier in is geslaagd om vijftien seizoenen mee te gaan en veel verder gaat dan het oorspronkelijke plan. De uitgebreide verhalen van de Winchester Brothers zijn op dit punt letterlijk naar de hel en terug gegaan, maar het maakt nog steeds gebruik van dezelfde magische energie waar het bij Harry Potter om ging.

4 Buffy The Vampire Slayer combineert adolescentie en onderwijs met het paranormale

Afbeelding
Afbeelding

Buffy the Vampire Slayer is vaak beschreven als het prototypische stukje genreprogrammering dat andere genreseries mogelijk heeft gemaakt en liet zien dat geserialiseerde verhalen een publiek hadden. Buffy is een van de beste voorbeelden van coming of age-verhalen en Buffy maakt een enorme groei door. De serie pakt tonnen bovennatuurlijk materiaal aan, maar heksen en magie zijn nog steeds een stevig onderdeel van de show.

3 Smallville vervangt spreuken door superkrachten

Afbeelding
Afbeelding

Voordat er een Marvel Cinematic Universe of zelfs een CW-netwerk was met zijn eigen verbonden wereld van superheldenshows, was er Smallville van de WB die hielp de mal voor het genre te bepalen. Smallville gaf zich op een aantal zeer bevredigende manieren over aan stripverhalen, maar omarmde ook de beste en slechtste neigingen van tienerdrama's. Magie verscheen uiteindelijk in de show, maar Clark die worstelt met zijn superkrachten is niet zo verschillend van Harry's vroege worsteling met magie.

2 Grimm laat allerlei soorten magie, boze demonen los

Afbeelding
Afbeelding

Grimm is een gelikte genremix van politieprocedures en fantasyseries. De show draait om een selecte groep rechercheurs die de stad moeten beschermen tegen magische demonen die bekend staan als Wesen. Er zijn veel kwaadaardige monsters in deze show die het gevoel hebben dat ze thuishoren in het universum van Harry Potter, zelfs als ze een veel grimmiger verhaal hebben.

1 Hemlock Grove heeft een spookachtige wereld vol monsters in overvloed

Afbeelding
Afbeelding

Hemlock Grove is een andere serie die kijkt naar een speciale, afgelegen gemeenschap van de wereld die een hotspot blijkt te zijn voor bovennatuurlijke en demonische activiteiten. Als gevolg hiervan zwerven een aantal gevaarlijke wezens door Hemlock Grove terwijl de bewoners proberen te overleven en hun eigen geheimen verborgen te houden voor de andere leden van de mysterieuze gemeenschap.

Aanbevolen: