10 films die in 2021 20 worden

Inhoudsopgave:

10 films die in 2021 20 worden
10 films die in 2021 20 worden
Anonim

Het is moeilijk voor te stellen dat het 20 jaar geleden is dat het begin van de jaren 2000 begon. In 2001 lieten de radio's 'Falling' van Alicia Keys en 'Independent Women' van Destiny's Child horen. Het is het jaar waarin beroemdheden als Billie Eilish en Lexi Rivera werden geboren. Wat vliegt de tijd!

Degenen die in 2001 een nieuwe film wilden zien, konden dit niet doen door deze te streamen. Ze moesten naar hun plaatselijke bioscoop gaan en het op het grote scherm zien. 2001 was een jaar van romantische komedies, maar bovenal markeert het ook het jaar waarin het publiek de eerste afleveringen te zien kreeg van wat later enkele van de meest epische fantasieverhalen zouden worden.

10 Spirited Away

Spirited Away
Spirited Away

Studio Ghibli maakt al tientallen jaren verbluffende animatiefilms, maar geen enkele is zo beroemd als Spirited Away. De heldin is een intuïtief meisje, Chihiro genaamd. Toen ze met haar ouders naar een nieuw huis verhuisde, vonden ze aan de andere kant een tunnel met een enorme markt. Chihiro's ouders begonnen het voedsel te eten, waardoor ze in varkens veranderden. Alleen gelaten en bang, ontmoette Chihiro Haku en ging werken in een resort voor bovennatuurlijke wezens.

Spirited Away is visueel verbluffend, creatief en zelfs een beetje eng, maar over het algemeen zorgt het voor een uitstekende ervaring.

9 Hoe hoog

hoe hoog
hoe hoog

Method Man en Redman bundelden hun krachten voor een van de beroemdste stonerkomedies. Twee onderpresterende stoners rookten de as van hun vriend, wat ertoe leidde dat de vriend terugkwam in de vorm van een geest. Vervolgens hielp hij zijn twee vrienden om de examens te halen, zodat ze allebei naar Harvard gingen.

De recensies waren gemengd; terwijl sommigen genoten van de capriolen van de hoofdpersonen, vonden sommigen dat de humor gewoon onvoldoende was.

8 Vanilla Sky

Vanille lucht
Vanille lucht

Voordat ze besloot het leven in Hollywood achter zich te laten, maakte Cameron Diaz furore in de filmindustrie. In 2001 speelde ze samen met Tom Cruise in Vanilla Sky, een psychologische scifi-thriller die thema's aanstipt, zoals de geldigheid van onze realiteit en de kracht van het onderbewuste.

7 Shrek

shrek
shrek

Het is moeilijk om je de wereld vóór Shrek voor te stellen. De film maakte zo'n indruk dat hij in 2020 als "cultureel, historisch of esthetisch significant" werd bestempeld. We weten allemaal hoe het verhaal gaat: wanneer de vrede van de groene asociale boeman wordt bedreigd door Lord Farquaad, gaat hij op reis om hem te confronteren.

Ergens onderweg werd hij verliefd op Fiona, een mooie prinses die uiteindelijk verandert in een schurk om bij Shrek te zijn. Het einde voelde een beetje als Belle en het Beest, maar dan omgekeerd.

6 Het dagboek van Bridget Jones

renee zellwegger filmt het dagboek van bridget jones
renee zellwegger filmt het dagboek van bridget jones

Bridget Jones's Diary zou gemakkelijk de lijst met beste romcoms van de afgelopen dertig jaar kunnen halen. Renee Zellweger speelde Bridget, een sociaal onhandig meisje dat wanhopig op zoek is naar liefde. Haar leven stond op zijn kop toen niet één, maar twee mannen interesse in haar begonnen te tonen.

Deze hartverwarmende romcom is duidelijk geïnspireerd op Jane Austens Pride and Prejudice. Het personage van Colin Firth wordt letterlijk Mr Darcy genoemd - en laten we niet vergeten dat dit niet de eerste keer was dat Firth de iconische mokkende edelman portretteerde.

5 Legaal blond

Reese Witherspoon als Elle Woods in Legally Blonde - staande in de rechtszaal
Reese Witherspoon als Elle Woods in Legally Blonde - staande in de rechtszaal

Legally Blonde staat misschien niet helemaal bovenaan in de beste films van Reese Witherspoon ooit, maar het is zeker leuk om naar te kijken.

Wie zegt dat slimme meisjes niet blond en belachelijk aantrekkelijk kunnen zijn? Elle Woods heeft ons geleerd om voor onszelf op te komen en onze persoonlijkheid te bezitten, zelfs als dat betekent dat we donzige pennen moeten dragen en geheel roze outfits moeten dragen.

4 The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring

De Fellowship verlaat Rivendell
De Fellowship verlaat Rivendell

Wat een spannende tijd betekende de eeuwwisseling: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring bracht de CGI-game naar een hoger niveau. Dit fantasie-epos was niets zoals het publiek ooit eerder heeft gezien.

De volgende twee Lord of the Rings-films waren net zo succesvol als de eerste. Fans kwamen met allerlei theorieën en hoewel sommige logisch zijn, zijn sommige ronduit belachelijk.

3 Hannibal

hannibal 2001
hannibal 2001

In 2001 werd The Silence of the Lambs tien jaar en kreeg het een vervolg, genaamd Hannibal. Helaas werd de film niet geregisseerd door Jonathan Demme en Jodie Foster wees de rol van Clarice Sterling af. Het was Julianne Moore die dit keer in haar schoenen stapte. De film werd opgenomen in Florence en onderzocht de verwrongen geest van een van de meest beruchte psychopaten uit de wereld van films en tv-shows.

Het was Anthony Hopkins die het huiveringwekkende complot droeg. Tot de release van It in 2017 had het het record voor de hoogste opening voor een horrorfilm.

2 Een ridderverhaal

ridderverhaal 2001
ridderverhaal 2001

A Knight's Tale is een komedie met de jonge en verbluffende Heath Ledger in de hoofdrol. Hij portretteerde William Thatcher, een dappere jonge man met weinig middelen wiens droom het was om ridder te worden. Het speelt zich af in de 14e eeuw en ha alt zijn inspiratie voor komedie uit middeleeuwse thema's.

De soundtrack gebruikt treffende iconische rockliederen, zoals "You Shook Me All Night Long" van AC/DC en "We Will Rock You" van Queen.

1 Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry vindt zijn toverstok
Harry vindt zijn toverstok

Wat vliegt de tijd! De Harry Potter-manie begon twee decennia geleden. Het is moeilijk om je het culturele landschap voor te stellen voordat de eerste film uitkwam. Tegenwoordig zijn beroemdheden trots om zichzelf Potterheads te noemen en we houden ervan om andere fictieve personages, zoals de personages van Game of Thrones, in Hogwarts-huizen te sorteren.

Harry Potter en de Steen der Wijzen is de eerste van acht films in de franchise die alle generaties voor zich wist te winnen.

Aanbevolen: