10 fictieve tv-programma's gebaseerd op echte mensen

Inhoudsopgave:

10 fictieve tv-programma's gebaseerd op echte mensen
10 fictieve tv-programma's gebaseerd op echte mensen
Anonim

Het leven imiteert de hele tijd kunst, dus het lijkt alleen maar passend dat kunst het leven van tijd tot tijd imiteert. Televisieprogramma's zijn geen uitzondering, en soms putten de beste televisieprogramma's uit het echte leven van bekende beroemdheden of, in sommige gevallen, gewone mensen die een buitengewoon leven leiden.

Het beste van shows die gebaseerd zijn op echte mensen, is dat er niet één manier is om ze te schrijven. Sommige shows kiezen ervoor om een meer realistische benadering aan te nemen en slechts enkele elementen te fictionaliseren, terwijl andere de levens van echte mensen alleen als inspiratie gebruiken. En het maken van shows gebaseerd op het echte leven betekent niet alleen drama's, het kan ook komedies betekenen.

10 'Entourage'

De succesvolle HBO-dramaserie Entourage liep een indrukwekkende acht seizoenen voordat hij in 2011 eindigde. Ondanks de immense populariteit realiseren sommige fans zich nog steeds niet dat de serie is geïnspireerd op het echte leven van Mark Wahlberg.

Vinnie Chase is losjes gebaseerd op Mark Whalberg, terwijl Ari Gold is geïnspireerd door Whalbergs echte agent, Ari Emanuel. De serie draait om Vinnie terwijl hij probeert groot te worden in Hollywood.

9 'Young Rock'

Dwayne "The Rock" Johnson staat al vele jaren in de schijnwerpers. Hij ging van een succesvolle universiteitsvoetbalster naar een van de meest iconische en gedenkwaardige worstelaars in de WWF-organisatie. Nadat hij stopte met worstelen, verhuisde Johnson naar de acteerwereld.

Ondanks dat ze sinds de jaren '90 in de schijnwerpers staan, zijn er nog steeds talloze dingen die fans niet weten en dat is wat Johnson hoopt te corrigeren in zijn NBC-sitcom Young Rock. De sitcom draait om Johnson die zijn jeugd vertelt voor een interview met de presidentsverkiezingen.

8 'Oranje is het nieuwe zwart'

Het v alt niet te ontkennen dat Orange Is The New Black hielp om Netflix op de kaart te zetten toen het voor het eerst in 2013 uitkwam. Nu is het een van de meest bekeken dramaseries op de streamingdienst geworden, maar voordat het een televisieprogramma was, Orange Is The New Black was een memoires geschreven door Piper Kerman.

Door het echte leven van Kerman en de verhalen die ze in haar memoires publiceerde als inspiratie te gebruiken, werd de populaire televisieserie geboren. Net als de echte Piper is TV Piper naar een vrouwengevangenis gestuurd op beschuldiging van witwassen.

7 'Vers van de boot'

Helaas maken niet alle shows die zijn gebaseerd op echte mensen echte mensen gelukkig. Dat is het geval met de ABC-familie sitcom Fresh Off The Boat.

Wat begon als een show die losjes was gebaseerd op het leven en de autobiografie van Eddie Huang, verloor al snel de echte inspiratie uit het oog. Na het eerste seizoen verliet Huang zijn uitvoerende productiepositie om "creatieve verschillen" waar te nemen en werd ook afgesneden van het doen van het vertelwerk voor de show. Hoewel het leven van Huang de inspiratie was, ging de show door zonder dat hij zes seizoenen draaide voordat hij eindigde in 2020.

6 'The Crown'

Er zijn tientallen, zo niet meer shows gemaakt over de koninklijke familie, sommige meer levensecht dan andere. Fans zijn het er echter over eens dat Netflix's The Crown een van de beste banen is bij het uitbeelden van het echte leven van koningin Elizabeth 2.

Het eerste seizoen van de show werd uitgebracht in 2016 en volgde de eerste jaren van het leven van koningin Elizabeth voordat ze de koningin van Engeland werd. Daaropvolgende seizoenen volgen haar door verschillende fasen van haar carrière als koningin, waarbij het meest recente seizoen de geliefde prinses Diana in de mix introduceert.

5 'The Goldbergs'

Adam F. Goldberg was misschien geen begrip, maar hij is het nu zeker voor fans van de ABC-hitsitcom The Goldbergs. De serie speelt zich af in de jaren 80 en draait om Adam Goldberg, het jongste kind van de Goldberg-familie die affiniteit heeft met film.

De serie is gebaseerd op het echte leven van Goldberg en staat bekend om het tonen van echte thuisbeelden uit zijn jeugd die hij heeft gemaakt. Daarnaast cast de serie regelmatig de echte mensen in de show als minder belangrijke personages, of spelen ze vaak de ouders van hun fictieve versie.

4 'The Bold Type'

Ongetwijfeld een van Freeform's beste series aller tijden, velen weten niet dat The Bold Type echte inspiratie achter zich heeft.

De serie, die zich afspeelt bij het fictieve vrouwenmagazine Scarlett, is losjes gebaseerd op het leven en de carrière van Joanna Coles, de voormalige hoofdredacteur van het tijdschrift Cosmopolitan. Coles dient nu als uitvoerend producent van de serie en helpt schrijvers haar verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk uit te voeren.

3 'Iedereen haat Chris'

In het begin van de jaren 2000 koos Chris Rock ervoor om zijn jeugd te laten zien met een beetje hulp van de CBS-sitcom Everybody Hates Chris.

De serie speelt zich af in Brooklyn in de jaren 80 en volgt een jonge Chris en zijn familie terwijl ze proberen het dagelijkse leven te overleven. Hoewel de show is gebaseerd op het echte leven van Rock, is de tijdlijn enigszins gemanipuleerd sinds Rock opgroeide in de late jaren '70 in plaats van in de jaren '80.

2 'Gloed'

Hoewel er altijd een publiek is geweest voor professioneel worstelen, hebben vrouwelijke worstelaars altijd het kortste eind gehad. Netflix probeerde daar echter verandering in te brengen toen ze Glow in 2017 uitbrachten. De serie ging drie seizoenen door en werd een favoriet bij de fans.

De serie is losjes gebaseerd op een echte vrouwenworstelorganisatie die eind jaren '80 en '90 een variétéshow organiseerde. De personages zijn ook losjes gebaseerd op echte worstelaars uit die tijd.

1 'Seinfeld'

Een van de meest iconische shows gebaseerd op het echte leven is de NBC-komedieserie Seinfeld. Hoewel de serie als geheel niet gebaseerd was op het echte leven van Jerry Seinfeld, waren er verschillende afleveringen die door zijn leven waren geïnspireerd; evenals het leven van Larry David die ook de show schreef en creëerde.

Veel van de personages, afgezien van Jerry, zijn geïnspireerd door echte mensen. George zou gebaseerd zijn op Larry David, terwijl Elaine en Kramer gebaseerd waren op echte mensen in het echte leven van Jerry en Larry.

Aanbevolen: