Friends: de 10 beste afleveringen van seizoen 3, volgens IMDb

Inhoudsopgave:

Friends: de 10 beste afleveringen van seizoen 3, volgens IMDb
Friends: de 10 beste afleveringen van seizoen 3, volgens IMDb
Anonim

Seizoen 3 is een van de belangrijkste seizoenen van Friends en waarschijnlijk ook een van de meest succesvolle. Tijdens het seizoen krijgen kijkers enkele van de meest emotionele momenten van de show te zien, enkele van de grootste vriendschappen en misschien wel het grootste keerpunt tot nu toe: het uiteenvallen van Ross en Rachel en de nasleep ervan.

Ze krijgen ook flashbacks te zien van voordat de groep werd gevormd, wat hun eerste meningen over elkaar waren en enkele van de nieuwe liefdesbelangen die de personages hebben. Dit zijn de tien beste afleveringen van dit geweldige seizoen.

10 Degene met de hypnosetape - 8.4/10

Vrienden, degene met de hypnosetape
Vrienden, degene met de hypnosetape

Monica stemt er eindelijk mee in om uit te gaan met een man genaamd Pete die ze de hele tijd op het werk ziet, die een enorme oogje op haar heeft. Voor de date ontdekt ze dat Pete eigenlijk miljonair is. Chandler van zijn kant worstelt om te stoppen met roken, dus Rachel geeft haar een hypnosetape die een vriend van haar gebruikte om de gewoonte te laten varen. Het probleem is dat, hoewel het Chandler helpt om sigaretten te vergeten, er bijwerkingen zijn aan de hypnose die ervoor zorgden dat hij zich op een vrouwelijke manier gedroeg, waardoor zijn vrienden in de war raakten.

9 Degene met het gigantische prikapparaat - 8.4/10

Vrienden, degene met het gigantische prikapparaat
Vrienden, degene met het gigantische prikapparaat

Het hoofdstuk begint met Phoebe die kiespijn heeft, maar niet naar de tandarts wil omdat ze er vast van overtuigd is dat er iemand zal sterven als ze dat wel doet. Haar vrienden overtuigen haar er eindelijk van dat het een irrationele gedachte is, en ze stemt met tegenzin in om te gaan. Ondertussen vertelt Joey aan Chandler dat zijn vriendin Janice hem bedriegt met haar ex-man en vader van haar kind. Hij is er kapot van, maar besluit uiteindelijk met haar te breken, zodat ze haar huwelijk een kans kan geven.

8 Degene waar Ross en Rachel een pauze nemen - 8.5/10

Vrienden, degene waar Ross en Rachel een pauze nemen
Vrienden, degene waar Ross en Rachel een pauze nemen

Een van de meest hartverscheurende afleveringen van de serie. Tijdens hun jubileum moet Rachel tot laat werken en Ross raakt erg van streek. Hij probeert haar te verrassen met een picknick op haar kantoor, maar hij maakt het alleen maar erger door haar te storen, en ze vertelt hem dat ze een pauze wil nemen van de relatie, hoewel ze het niet meent.

Haar vriend Mark bezoekt haar om haar te troosten, maar wanneer Ross erachter komt, wordt hij woedend, omdat hij denkt dat er iets tussen hen aan de hand is. Hij slaapt uiteindelijk met een andere vrouw en heeft er meteen spijt van.

7 Degene waar Chandler zich niet kan herinneren welke zus - 8.6/10

Vrienden, degene waar Chandler zich niet kan herinneren welke zus
Vrienden, degene waar Chandler zich niet kan herinneren welke zus

Rachel voelt zich ellendig in haar werk. Ze wil meer leren over mode, maar in plaats daarvan moet ze koffie zetten voor haar baas en ondergeschikte taken doen. Een man hoort haar klachten en vertelt haar dat hij bij Bloomingdales werkt en haar misschien een betere baan kan bezorgen. Dolblij vertelt ze Ross erover op Joey's verjaardagsfeestje, maar hij wantrouwt de man en denkt dat hij verliefd is op Rachel. Ondertussen maakt Chandler tijdens het feest een enorme fout. Nog steeds diepbedroefd door Janice, speelt hij wat met een van Joey's zussen, maar hij kan zich de volgende dag niet herinneren welke.

6 Degene met het kuiken en de eend - 8.7/10

Vrienden, die met het kuiken en de eend
Vrienden, die met het kuiken en de eend

Monica's baan vereist nu dat ze eten op schaatsen serveert, en daar is ze erg slecht in. Zo erg dat ze Rachel tegen het lijf loopt en haar ribben breekt. Daarom is ze dolblij als Pete, de miljonair die ze heeft afgewezen, haar een baan als chef-kok in zijn nieuwe restaurant aanbiedt. Het enige dat haar ervan weerhoudt de baan aan te nemen, is het feit dat ze denkt dat Pete nog steeds gevoelens voor haar heeft.

Rachel, die het nog steeds erg druk heeft met haar werk, wordt afgeremd door haar gebroken ribben. Ross ziet dat ze pijn heeft en overtuigt haar om haar naar het ziekenhuis te laten brengen. Pas als ze terug zijn, komt ze erachter dat hij een tv-optreden voor haar heeft opgegeven.

5 The One At The Beach - 8.8/10

Vrienden, The One At The Beach
Vrienden, The One At The Beach

Phoebe vindt een oude vriend van haar ouders en besluit haar te gaan ontmoeten, dus reist de hele bende met haar mee naar het strand. Rachel is blij dat Bonnie, de nieuwe vriendin van Ross, niet kan gaan, en ze lijken dichterbij te komen terwijl ze daar zijn.

Helaas voegt ze zich op het laatste moment bij hen en bekent ze aan Ross dat ze nog steeds verliefd op haar is. Ross is in de war en probeert een beslissing te nemen tussen hen twee, terwijl Phoebe erop staat meer over haar ouders te weten te komen via hun oude vriend, hoewel ze het niet gemakkelijk maakt.

4 Degene met de voetbal - 9/10

Vrienden, degene met de voetbal
Vrienden, degene met de voetbal

Tijdens Thanksgiving duikt een oude rivaliteit tussen broers en zussen weer op wanneer de bende een voetbalwedstrijd voorstelt om Chandler, die nog steeds aan het bijkomen is van zijn breuk, op te vrolijken. Monica en Ross vertellen over een oude familietraditie, The Geller Cup, en besluiten deze nog een keer terug te brengen. Terwijl ze aan het spelen zijn, ontstaat er een nieuwe competitie wanneer Chandler en Joey een mooie Nederlandse vrouw ontmoeten die ze allebei leuk vinden. Joey beledigt Chandler door te zeggen dat hij hem met haar zal daten omdat zijn vriend anders geen schijn van kans zou maken. De twee raken zo verwikkeld in hun gevecht dat de vrouw hen allebei afwijst.

3 Degene waar niemand klaar voor is - 9/10

Vrienden, degene waar niemand klaar voor is
Vrienden, degene waar niemand klaar voor is

Ross heeft een zeer belangrijke gebeurtenis in het museum waar hij werkt, maar niemand behalve Phoebe neemt het serieus. Monica is nog steeds geobsedeerd door haar ex-vriend Richard wanneer ze een oud bericht van hem hoort en uiteindelijk alles in het werk stelt om erachter te komen of hij met een nieuw iemand uitgaat. Chandler en Joey hebben een kleine ruzie over wie op een stoel mag zitten, maar het escaleert snel en ze stelen elkaars kleren. Rachel, die echt wil gaan, kan niet beslissen over haar outfit, maar als Ross naar haar snauwt, besluit ze dat ze helemaal niet gaat.

2 Degene met de flashback - 9.1/10

Vrienden, degene met de flashback
Vrienden, degene met de flashback

Als Janice een ongemakkelijke vraag stelt, halen de vrienden herinneringen op aan de tijd dat ze bijna samen naar bed gingen en worden de meest ongewone combinaties getoond. Blijkbaar, toen Carol het voor het eerst uitmaakte met Ross, maakte hij bijna contact met Phoebe, die hem probeerde te troosten. Kijkers krijgen ook te zien wanneer de rest van de vrienden Joey voor het eerst ontmoeten, en hoe hij en Monica verliefd op elkaar waren toen hij voor het eerst bij hem kwam wonen. Hij begrijpt Monica's bedoelingen echter verkeerd en wordt uiteindelijk vernederd. Ten slotte komt Chandler per ongeluk Rachel tegen, die nog steeds verloofd is met Barry, en ze fantaseert erover om bij hem te zijn.

1 The One With The Morning After - 9.1/10

Vrienden, The One With The Morning After
Vrienden, The One With The Morning After

Na Rachel bedrogen te hebben op een feestje, vreet schuldgevoel Ross vanbinnen op. Hij wil haar de waarheid vertellen, maar Rachel zegt dat ze er klaar voor is om dingen te laten werken en Chandler en Joey overtuigen hem dat niet te doen. Als ze er toch achter komt, krijgen ze een groot gevecht dat de hele nacht duurt, terwijl de andere vrienden vastzitten in Monica's kamer. Tegen het einde van de nacht zegt Rachel dat ze Ross niet kan vergeven en dat ze voorgoed uit elkaar wil. Pas als ze in slaap v alt, kunnen de vrienden de kamer uit.

Aanbevolen: