Is 'Gossip Girl' gebaseerd op echte mensen?

Inhoudsopgave:

Is 'Gossip Girl' gebaseerd op echte mensen?
Is 'Gossip Girl' gebaseerd op echte mensen?
Anonim

Hoewel niet iedereen die alle zes seizoenen van Gossip Girl heeft gekeken zich kan vinden in de rijke achtergronden van de personages, hebben de meeste mensen te maken gehad met pesten of gemene klasgenoten.

Terwijl een Gossip Girl-reboot eraan komt, zullen fans altijd de originele show opnieuw willen bekijken voor de modestatements, vriendschappen vol hoogte- en dieptepunten en romantiek, samen met verrassende verhaallijnen.

Gossip Girl heeft veel gemeen met tienerdrama Pretty Little Liars, maar er is één uniek kenmerk van de serie: het was geïnspireerd op het echte leven. Hoewel het fictie is, hebben sommige delen een basis in de realiteit.

Was de populaire tienershow gebaseerd op echte mensen? Laten we eens kijken.

Serena en Hadley Nagel

Blake Lively wilde gaan studeren in plaats van de rol van Serena van der Woodsen op zich te nemen, maar fans weten natuurlijk welke keuze ze uiteindelijk heeft gemaakt.

Serena was gebaseerd op Hadley Nagel, zoals veel mensen zeggen. Volgens Cheat Sheet is ze een socialite in New York City die erg bekend is.

blake levendig als serena van der woods op roddelmeisje praten op mobiele telefoon
blake levendig als serena van der woods op roddelmeisje praten op mobiele telefoon

In de publicatie staat dat Nagel een "directe afstammeling is van twee mannen die de Onafhankelijkheidsverklaring hebben ondertekend" en een gravin van Duitse afkomst.

Volgens Seattle Times gaf Cecily von Ziegesar, de auteur van de romans waarop de Gossip Girl-tv-serie is gebaseerd, een exemplaar van een van de boeken aan Nagel en schreef een notitie. Het briefje luidde: "Voor Hadley, het echte werk. Ik hoop dat je het niet erg vindt om lastiggevallen te worden omdat je het model voor Serena bent. Zo, zo grappig! Het klinkt alsof je veel belangrijkere dingen doet dan Serena ooit heeft gedaan, en nog mooier ook. XOXO."

In de publicatie staat dat Nagel altijd een intelligent kind was met een geweldige arbeidsethos en een fervent lezer was die van geschiedenis hield. Volgens de Village Voice kreeg ze een beurs voor vier jaar bij John Hopkins, en in 2009 werd ze de "Egghead Debutante" genoemd door de New York Observer.

The Spence School

Hoewel Gossip Girl niet is geïnspireerd door of gebaseerd op het leven van Charlotte Methven, heeft deze schrijver gezegd dat ze bij het kijken naar Gossip Girl aan haar tienerjaren moest denken.

Methven ging naar de Spence School in NYC, en zoals ze schreef voor The Daily Mail, is deze school de echte versie van de school op Gossip Girl. Aangezien Constance Billard School for Girls is gebaseerd op Spence, is het fascinerend om haar verhaal te horen.

Methven schreef: "Als ik ernaar kijk, is het alsof ik een rauwere en ietwat overdreven versie van mijn eigen Amerikaanse jeugd op het scherm zie spelen."

Over Serena en Blair Waldorf, schreef Methven, "beste vrienden en felste rivalen, ze lijken griezelig veel op sommige van de meisjes die ik kende bij Spence." Ze zei ook dat de verhaallijnen in de show haar herinneren aan geruchten die ze vroeger hoorde: "Ik herinner me dat ik gefluister hoorde van oudere meisjes die met getrouwde mannen omgingen of van degenen die naar verluidt 's nachts uit het appartement van hun ouders sluipen om te feesten op nachtclubs in het centrum. Het leek destijds allemaal vreselijk glamoureus."

'Gossip Girl' maken

In een interview met Vanity Fair vertelde maker Josh Schwartz, ook bekend van het maken van The O. C., vertelde dat de boekenreeks een geweldig beeld schetste van de Upper East Side, dus dat was nuttig bij het creëren van deze tv-wereld.

Hij zei dat Stephanie Savage, met wie hij de serie ontwikkelde, daar ook een rol in speelde. Schwartz legde uit: "Stephanie bracht enige tijd door in New York aan de Upper East Side met een aantal van deze meisjes in het echte leven en kreeg de rondleiding. We hebben schrijvers die uit die wereld komen, dus ze voegen veel toe aan de schrijfervaring - veel smaak en textuur waarvan ik denk dat het daardoor accuraat aanvoelt in termen van geografie, houding en toon. En dan is een deel ervan fantasie."

Alloy, het bedrijf dat de boekenreeks publiceerde, gaf Schwartz een exemplaar van de eerste roman en hij liet het aan Savage zien. Hij zei tegen haar: "Als je dit leuk vindt, moeten we het doen." Schwartz deelde met The Hollywood Reporter dat de pitch "super uitgebreid" was en ging over een "New York-sprookje - zeer archetypische personages: een prinses, een ridder in een glanzend harnas."

Het is fascinerend om wat meer te weten te komen over de inspiratie achter de zeer sappige Gossip Girl en de Upper East Side-wereld van Manhattan, die een meisjesschool omvat. Het zal ook interessant zijn om de nieuwe personages in de reboot te zien en hoe hun leven eruit ziet.

Aanbevolen: