Was 'South Park' eigenlijk gebaseerd op echte mensen?

Inhoudsopgave:

Was 'South Park' eigenlijk gebaseerd op echte mensen?
Was 'South Park' eigenlijk gebaseerd op echte mensen?
Anonim

Komedie komt niet zomaar uit het niets. Jarenlange ervaringen en trauma's vormen iemands gevoel voor humor. Dit geldt met name voor komische schrijvers zoals de mede-makers van South Park, Matt Stone en Trey Parker. Ook al lijken deze twee geboren te zijn met waanzinnig indrukwekkende komische vaardigheden, ze hebben ze in feite gedurende vele jaren ontwikkeld. Misschien is een van de manieren waarop ze zo bekwaam zijn geworden in het meesterlijk, bedrieglijk intelligent en razend grappige scenarioschrijven, hoe ze de show daadwerkelijk schrijven. Het intensieve schema van een week laat weinig tijd over voor overpeinzing. In plaats daarvan moeten ze gewoon met hun gevoel meegaan. Uiteindelijk maakt dit soort bootcamp-schrijven je een meester. Maar Matt en Trey hebben veel dingen om uit te putten… inclusief echte mensen die onbewust enkele van hun meest geliefde personages hebben geïnspireerd.

Hoewel het voor sommige fans misschien als een schok komt, vooral voor degenen die er niet overheen lijken te komen dat Casa Bonita een echte plek is, is het waar dat personages als Kenny, Mr. Mackey en zelfs Cartman zijn echt. Nou… ze zijn een beetje echt… Hier is de waarheid over de mensen die de personages van South Park hebben geïnspireerd…

Kenny was een echt persoon, net als veel van de ondersteunende cast

Een van de vele interessante feiten over South Park is dat Stan en Kyle stand-ins zijn voor de ideologieën van Matt en Trey. In een steeds meer gepolariseerde wereld waar rechts meer rechts is geworden en links meer links, lijken Matt en Trey geen thuis te vinden. Dit is de reden waarom Stan en Kyle vaak vastzitten in het midden van de meeste conflicten in de stad, terwijl andere personages, zoals Cartman, zich sneller aansluiten bij een extreem. Maar je kunt niet echt zeggen dat Stan en Kyle direct gebaseerd zijn op Matt en Trey. Kenny daarentegen is rechtstreeks gebaseerd op een echt persoon.

Tijdens een interview in 2017 over het 7 PM Project, legden Matt en Trey een klein beetje uit over de inspiratie voor Kenny, een van de meest geliefde volwassen personages in de show, en zelfs een erg kerstachtige poep…

"Kenny is gebaseerd op een echt persoon, dat begrijp ik. Wat vindt die echte Kenny van [zijn vertolking]?" vroeg de interviewer aan Matt en Trey.

"Hij was gebaseerd op een van je vrienden, toch?" vroeg Matt aan Trey.

"Ik ben opgegroeid met Kyle en Kenny," legde Trey uit.

In een interview uit 2000 legde Trey uit dat de echte Kenny ook een van de armste kinderen in de buurt was en zelfs een oranje parka droeg die zijn gezicht zou verbergen. En ja, het was echt moeilijk voor mensen om te begrijpen wat hij zei. Dus afgezien van het feit dat de echte Kenny niet altijd stierf en op wonderbaarlijke wijze weer tot leven kwam aan het begin van elke aflevering, lijkt het alsof hij Trey een hoop inspiratie bood.

"De waarheid is dat alle personages in de show gebaseerd zijn op veel verschillende mensen", vervolgde Trey in het 7 PM Project-interview. "Maar het ergste is, en hij zou ons kunnen aanklagen, ik had een raadsman genaamd Mr. Lackey [die de inspiratie was voor Mr. Mackey]. En het was de eerste keer dat ik begon met stemmen omdat hij door de gangen liep en ga, [met zijn meneer Mackey-stem] 'Hoe gaat het vandaag, jongens?' En we zouden allemaal gaan, [weer met zijn meneer Mackey-stem] 'Prima, meneer Lackey, hoe gaat het, oké?' En hij heeft nooit geweten dat we allemaal zijn stem bij hem terug deden."

Natuurlijk heeft dit Trey zeker geholpen bij het bouwen van de vaak onbewuste en onverschillige schoolbegeleider op South Park Elementary.

"En meneer Hankey The Christmas Poep?" vroeg een van de andere interviewers voor de grap.

Hij is gebaseerd op een echt persoon, ja, 'grapte Trey terug. Maar Trey baseerde het belachelijke South Park-personage op een echte ervaring. Toen Trey jong was, kreeg hij de gewoonte om te vergeten het toilet door te spoelen. Zijn vader, die het zat was om naar de badkamer te lopen en een gigantische zwever in de porseleinen troon te zien, vertelde Trey dat als hij bleef vergeten door te spoelen, de poep tot leven zou komen en hem zou opeten. Hoewel dit een wegwerpervaring had kunnen zijn, heeft Trey het in feite gekanaliseerd in het minst knuffelige kerstpersonage dat ooit is gemaakt.

De man achter Eric Cartman

Als Eric Cartman echt was, zouden we allemaal gedoemd zijn. Matt en Trey hebben zelfs verklaard dat Cartman het personage is dat het slechtste van de mensheid vertegenwoordigt. Hij doet en zegt alles wat in ons opkomt, maar waar we niet naar handelen vanwege een moreel kompas en, je weet wel… mededogen. Toch lieten Matt en Trey zich bij het maken van Cartman inspireren door twee individuen.

De eerste was eigenlijk geen echte persoon, maar een personage … Archie Bunker van All In The Family. Matt en Trey hielden van het totaal politiek incorrecte personage en wilden hem nadoen. Ze dachten echter niet dat het personage eind jaren negentig zou vliegen. De enige manier waarop ze ermee weg kunnen komen, is als ze een klein kind met een vuile mond van hem maken…

Maar Cartmans naam en algemene persoonlijkheid waren gebaseerd op een echt persoon… Matt Karpman, een vriend van Matt en Trey. Matt stond bekend als een beetje overgewicht, behoorlijk irritant en extreem getalenteerd in vervelende comebacks. Hoewel hij niet de ronduit vreselijke persoon was die het personage uiteindelijk werd, hielpen veel van zijn manieren om leven te blazen in wat uiteindelijk een van de beste personages ooit is gemaakt.

Aanbevolen: