10 films die in 2021 30 worden

Inhoudsopgave:

10 films die in 2021 30 worden
10 films die in 2021 30 worden
Anonim

Het is dertig jaar geleden dat de mensheid de jaren negentig in marcheerde. 1991 was een glorieus jaar: Nirvana's Smells Like Teen Spirit speelde op de radio en Home Improvement ging voor het eerst op tv in première. Er kwamen allerlei soorten films uit: komedies, thrillers en drama's.

Fans van filmsterren, zoals Jodie Foster, Robert De Niro, Robin Williams en Arnold Schwarzeneger zullen zeker iets vinden dat het bekijken waard is en dat voor het eerst uitkwam in 1991.

10 Boyz N The Hood

Boyz n the hood
Boyz n the hood

Ice Cube's carrière begon in 1986 en het duurde niet lang voordat hij begon te acteren. Boyz n the Hood is een tienerdrama waarin Ice Cube Darrin "Doughboy" Baker speelt. De film speelt zich af in LA en draait om drie tieners, de al genoemde Darrin, Ricky en Tre (Gooding Jr.).

Dankzij de emoties die het met zich meebrengt, was de film meteen een succes. Het schetste de problemen die jongeren in getto's tegenkomen. Het werd genomineerd voor twee Academy Awards.

9 Hot Shots

hete schoten 1991
hete schoten 1991

Hot Shots! is een tijdloze marinekomedie, met in de hoofdrollen Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino, Bill Irwin en nog veel meer. Het is in de eerste plaats een Top Gun-parodie, maar het verwijst naar veel andere iconische films, zoals Rocky en Gone with the Wind. Het is een leuk en luchtig horloge dat zelfs dertig jaar later de tand des tijds doorstaat.

De film was zo'n succes dat de film twee jaar later een vervolg kreeg, ook met Charlie Sheen in de hoofdrol. Het was echter niet zo'n grote hit als deze komedie uit 1991.

8 Alleen gisteren

alleen gisteren
alleen gisteren

Only Yesterday is de meest realistische animatiefilm van Studio Ghibli die tot nu toe is gemaakt. Het heeft lovende recensies gekregen: de Rotten Tomatoes-score is 100%. Het is een verhaal over een 27-jarig meisje dat een reis maakt van Tokio naar het platteland.

Tijdens de hele film ha alt ze herinneringen op aan haar verleden. Het is een film voor alle liefhebbers van nostalgie, animatie en oprechte emoties.

7 Carrièremogelijkheden

Carrièremogelijkheden 1991
Carrièremogelijkheden 1991

Hoewel het niet wordt beschouwd als een van de meest populaire romcoms van de afgelopen dertig jaar, is Career Opportunities een romantische komedie die het bekijken waard is.

Het is een verhaal over twee schijnbaar verschillende personages die zich realiseren dat ze meer gemeen hebben dan ze eerst dachten: Jim is een brak dagdromer, terwijl Josie een stereotype "verwend rijk meisje" is. Ook al komen ze uit twee heel verschillende werelden, ze maken contact en besluiten samen weg te rennen.

6 Haak

Haak 1991
Haak 1991

Steven Spielberg's Hook is een van de beste films met Robin Williams in de hoofdrol. Deze beroemde vertolking van het Peter Pan-verhaal is een avonturenfilm waar alle generaties van gingen houden. Peter Banning (Robin Williams) is een workaholic advocaat die zijn vrouw en kinderen verwaarloost. Bij een bezoek aan de oma van zijn vrouw in Londen worden hun kinderen ontvoerd door Captain Hook. Met de hulp van Tinkerbell bereikt Peter Neverland.

De film was zo'n succes dat Nintendo zelfs een videogame met dezelfde naam uitbracht. Het verdiende $ 50 miljoen voor de studio en Williams en Spielberg weigerden salarissen voor de film aan te nemen.

5 Cape Fear

kaap angst robert de niro
kaap angst robert de niro

Cape Fear staat niet in de top tien films van Martin Scorsese, maar is perfect voor alle fans van Robert De Niro en psychologische thrillers in het algemeen. De hoofdpersoon is Max (De Niro), een psychopaat die net is vrijgelaten uit de gevangenis waar hij veertien jaar uitzat voor de verkrachting van een zestienjarig meisje. Hij heeft echter maar één ding in zijn hoofd: wraak op zijn advocaat. Hij infiltreert in zijn disfunctionele familie en probeert ze te gronde te richten.

Cape Fear is spannend en huiveringwekkend, dankzij de geweldige uitvoeringen van De Niro, Jessica Lange en Nick Nolte.

4 Belle en het beest

Belle en het Beest Disney
Belle en het Beest Disney

Als het feit dat alle Disney-prinsessen ingehouden, zeer slechte rolmodellen zijn genegeerd kan worden, dan zorgt Belle en het Beest voor een heel mooi verhaal over liefde, verlossing en loyaliteit.

In dit verhaal, zo oud als de tijd, wordt een introverte boekenwurm Belle door een afschuwelijk beest opgesloten in een spookachtig kasteel. Als ze erin slaagt om schoonheid in zijn ziel te zien, zal zijn vloek worden opgeheven.

3 Terminator 2: Dag des Oordeels

Terminator 2 de dag des oordeels
Terminator 2 de dag des oordeels

Geregisseerd en geschreven door James Cameron, Terminator 2: Judgment Day vindt plaats in 1995 en begint met de komst van twee mannen uit 2029, waaronder Arnold Schwarzeneger. Ondertussen woont de zoon van Sarah Connor (gespeeld door de 13-jarige Edward Furlong) bij pleegouders sinds zijn moeder geobsedeerd raakte door de oorlogsdreiging met de machines.

Hier is een leuk feit over de Terminator-franchise: elke volgende film brak een record voor productiekosten. Het maakte miljoenen binnen enkele dagen na opening.

2 The Addams Family

De familie Addams
De familie Addams

The Addams Family is een duistere komedie met in de hoofdrollen Anjelica Huston, Raul Julia en Chistopher Lloyd. De griezelige, maar innemende familie krijgt bezoek van een vervreemd familielid - maar het blijkt een oplichter te zijn die op hun rijkdom uit is.

Het werd in 1991 uitgeroepen tot de beste horrorfilm van het jaar en het werd gepromoot door een documentaire, genaamd The Making of The Addams Family.

1 De stilte van de lammeren

De stilte van de lammeren
De stilte van de lammeren

Jodie Foster, Anthony Hopkins, Jonathan Demme en Ted Tally ontvingen allemaal een Oscar voor hun werk aan misschien wel de beste film uit 1991. The Silence of the Lambs is een psychologische horrorfilm die de geest verkent van een kannibalistische psychopaat, Dr. Hannibal Lecter bouwt een merkwaardige relatie op met een FBI-stagiair (Jodie Foster) die op jacht is naar een seriemoordenaar.

Aanbevolen: