Friends: 10 beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Friends: 10 beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb
Friends: 10 beste afleveringen van seizoen 1, volgens IMDb
Anonim

Als er een tv-programma is dat de jaren '90 definieerde, dan is dat zeker Friends. Deze sitcom werd tien jaar lang uitgezonden en de impact ervan in de populaire cultuur was enorm. Op een gegeven moment begonnen vrouwen de verschillende kapsels van Jennifer Aniston te kopiëren. Fans volgden de levens van Monica, Rachel, Phoebe, Joey, Chandler en Ross gedurende de tien seizoenen en zagen ze groeien als mensen, verliefd worden en hun ware passies vinden.

Zelfs vandaag de dag trekt Friends nog steeds nieuwe fans aan met hun herkenbare maar komische verhaallijnen. Dit artikel gaat over het seizoen waarmee het allemaal begon en enkele van de beste afleveringen volgens IMDb.

10 Degene met de Ick-factor - 8.3/10

Vrienden, degene met de ick-factor
Vrienden, degene met de ick-factor

Het zegt veel over de show dat de laatste aflevering in de top tien een beoordeling van 8, 3 kreeg. Tijdens deze komt Monica erachter dat de man met wie ze aan het daten was, had gelogen over zijn leeftijd. Dat zou niet zo'n probleem voor haar zijn geweest als het niet was omdat hij op de middelbare school bleek te zitten. Terwijl ze een manier probeert te vinden om hem gemakkelijk in de steek te laten, heeft Chandler zijn eigen probleem op te lossen. Hij ontdekt dat, sinds hij gepromoveerd is, iedereen in zijn kantoor een hekel aan hem heeft en probeert een manier te vinden om hun vriendschap terug te verdienen.

9 The One With The Candy Hearts - 8.3/10

Vrienden, degene met de snoepharten
Vrienden, degene met de snoepharten

Deze aflevering vertelt het verhaal van een ingewikkelde Valentijnsdag. De drie meisjes zijn vrijgezel na een reeks slechte ervaringen met mannen en besluiten dat ze, in plaats van op dates te gaan, een meidenavond gaan doorbrengen. De zaken nemen echter een vreemde wending wanneer Phoebe voorstelt een zuivering te doen door de bezittingen van hun exen te verbranden en het loopt uit de hand. In de tussentijd gaat Ross op een date en heeft de pech zijn ex-vrouw Carol tegen te komen… met haar nieuwe vriendin, Susan. Joey en Chandler zijn de enigen die een goede nacht hebben, want Joey gaat uit met een geweldige meid en Chandler komt een oude minnaar tegen.

8 Degene waar Monica een kamergenoot krijgt - 8.3/10

Vrienden, degene waar Monica een kamergenoot krijgt
Vrienden, degene waar Monica een kamergenoot krijgt

Deze aflevering was de allereerste van de serie, en voor een première is de score indrukwekkend. Het publiek maakt kennis met de zes hoofdpersonen wanneer Rachel in een kletsnatte trouwjurk de beroemde coffeeshop Central Perk binnenstapt. Ze legt uit hoe ze haar verloofde bij het altaar heeft achtergelaten en een onderkomen nodig heeft, en ze wordt Monica's kamergenote.

Rachelen in de stad wekt oude gevoelens op bij Ross, die verliefd op haar was op de middelbare school, en ha alt zijn gedachten uit zijn scheiding en het feit dat zijn ex-vrouw hem verliet voor een andere vrouw.

7 The One With Two Parts: Part 2 - 8.5/10

Friends - The One With Two Parts, Part 2
Friends - The One With Two Parts, Part 2

Dit is het vervolg op een eerdere aflevering waarin Joey verliefd wordt op Phoebe's tweelingbroer, Ursula, met wie Phoebe helemaal niet kan opschieten, en het zorgt voor spanning in hun vriendschap. Phoebe heeft het gevoel dat ze Joey aan het verliezen is nu hij prioriteit begint te geven aan zijn relatie met Ursula.

Monica en Rachel krijgen met hun eigen problemen te maken wanneer Rachel haar enkel breekt en de identiteit van haar vriend aanneemt om een verzekering af te sluiten. Monica is te nerveus om betrapt te worden, en nog meer wanneer Rachel dubbele dates regelt met twee van de dokters die haar hebben geholpen.

6 Degene met het Oost-Duitse wasmiddel - 8.5/10

Vrienden, degene met het Oost-Duitse wasmiddel
Vrienden, degene met het Oost-Duitse wasmiddel

In deze aflevering wordt Ross' verliefdheid op Rachel intenser. Hij wil wanhopig tijd met haar doorbrengen, dus stelt hij voor om samen de was te gaan doen. Als ze daar eenmaal zijn, ontdekt hij dat ze nog nooit eerder de was heeft gedaan, en ze hebben een geweldige tijd terwijl hij haar lesgeeft.

De rest van de vrienden zijn druk bezig met het oplossen van het liefdesleven van Chandler en Joey, terwijl Phoebe Chandler helpt het uit te maken met Janice, en Monica zich voordoet als Joey's vriendin om op een dubbele date te gaan en een stel uit elkaar te halen.

5 Degene met de geboorte - 8.7/10

Vrienden, degene met de geboorte
Vrienden, degene met de geboorte

Als deze aflevering begint, is Ross op weg naar het ziekenhuis om de geboorte van zijn kind te zien. Het is echter niet gemakkelijk als hij daar eenmaal is. Hij en Susan, de partner van zijn ex-vrouw Carol, worden competitief en Carol gooit ze uiteindelijk allebei de verloskamer uit. Gelukkig halen ze op tijd in voor de geboorte van de babyjongen.

Joey, die met Ross naar het ziekenhuis ging, helpt uiteindelijk een alleenstaande moeder tijdens de bevalling. Dit is een van de eerste keren in de show dat kijkers een meer volwassen kant van hem kunnen waarderen.

4 The One With The Boobies - 8.7/10

Vrienden, The One With The Boobies
Vrienden, The One With The Boobies

Er gebeuren veel gekke dingen in deze aflevering. Om te beginnen loopt Chandler het appartement binnen zonder te kloppen (zoals altijd) en ziet per ongeluk Rachels borsten. Tijdens de rest van de aflevering probeert Rachel wraak te nemen.

Ondertussen komt Joey erachter dat zijn vader zijn moeder bedriegt en raakt hij erg van streek, maar dan vertelt zijn moeder hem dat ze het al wist. De ouders komen tot een regeling die Joey niet overtuigt, maar hij concludeert dat hij ze hun eigen beslissingen moet laten nemen.

3 Degene met alle poker - 8.8/10

Vrienden, degene met alle poker
Vrienden, degene met alle poker

Rachel is het zat om serveerster te zijn en ze interviewt voor een baan in de mode. Terwijl ze de vele fasen van het selectieproces doorloopt, leren de jongens de meisjes hoe ze poker moeten spelen en beginnen ze elke avond te spelen. In het begin kunnen de drie meisjes niet spelen, maar dan wordt Rachel verrassend goed en voelt Ross zich bedreigd, vooral omdat hij verliefd op haar is. Later, wanneer Rachel een telefoontje krijgt dat ze de baan niet heeft gekregen, voelt Ross zich slecht over hoe hij haar heeft behandeld en besluit haar te laten winnen.

2 Degene waar Rachel erachter komt - 8.9/10

Vrienden, degene waar Rachel erachter komt
Vrienden, degene waar Rachel erachter komt

Rachel is jarig en Ross heeft een heel romantisch en attent cadeau voor haar gekocht, maar op het laatste moment komt er een zakenreis naar China. Tijdens het feest maakt Rachel haar cadeau open en ze is sprakeloos over hoe mooi het is. Dat is wanneer Chandler per ongeluk Ross' gevoelens voor haar onthult, wat haar nog meer schokt. Rachel neemt de tijd om na te denken over wat ze met die informatie moet doen, en besluit uiteindelijk dat ze Ross een kans wil geven en rent naar het vliegveld om hem op te halen.

1 Degene met de black-out - 9/10

Vrienden, degene met de black-out
Vrienden, degene met de black-out

Tijdens een black-out overtuigt Joey Ross om Rachel te vertellen hoe hij zich voelt. Helaas blijven dingen in de weg zitten en tegen de tijd dat hij de moed verzameld heeft om met haar te praten, doet een knappe buurvrouw eerst zijn zet en breekt zijn hart.

De enige vriend die op dat moment niet in het appartement is, is Chandler, die de tijd van zijn leven heeft en vastzit in een geldautomaat met een van zijn favoriete modellen. Hij durft niet met hem te flirten, maar uiteindelijk hebben ze een leuke, gezellige avond.

Aanbevolen: