10 voltooide films die nooit zullen worden uitgebracht (en de redenen waarom)

Inhoudsopgave:

10 voltooide films die nooit zullen worden uitgebracht (en de redenen waarom)
10 voltooide films die nooit zullen worden uitgebracht (en de redenen waarom)
Anonim

Er is een verrassend hoog aantal voltooide films die nooit zullen worden uitgebracht. Dienovereenkomstig is er een blijvend raadsel rond zogenaamde "verloren" films, terwijl fans proberen te klauteren om overblijfselen van archiefbeelden te vinden. De redenen waarom deze films nooit het daglicht zullen zien, zijn gevarieerd en complex.

In sommige gevallen kregen de filmmakers een afkeer van hun werk. Evenzo is het niet ongebruikelijk dat sterren hun eigen films haten, dus acteurs hebben af en toe geprobeerd te voorkomen dat hun films ooit in de bioscoop worden uitgebracht, omdat ze niet tevreden waren met het eindproduct. En in andere gevallen werden sommige van degenen die bij de productie betrokken waren, geconfronteerd met vernietigende beschuldigingen, waardoor hun werk uiteindelijk uit de theaters werd verbannen. Hier zijn 10 voltooide films die nooit zullen worden uitgebracht en waarom.

10 'Ik hou van jou, papa' (2017)

We weten echt niet waarom komiek Louis C. K. dacht dat een film als I Love You, Daddy ooit acceptabel zou kunnen zijn. Afgezien van de verontrustende titel, draait het uitgangspunt om de ongepaste fascinatie van een 17-jarig meisje (Chloë Grace Moretz) voor een roofzuchtige, Woody Allen-achtige filmregisseur (John Malkovich), die bijna 50 jaar ouder is dan zij. Het bevat ook tal van problematische scènes van de tiener die in lingerie rond paradeert voor Louis C. K., die haar vader speelt.

Na beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen C. K., waarvan hij toegaf dat ze waar waren, werd de première van de film in New York geannuleerd. Daarna trokken alle andere distributeurs de film en werd deze volledig geschrapt.

9 'The Day The Clown Cried' (1972)

Komiek Jerry Lewis stond bekend om zijn gekke, grillige uitvoeringen, die sindsdien zoveel strips hebben geïnspireerd. Maar met films als The King of Comedy bewees hij dat hij ook bedreven was in dramatische rollen. Daarom besloot Lewis om The Day the Clown Cried te regisseren, waarin hij een clown speelt die wordt opgesloten in een nazi-concentratiekamp.

Degenen die de ruwe versie van de film zagen, hadden er echter hevige kritiek op, met name voor een scène waarin de clown van Lewis onbewust kinderen Auschwitz binnenleidt. Vervolgens weigerde Lewis om de film ooit uit te laten komen.

8 'The Audition' (2015)

In deze korte film, geregisseerd door Martin Scorsese, spelen Robert De Niro, Leonardo DiCaprio en Brad Pitt de hoofdrollen als fictieve versies van zichzelf. Het draait om De Niro en DiCaprio die strijden om een rol in de volgende film van Scorsese.

Maar de film werd bekritiseerd als niets meer dan een promo-stuk voor de regisseur en zijn sterren, dus het is nooit commercieel uitgebracht.

7 'Don's Plum' (2001)

Een andere Leonardo DiCaprio-film, Don's Plum, zal nooit worden uitgebracht in de VS en Canada omdat DiCaprio en co-ster Tobey Maguire een rechtszaak hebben aangespannen om de film te verbieden. Gefilmd tussen 1995-1996, richt de film zich uitsluitend op een gesprek tussen de it-boys van die tijd, DiCaprio en Maguire, die een groot deel van hun dialoog in de film improviseerden.

Het bleek dat de aangescherpte gesprekken de acteurs uiteindelijk in een ongunstig daglicht stelden, met frequente vrouwonvriendelijke grappen. In hun rechtszaak voerden de acteurs aan dat ze dachten dat Don's Plum bedoeld was als een filmschoolproject en niet als een speelfilm. Dienovereenkomstig werd de film met succes verbannen om te worden uitgebracht, wat misschien de carrières van de sterren in het proces redde.

6 'The Deep' (1966)

Dit is niet de eerste "verloren" Orson Welles-film. Een andere van zijn niet-uitgebrachte films, The Other Side of the Wind, werd in 2018 eindelijk in de bioscoop vertoond, meer dan 40 jaar nadat de veelgeprezen regisseur de productie had beëindigd.

The Deep zal waarschijnlijk niet zoveel geluk hebben. Gebaseerd op de roman Dead Calm, is het uiterst onwaarschijnlijk, zo niet onmogelijk, dat The Deep ooit zal worden uitgebracht. Dit komt doordat er verschillende scènes in de film ontbreken, en het ergste van alles is dat het originele negatief verloren is gegaan.

5 'Hippie Hippie Shake' (2010)

Dit Britse drama over de tegencultuur van de jaren '60 wekte woede bij een aantal van de echte figuren die het portretteert. De Australische feministische auteur Germaine Greer was woedend toen ze hoorde dat ze in de film speelde, gespeeld door Emma Booth, met het argument dat "je vroeger moest sterven voordat verschillende hacks je overblijfselen begonnen te knabbelen en een nieuwe versie van jou te modelleren".

Bovendien hebben een aantal vertragingen in de productie en creatieve meningsverschillen ertoe geleid dat de film helemaal is stopgezet. Meer dan tien jaar later lijkt het erop dat de film nooit zal worden uitgebracht.

4 'Big Bug Man' (2004)

We kunnen ons echt niets grappigers voorstellen dan de tachtigjarige Marlon Brando die mevrouw Sour, de matriarch van een snoepbedrijf, uitspreekt in deze animatiefilm. Brendan Fraser schittert ook als de stem van de subtiel genoemde hoofdrolspeler, Howard Kind, die superkrachten krijgt nadat hij is gebeten door insecten, en zo Big Bug Man wordt.

Ondanks het hilarische uitgangspunt en een petitie van Change.org, zal de film nooit worden uitgebracht, omdat het productiebedrijf het abrupt schrapte.

3 'The Brave' (1997)

Een andere Marlon Brando-film, The Brave, werd geregisseerd door een jonge Johnny Depp, die ook schittert. Depp speelt een Indiaanse man, wat behoorlijk problematisch is in het huidige klimaat, maar dat is niet de enige reden waarom de film niet wordt uitgebracht.

Een reeks tegenslagen, waaronder dat Depp de film moest financieren met enorme bedragen van zijn eigen geld en vreselijke recensies bij de eerste vertoning, leidde ertoe dat Depp ervoor zorgde dat de film nooit in de VS werd uitgebracht.

2 'Humorrisico' (1921)

Marx Brothers in 1921
Marx Brothers in 1921

The Marx Brothers, geleid door de woeste geestige Groucho, blijven komische legendes die talloze hedendaagse komieken hebben geïnspireerd. Maar de allereerste film waarin ze speelden, Humor Risk, zal nooit worden uitgebracht.

Er hangt veel mysterie rond de verloren stomme film, en sommigen suggereren dat deze per ongeluk is weggegooid. Maar volgens de legende was Groucho zo teleurgesteld in zijn optreden dat hij opzettelijk het negatief vernietigde.

1 'Bill Cosby 77' (2014)

Aangezien de ooit vereerde Bill Cosby nu een veroordeelde zedendelinquent is, is het geen verrassing dat we zijn laatste stand-up optreden nooit te zien zullen krijgen. Cosby's stand-upshow, live gefilmd in het San Francisco Jazz Center, markeerde zijn 77e verjaardag en zou 4 maanden later door Netflix worden uitgebracht.

Maar na beschuldigingen van seksueel wangedrag door 60 vrouwen, trok Netflix onvermijdelijk de film van Cosby en zeiden ze dat ze hem nooit zouden uitbrengen.

Aanbevolen: