15 Waargebeurde en angstaanjagende verhalen die films zouden moeten worden

Inhoudsopgave:

15 Waargebeurde en angstaanjagende verhalen die films zouden moeten worden
15 Waargebeurde en angstaanjagende verhalen die films zouden moeten worden
Anonim

Het gezegde "het leven is vreemder dan fictie" is vaak heel waar, vooral als het gaat om griezelige, bizarre, gruwelijke en enge gebeurtenissen. Soms is het echte leven zo gek en raar dat het bijna niet te geloven is, zo erg zelfs dat Hollywood geïnspireerd raakt om die verhalen in films om te zetten. Enkele van de beste horrorfilms aller tijden vinden hun inspiratie in waargebeurde verhalen, waaronder The Exorcist, The Amityville Horror, The Texas Chainsaw Massacre en Psycho. Daarom wenden filmmakers zich vaak tot waargebeurde verhalen bij het maken van films: wetende dat een waargebeurd verhaal het zoveel enger maakt. De wereld is vaak een door horror geteisterde enge plek, maar soms kunnen die angsten entertainend zijn. Hier zijn enkele gruwelijke waargebeurde verhalen die de filmbehandeling zouden moeten krijgen.

15 De man die Lincoln probeerde te redden

Via Library of Congress
Via Library of Congress

Soms komen griezelige verhalen rechtstreeks uit de geschiedenis. Iedereen kent het verhaal van de moord op Abraham Lincoln, maar iets wat je misschien niet weet, is dat er een man was die die noodlottige avond in het theater probeerde de president te redden. Union Army-majoor Henry Rathbone liep ernstige verwondingen op in zijn poging om Lincoln te redden, maar getuige zijn van de aanval heeft voor altijd zijn stempel op hem gedrukt. Zijn schuldgevoel omdat hij de president niet had gered, woog op hem en beïnvloedde voor altijd zijn geest. Hij bereikte eindelijk het stadium "alle werk en geen spel maakt Jack een saaie jongen" en probeerde zijn vrouw en kinderen te vermoorden. Toen zijn vrouw hem probeerde tegen te houden, schoot hij haar dodelijk neer en stak hij zichzelf keer op keer neer. Toen de politie hem vond, bleef hij mompelen over mensen achter de foto's aan de muren.

14 The Bloody Benders

Via Murderpedia
Via Murderpedia

De familie die samen doodt, blijft toch bij elkaar? Dat was het geval met de Benders, ook wel de "Bloody Benders" genoemd, een familie van seriemoordenaars die in de jaren 1800 in Kansas woonden. Hoewel de 'familie' niet helemaal aan elkaar verwant was, woonden ze samen en lokten ze reizigers die hun fortuin in het westen zochten naar hun huis. Van veel van die reizigers is nooit meer iets vernomen. Nadat George Locher en zijn jonge dochter tijdens zo'n reis verdwenen, begon een onderzoek waarbij het huis van de Benders werd verlaten, zonder enig spoor van de familie. Maar onderzoekers ontdekten een luik in het huis, wat leidde tot een kamer badend in het bloed. Na het opgraven van de tuin vonden onderzoekers veel lichamen, de meeste met doorgesneden keel en ingeslagen schedels, hoewel het lichaam van Lochers dochter extreem verminkt was.

13 De vreemde verdwijning van de Sodder-kinderen

Via onopgeloste mysteries
Via onopgeloste mysteries

Een van de meest intrigerende gevallen van verdwijning vond plaats op kerstavond in West Virginia in 1945. Het leek allemaal eenvoudig genoeg: vijf van de 10 Sodder-kinderen smeekten hun ouders om laat op te blijven en met hun nieuwe speelgoed te spelen. De ouders stemden toe, maar gingen naar bed, maar kregen een vreemd telefoontje dat hen wakker maakte, met de vraag naar iemand die daar niet woonde, gevolgd door gelach. Op dit punt merkten de ouders alle l

rechten in huis waren aan. De moeder hoorde ook een geluid op het dak en realiseerde zich later dat het huis in brand stond. De vijf kinderen die overbleven verdwenen in die brand, vermoedelijk daardoor omgekomen, maar de ouders gaven nooit de hoop op dat hun kinderen nog zouden leven. In 1960 dook er een foto op van een van de kinderen als volwassene.

12 Zweedse tweeling wordt gek

Soms is het idee van een tweeling ronduit griezelig: hier zijn twee mensen die er identiek uitzien en er wordt vaak gezegd dat tweelingen tegelijkertijd dezelfde dingen voelen. De vreemde band tussen tweelingbroers en -zussen betekent vaak dat ze veel vreemde ervaringen hebben, en dat is het geval met de Zweedse tweeling Ursula en Sabina Eriksson, die allebei tegelijkertijd gek werden. De twee hadden geen geschiedenis van psychische problemen, maar hadden een vreemde ervaring tijdens het reizen. Ze begonnen allebei plotseling gek te doen, wat uiteindelijk werd betrapt op video voor een show op de BBC vergelijkbaar met Cops. De politie arresteerde de twee, maar nadat Sabina gekalmeerd was, werd ze vrijgelaten. Enkele uren later ging ze vervolgens iemand vermoorden. Wat veroorzaakte deze plotselinge gedragsverandering? En waarom werden beide tweelingen tegelijkertijd gek?

11 De mysterieuze dood van Elisa Lam

Vreemde verdwijningen lijken vaak eng, vooral als die zaken onopgelost blijven. Dat is het geval van Elisa Lam, die voor het laatst werd gezien in het Cecil Hotel in L. A. in 2013. Hoewel ze de reis documenteerde en vaak naar huis belde, hield op een dag alle communicatie van haar op: de jonge vrouw verdween. De politie heeft uiteindelijk bewakingsbeelden van het hotel vrijgegeven, waarop Lam net voor haar verdwijning te zien is: niet alleen liet het Lam zich vreemd gedragen, maar ze leek ook met onzichtbare mensen te praten. Er zijn geen verklaringen voor haar gedrag, maar sommigen suggereerden dat ze een psychotische episode had, of erger nog, het slachtoffer was van een demonische bezetenheid. Op dat moment meldden andere gasten in het hotel echter dat het kraanwater zwart was. De politie vond uiteindelijk Lam's ontbindende lichaam in de watertank van het hotel. Het hotel heeft een geschiedenis van vreemde sterfgevallen.

10 Het Dyatlov Pass-incident

Via Wikimedia
Via Wikimedia

Een van de engste dingen in de Russische geschiedenis vond plaats in het Oeralgebergte toen negen skiërs in 1959 aan hun einde kwamen. Tijdens hun nachtkamperen daar gebeurde er iets mysterieus waardoor ze zich een weg uit hun tenten rukten en zich in de temperaturen onder nul zonder geschikte kleding. Sovjet-onderzoekers beweerden dat de negen stierven aan onderkoeling, maar onderzoek van het lichaam vond andere verwondingen, waaronder een gebroken schedel en een ontbrekende tong. De Sovjets noemden de doodsoorzaak uiteindelijk een 'onbekende dwingende kracht', wat veel ruimte laat voor interpretatie: waren het buitenaardse wezens, monsters of seriemoordenaars? De doden zijn nog steeds niet opgelost, maar het gebied van de camping staat nu bekend als Dyatlov Pass, genoemd naar een van de skiërs die op die noodlottige avond omkwam.

9 De Ourang Medan

Via About.com
Via About.com

Er is niets gruwelijker dan een eng verhaal dat zich op zee afspeelt: als er dingen gebeuren, zit je in de val en de enige ontsnapping is door in de nog angstaanjagende oceaan te springen. Dat was het geval met de Ourang Medan, een Nederlands vrachtschip dat in de jaren veertig de Zuidoost-Aziatische zeeën bevoer. Tijdens een reis ontvingen andere schepen in het gebied een bericht in morsecode met de tekst: “Alle officieren, inclusief de kapitein, zijn dood. Liggend in kaartenkamer en brug. Mogelijk hele bemanning dood. Ik sterf. Maar toen twee Amerikaanse schepen bij de Ourang Medan aankwamen om het te onderzoeken, vonden ze alleen lichamen met gezichten die bevroren waren van angst en armen geheven alsof ze iets afvochten. Toen hadden die onderzoekers het koud, ondanks de hitte van 100 graden. Daarna vatte het schip op mysterieuze wijze vlam en zonk, waarbij het zijn mysteries met zich meenam.

8 Het verhaal van Lemp Mansion

Via Lemp Mansion
Via Lemp Mansion

Iedereen houdt toch van een goed verhaal over spookhuizen? Welnu, een verhaal dat moet worden vermeld, is dat van Lemp Mansion in St. Louis, Mo. Het huis, ooit een symbool van de rijkdom van de Duitse immigrant John Lemp, werd al snel het gezicht van vele zelfmoorden en onverklaarbare sterfgevallen in de vroege jaren 1900. De eerste zelfmoord was John's zoon, William, die de dood van zijn eigen zoon daarvoor niet aankon. Drie van William's kinderen pleegden ook zelfmoord in de komende 40 jaar. In 1970 stierf het laatst overgebleven lid van de familie, met instructies om alle familiestukken te vernietigen. Tegenwoordig is het huis een herberg, waar gasten tijdens hun bezoeken vaak vreemde gebeurtenissen melden, waaronder spookachtige waarnemingen en vreemde geluiden en gebeurtenissen.

7 Het geval van het vervloekte telefoonnummer

Via Giphy
Via Giphy

Iedereen die ooit het Russische mobiele telefoonnummer 0888 888 8888 had, stierf, waardoor velen dachten dat het nummer een vloek bevatte. De eerste eigenaar van het nummer stierf in 2001 op 48-jarige leeftijd aan kanker, met geruchten dat radioactieve vergiftiging de oorzaak was. De volgende persoon die dat nummer had, was een Bulgaarse maffiabaas, Konstantin Dimitrov, die in 2003 werd neergeschoten door een huurmoordenaar. Het nummer werd doorgegeven aan een corrupte zakenman, Konstantin Dishliev, die ook werd neergeschoten buiten een Indiaas restaurant: rapporten suggereren dat het gebeurde terwijl hij over dat nummer sprak. Sindsdien heeft het mobiele telefoonbedrijf Mobitel, uit angst voor een vloek, het nummer stopgezet, wat waarschijnlijk een geluk is voor de volgende persoon die ermee zou kunnen eindigen.

6 De vrouw die in de kast woonde

Via Giphy
Via Giphy

Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet alleen in huis was? Blijkbaar heeft een Japanse man dat gevoel nooit gekregen, omdat hij zonder het te weten maandenlang met een dakloze vrouw samenwoonde zonder het ooit te weten. Nadat hij echter zag dat er eten uit zijn keuken verdween, zette hij een beveiligingscamera op en ontdekte hij de ongewenste kamergenoot die elke dag uit een kast kroop als hij er niet was. Ze zou daar een kleine woonruimte inrichten, compleet met een matras en plastic drinkflessen. Toen de politie haar eenmaal in de gaten had, gaf ze toe dat ze nergens anders kon wonen. Het is niet alleen een eng verhaal voor de betrokken Japanse man, maar ook een triest verhaal voor de betrokken vrouw: stel je voor dat je je in iemands kast verstopt om te overleven.

5 Bewuste man gevangen in coma

Via Sky News
Via Sky News

Helaas stellen ziekenhuizen en artsen soms de verkeerde diagnose van patiënten. Een man beweert dat hoewel hij gedurende 23 jaar in coma werd gehouden, hij zich eigenlijk bewust was en zich perfect bewust was van alles wat er om hem heen gebeurde. De man, Rom Houben, beschreef dat hij om hulp schreeuwde, maar omdat zijn verlamde lichaam hem erin gevangen hield, hoorde niemand hem. Artsen dachten dat het slachtoffer van het auto-ongeluk in een vegetatieve coma-toestand verkeerde, maar hadden het mis: hij lag helemaal niet in coma. Latere tests onthulden normale hersenactiviteit van een bewust persoon. Het duurde echter 23 jaar voordat er technologie beschikbaar kwam die dit aangaf, maar toen vond Houben een nieuw leven door therapie die hem nu in staat stelt berichten op een computerscherm te typen.

4 Facebook-spook

Via Closer
Via Closer

Sociale media maken nu heel erg deel uit van ons leven, dus soms gebeuren er enge dingen op sites zoals Facebook. Een jonge man genaamd Nathan onthulde onlangs dat hij berichten kreeg van zijn vriendin Emily op Facebook. Maar daar is één probleem mee: de vriendin stierf twee jaar eerder bij een auto-ongeluk. In het begin waren de berichten oudere berichten die weer opdoken in Facebook Messenger, maar toen begon de Facebook-spook zichzelf te taggen in foto's en originele berichten te verzenden. Uiteindelijk stuurde Nathan wanhopig een bericht, waarin hij de grappenmaker vroeg hem met rust te laten. Het bericht dat hij ontving, bekoelde hem tot op het bot: "Laat me gewoon lopen." Bij het auto-ongeluk verpletterde het dashboard haar, waardoor haar benen bijna van haar lichaam werden gescheiden.

3 Spookachtige oppas

Via Giphy
Via Giphy

Niets is enger dan iets met je kinderen te knoeien. Een vrouw deelde onlangs een verhaal over haar zes maanden oude dochter die plotseling begon te lachen en tegen een onzichtbaar ding te praten. Zelfs als het kind begon te huilen, kalmeerde ze zonder duidelijke reden voordat haar moeder ooit bij haar kon komen. Maar op een avond ving de moeder de weerspiegeling op van een oudere vrouw gekleed in ouderwetse kleding in een nabijgelegen raam, dat na een paar keer knipperen verdween. Misschien gebeurde het engste toen het meisje in de buurt was: op een nacht werden de ouders wakker en hoorden ze haar huilen over de babyfoon. Maar toen hoorden ze een vrouw een slaapliedje zingen. Na te hebben gecontroleerd of de dochter in orde was, hadden de ouders daarna al snel een reiniging.

2 The Greenbriar Ghost

Via The Aldersonian
Via The Aldersonian

Er gaat niets boven een goed spookverhaal om de spanning van Halloween te bieden, vooral op het grote scherm. Een dergelijk verhaal, gebaseerd op echte gebeurtenissen, draait om Zona Heaster Shue, die de fout maakte verliefd te worden op een oudere man. Drie maanden na het trouwen met de man stierf Shue onder mysterieuze omstandigheden. Haar man stond verder onderzoek niet toe en begroef haar snel. Shue's moeder bad om een soort van bovennatuurlijke interventie en kreeg een spookachtig bezoek van haar dochter om aan te geven hoe ze stierf (het was moord). Shue's moeder overtuigde de politie van de geldigheid van de getuigenis van de verschijning en ze groeven het lichaam op en ontdekten dat Shue stierf aan een gebroken nek door toedoen van haar man. De zaak kwam voor de rechtbank en de jury vond de man schuldig aan moord.

1 Griezelige camping

Via Giphy
Via Giphy

Voor de echt enge verhalen hoef je alleen maar naar Reddit te gaan, waar gebruikers vaak enkele van de meest angstaanjagende dingen delen die hen zijn overkomen. In één geval deelde een gebruiker een verhaal over een camping die hij en enkele vrienden tegenkwamen in Zuid-Oregon. Tijdens het wandelen stuitte de groep op een griezelige weide die te stil was: er waren geen vogels, insecten, kleine dieren of mensen in de buurt. Er was echter een extra grote oranje picknicktafel, een die niet paste bij de andere in het park. Bij het verkennen van het gebied, vonden ze een kleine tent. Ze riepen naar iedereen die binnen was, maar kregen geen antwoord. Er omheen lagen tientallen rugzakken en dameskleding. De groep vluchtte weg en raakte bijna bekneld door een mysterieus oud voertuig op de weg. Toen een State Trooper het terrein later echter onderzocht, was de tent en alles eromheen verdwenen, waardoor alleen de picknicktafel achterbleef.

Aanbevolen: