10 legendarische films die 10 worden in 2021

Inhoudsopgave:

10 legendarische films die 10 worden in 2021
10 legendarische films die 10 worden in 2021
Anonim

De jaren zijn snel voorbijgegaan en er zijn in de afgelopen tien jaar veel fantastische films verschenen en weer verdwenen. Het produceren van een film is nooit een gemakkelijke taak, laat staan een cult of "legendarische" aanhang onder fans krijgen.

Er was echter iets speciaals aan 2011. In dat jaar zagen we een overvloed aan franchises aan ons worden voorgesteld. Vin Diesel & co in de Fast & Furious-serie stonden op het punt enorm te worden, en we waren getuige van de opkomst van superheldenfilms van Marvel From Fast Five naar Sherlock Holmes: A Game of Shadows reizen we terug naar 2011 en bekijken we enkele legendarische films van het jaar opnieuw.

10 'Fast Five'

Fast-Five
Fast-Five

Fast Five, ook wel bekend als Fast & Furious 5, volgt de reis van de bemanning terwijl ze een fantastische overval plegen: $ 100 miljoen van een corrupte zakenman. Met de toevoeging van Dwayne "The Rock" Johnson markeert de film het vertrek van de franchise van een straatracethema naar een meer actiegedreven thema. Fast Five scoorde een fantastische $ 625 miljoen in wereldwijde bruto, waardoor het een van de meest winstgevende films van het jaar is.

9 'The Twilight Saga: Breaking Dawn Pt. 1'

The Twilight Saga
The Twilight Saga

The Twilight Saga was eind jaren 2000 en begin 2010 een belangrijke hoeksteen van onze popcultuur. Breaking Dawn - Deel 1 was een van de ontbrekende stukjes om het liefdesverhaal van Bella Swan en Edward Cullen te voltooien. Breaking Dawn - Part 1 speelt zich enkele maanden na de gebeurtenissen van de vorige film af en navigeert door de ontberingen van de tortelduifjes in het huwelijk. De film scoorde wereldwijd meer dan Fast Five, wat volgens Box Office Mojo $ 712 miljoen had opgebracht.

8 'Harry Potter & The Deathly Hollows Pt. 2'

Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint in scène uit Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2
Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint in scène uit Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 is het laatste deel van de Harry Potter filmfranchise. De film begint waar de metgezel van deel één ophield en is des te spannender. In de film zien we de hele cast, inclusief Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson), die samenkomen voor een laatste strijd tussen goed en kwaad. Harry Potter en de Relieken van de Dood - Deel 2 gaf ons een fantastisch einde van een geliefde serie.

7 'Mission: Impossible - Ghost Protocol'

Mission: Impossible - Ghost-protocol
Mission: Impossible - Ghost-protocol

Wat gebeurt er als een wereldberoemde agent moet racen tegen de tijd die niet aan zijn kant staat om te voorkomen dat een nucleaire extremist de wereld vernietigt? Mission: Impossible - Ghost Protocol, met in de hoofdrollen Tom Cruise, Jeremy Renner, Paula Patton, Anil Kapoor en vele anderen, vat perfect de essentie van het adrenaline-tempo popcorn-entertainment. De film kreeg een fantastische $ 694,7 miljoen bruto.

6 'In Time'

Op tijd
Op tijd

Hoewel het niet de commercieel meest succesvolle film uit 2011 was, was In Time uniek in zijn soort. In een samenleving waar mensen op 25-jarige leeftijd stoppen met ouder worden en bankbiljetten op tijd als betaalmiddel gebruiken, moeten Will (Justin Timberlake) en Sylvia (Amanda Seyfried) een 'tijdbank' beroven om zichzelf en de samenleving te redden. Commercieel gezien verzamelde de film wereldwijd meer dan $ 174 miljoen aan bruto.

5 'Captain America: The First Avenger'

Kapitein Amerika
Kapitein Amerika

Captain America: The First Avenger is de vijfde film die zich bij het Marvel Cinematic Universe voegt. De door Joe Johnston geregisseerde film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar Steve Rogers (Chris Evans) uit het leger werd afgewezen omdat hij te "mager" en "zwak" was. Vervolgens meldt hij zich aan om deel te nemen aan het experiment van het supersoldaatproject onder leiding van Dr. Abraham Erskine, en de rest is geschiedenis.

4 'Rijden'

Drijfveer
Drijfveer

Hollywood-stuntrijder overdag, criminele gateway-chauffeur 's nachts. Voor de Driver, die de hele film naamloos blijft en werd gespeeld door Ryan Gosling, is het gewoon het dagelijks leven in Drive. Met een verbijsterend niet-lineair verhaal brengt Drive eersteklas entertainment voor liefhebbers van plots en fantastische acties. Drive's kassacijfer staat op $ 81,4 miljoen, wat niet slecht is voor een film met $ 15 miljoen in het budget.

3 'Sherlock Holmes: A Game of Shadows'

Sherlock Holmes
Sherlock Holmes

Twee jaar na Sherlock Holmes uit 2009 werken detective Sherlock Holmes en Dr. John Watson opnieuw samen in Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Deze keer neemt de film de twee door Sir Arthur Conan Doyle gecreëerde iconische karakters mee naar heel Europa om hun aartsvijand, professor Moriarty, te plannen om een oorlog te ontketenen. Voorlopig maakt de schrijfkamer zich op voor de derde film, die in 2022 wereldwijd zal worden uitgebracht.

2 'Besmetting'

Besmetting
Besmetting

Contagion is een zware film in een zware tijd. De multi-narratieve film vertelt het verhaal van de wereld onder een besmettelijke ziekte en werd in 2020 opnieuw enorm populair tijdens de COVID-19-pandemie. Met in de hoofdrollen Kate Winslet, Marion Cotillard, Matt Damon en vele anderen, scoorde Contagion maar liefst $ 136,5 miljoen aan de kassa.

1 'De Boom des Levens'

Boom van leven
Boom van leven

Brad Pitt, met in de hoofdrol The Tree of Life, vertelt het leven van een man en zijn zoektocht naar de zin van het leven. Hoewel het niet bepaald een enorm commercieel succes was zoals andere films op deze lijst, zijn drie Oscar-nominaties voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Cinematografie een bewijs van hoe iconisch dit kunstwerk was.

Aanbevolen: